Bardzo smaczne, polecam. Nadzienie pycha, bułka mięciutka. Ciasto drożdżowe – drożdże wymieszać w letniej wodzie z dodatkiem cukru i łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać
Kuchnia PokoleńPerliczka staje się coraz bardziej popularna i często gości w sklepowych lodówkach. Z ostatniej kupionej zrobiliśmy lekki, klarowny rosół z perliczki . Nowościami przy gotowaniu rosołu było
niecodziennikparyRoladki Diabelskie Roladki, które przyrządza się w 30 minut a ich smak jest niesamowity Składniki: · ½ kg schabu ·
Kulinarna ChwilaRoladki Meandry Kolorowe roladki z nadzieniem warzywnym Składniki: · ½ kg schabu · Mały brokuł ·
Kulinarna ChwilaDzisiaj podsuwam Wam pomysł na szybki obiad który może być nawet na dwa dni, a można cześć zamrozić lub na drugi dzień podać np. z makaronem
Gotowanie...to proste !Pasztet z indyka jest delikatny i bardzo smaczny. Jak to przy robieniu pasztetów bywa, przygotowanie jego zajmuje trochę czasu, ale wszystkie czynności nie są trudne i
niecodziennikparypieprz do smaku. 7. Całość dusimy ok. 15-20 minut. 8. Podajemy z makaronem spaghetti, który wcześniej posypujemy startym żółtym serem, a następnie polewamy mięsnym sosem. Danie można udekorować świeżymi listkami bazylii. Z podanych składników wychodzi ok. 5 porcji. Smacznego
Prosto z KotłaKluski śląskie i rolada wołowa to tradycyjny niedzielny obiad na Śląsku. Tak jest w domu Mojego Bartka, tak też było u mojej Cioci mieszkającej w Zabrzu
niecodziennikparyPlanując zakupy na nadchodzące dni i przeglądając gazetki, natrafiliśmy na przepis na zapiekankę z puree kukurydzianym . Autorem jest Pascal Brodnicki, którego pomysły zawsze nam się podobają
niecodziennikparyTradycyjny składnik polskiego obiadu. Bez niego wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego posiłku. Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na pyszny i sycący kotlet schabowy . Udostępnij Składniki
niecodziennikparyLato na wsi ma swoje ogromne zalety. Jednym z nich jest możliwość zerwania składników na potrawy prosto z grządki na kilkadziesiąt minut przed podaniem. Dzisiaj naszą
niecodziennikparyWracamy do wspomnień z naszego dzieciństwa. Dzisiaj na obiad pojawiła się wątróbka drobiowa , przez nas niemalże już zapomniana. Do tej pory nigdy nie braliśmy jej pod
niecodziennikparyJakiś czas temu na obiad miałem zrobić smażoną pierś z kurczaka. Nie chciałem, żeby było to tylko zarumienione mięso z patelni, więc zajrzałem do lodówki, czy
niecodziennikparyNaszą domeną jest domowe jedzenie, stąd bardzo rzadko jemy coś na mieście. Jednak i my czasami mamy ochotę na fastfoodowe jedzenie – oczywiście przygotowane w naszej
niecodziennikparyNie zawsze możemy sobie pozwolić na dłuższe wspólne gotowanie, dlatego wtedy sięgamy po coś równie szybkiego, jak i prostego. Najważniejsze jest to, że razem spędzamy czas
niecodziennikpary