Pasztet z królika to jedno ze wspomnień mojego dzieciństwa, gdyż był on często robiony przez Babcię na święta i stanowił swego rodzaju rarytas na talerzach gości
niecodziennikparyPizza z pieczarkami i szynką to kolejna nasza propozycja na domową, pyszną i sycącą pizzę. To klasyka gatunku, który zazwyczaj smakuje wszystkim, pomimo tego, że składa
niecodziennikparyUdka kurczaka pieczone z ziemniakami są dobrym pomysłem na przygotowanie prostego i szybkiego obiadu. Do ich przyprawiania można użyć ulubionych ziół, a główną zaletą jest to
niecodziennikparyBolognese ragu jest potrawą, na którą czekamy, gdy Szwagier Ed przyjeżdża z Marylą do rodzinnego domu. Jest to przepis wg jakiegoś angielskiego Guru kuchni, który zna
niecodziennikparyListopad, czas więc pomyśleć o dawnej tradycji pieczenia gęsi na Świętego Marcina. Po zeszłorocznej bardzo smacznej gęsi upieczonej wg przepisu Jamiego Oliviera , w tym roku także
niecodziennikparyKotlety mielone z pieczarkami to dobry pomysł na urozmaicenie tradycyjnych kotletów z mięsa mielonego. Podsmażone na maśle pieczarki oraz dodatek natki pietruszki wzbogacają smak mięsa, czyniąc
niecodziennikparyGołąbki z kaszą gryczaną i grzybami chodziły za nami od dłuższego czasu. Przyszedł wreszcie taki weekend, że mogliśmy zająć się ich przygotowaniem. Farsz na gołąbki zrobiliśmy
niecodziennikparyKurczak w piwie to chyba jedna z niewielu potraw, która była kilka razy robiona i zjedzona, zanim pojawiła się u nas na blogu. Za każdym razem
niecodziennikparyWeekendy zazwyczaj stoją pod znakiem wspólnego spędzania czasu w kuchni i oczywiście za obiektywem aparatu i przed komputerem, żeby tę przyjemną pracę uwiecznić i opublikować na
niecodziennikparyOd dłuższego czasu planowaliśmy zrobienie kotletów pożarskich , które są ciekawą alternatywą dla tradycyjnie smażonej piersi z kurczaka. Kotlety Pożarskiego wymagają nieco zaangażowania i czasu, ale gwarantują
niecodziennikparyDzisiaj przedstawiamy Wam szybki i prosty przepis na piersi kaczki z żurawiną . Gdy pierwszy raz smażyliśmy piersi kaczki na patelni, obawialiśmy się, że mięso będzie surowe
niecodziennikparyNa noworoczny obiad postawiliśmy na stole wielkopolską perliczkę upieczoną w winie i soku z pomarańczy . W połączeniu z sałatką ze szpinaku i granatu był to lekki
niecodziennikparyPieczone udka z kurczaka – wersja najprostsza do zrobienia, wystarczy jedynie posypać udka z kurczaka solą, pieprzem oraz czerwoną papryką, wstawić na godzinę do piekarnika i
niecodziennikparyW naszej kuchni często gości kaczka, z której robimy wiele potraw. Tym razem zdecydowaliśmy się na przygotowanie wywaru z kości kaczki . Aby nadać mu wyjątkowego smaku
niecodziennikparyŻeberka w miodzie dość często pojawiają się na naszym stole, tym razem zrobiliśmy żeberka w marynacie miodowo-chrzanowej , a więc nieco innej od tych najczęściej robionych
niecodziennikpary