smaku, postanowiłam jakoś ciekawie ją wykorzystać, aby móc podczas diety jeść bez wyrzutów sumienia i nie zwiększać wartości kalorycznej. Mam kilka woreczków zamrożonej, kolorowej papryki, którą wykorzystuję do różnych dań, papryka jako farsz sprawdza się doskonale. Przygotowałam więc roladę drobiową w wersji light z kolorową papryką w środku. Przygotowałam, więc drobiową roladę faszerowaną kolorową papryką. Wystarczyło masę mięsną rozłożyć(...)ostudzeniu włożyłam roladę drobiową z papryką do lodówki, na drugi dzień kroiłam ją w grube plastry. Bardzo smaczna była No i do tego rolada apetycznie wygląda dzięki kolorowej papryce ! Dietetyczna rolada drobiowa z papryką: The post Dietetyczna rolada drobiowa z papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętrochę w innym kierunku. Razem z siostrą staramy się nie jeść za dużo słodkiego, więc postanowiłam upiec coś dietetycznego, bez cukru i mąki. Za to otręby są jak najbardziej dietetyczne. Trochę się obawiałam, że wyjdzie twarde, ale moje obawy się rozwiały, bo ciasto wyszło może nie za duże (ale przecież to ciasto na dietę więc po kawałku wystarczy :)), ale naprawdę(...)misce, dodać same żółtka, jogurt. Z białek ubić pianę i delikatnie dodać, wymieszać ze składnikami (najlepiej łyżką). Ciasto przelać do formy. U mnie forma do babki. (Można dać do foremki kwadratowej lub okrągłej, lub zrobić babeczki, to zależy już od was). Piekarnik nagrzać do 190 stopni piec ok. 30 -35 minut. *Ciasto wyszło mało słodkie mimo łyżki słodzika
Moje pyszne gotowanieryby słodkowodne, rzadziej ryby morskie. Ważne miejsce w jadłospisie zajmowały dania mięsne: między innymi dziczyzna, czy też dzikie ptactwo. Na staropolskim stole pojawiały się pieczone w całości prosięta, sarny, dziki oraz różne gatunki ptactwa i ryb. Nie mogło zabraknąć również zup i wywarów roślinnych. Istotnym elementem dań były przyprawy: pieprz, liście laurowe, cynamon, szafran, goździki, czy ziele(...)zmiany jakie zachodzą w kuchni współczesnej i odżywiają się już trochę inaczej niż rodzice, czy dziadkowie. Młodsze pokolenie stara się dostosowywać potrawy tradycyjne do współczesnych wzorów odżywiania oraz zaleceń dietetycznych. Dlatego zauważamy spadek ilości spożywanego mięsa oraz wzrostu ilości spożywanych warzyw. Jak teraz jemy? Powoli zmieniają się sposoby przygotowywania posiłków – coraz częściej zamiast smażyć potrawy w głębokim oleju, gotuje się
365 dni dookoła kuchniNajlepsza z zup rybnych jakie przygotowałam, pomidorowa rybna, ale nie na zwykłym przecierze z pomidorów, a pomidorach upieczonych wcześniej w piekarniku. Tak przygotowane pomidory do prawdziwa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Saltimbocca alla romana (w dosłownym tłumaczenie salt`im bocca - skocz do ust!) to klasyk kuchni włoskiej. Sznycelki same wskakują do buzi z dwóch powodów - ich smakowitości
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niż leczyć W myśl powyższej zasady proponuję zwrócić większą uwagę na kwestie zdrowotne związane ze spożyciem węglowodanów i dbać o zdrowie zanim się ono popsuje na tyle, że zmiany dietetyczne okażą się konieczne. Oczywiście to wytarty frazes i rzadko kto podchodzi do tematu z taką odpowiedzialnością, żeby wprowadzić go w życie. Jednak zachęcam do uczenia się na błędach innych(...)łatwy i szybki sposób zamienić w pyszny keto omlet. Jest to jednocześnie sprawdzony przepis na śniadanie idealne dla każdego, nie tylko dla osób na diecie ketogenicznej i Paleo! Dania Śniadanie Kuchnia Europejska Keyword omlet z cukinii , szpinak Porcje 2 porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 15 minut Składniki 100 g boczku wędzonego 150 g szpinaku w liściach
Modern Cave GirlPierogi z ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli jesteście fanami szarlotki i wszelakich jabłczanych deserów – mam coś dla Was! Rustykalna szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym to wybitnie prosty, błyskawiczny i
Be Fit Be StrongKolejne placuchy, mi to się chyba one nigdy nie znudzą ;) Tym razem wymieszałam serek homogenizowany, kakao i kilka innych rzeczy, wyszło pysznie. Dlatego zapraszam Was na
Cynamonowe szczęściepodwieczorku najlepsze są chrupki kukurydziane.Zdrowe i dietetyczne co wie nawet małe dziecko.Jest to syta przekąska , którą przygotowuje się z mąki kukurydzianej wymieszane z wodą.Poddaje się ją potem " ekstruzji " czyli przetwarzaniu na cele spożywcze przez ekstrudery pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze (140-180 ) st.do komory schładzajacej.Ekstruzji poprawia jakość spożywczą składników pokarmowych.Chrupki mogą być naturalne,solone(...)których znajduje tylko mąka kukurydziana oraz woda.Garść chrupek ma tylko 20 KCAL.Jest to najlepszy sposób na głód czy deser a my tym razem użyjemy je do deseru.Zapraszam. Danie ma 130 KCAL. 20 g.chrupek kukurydzianych 1 łyżeczka czubata niskosłodzonego dżemu truskawkowego 20 g. 0.5 szkl.mleka 0.5% - 100 ml. ************************************************** Mleko wymieszać z dżemem i chrupkami kukurydzianymi.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka z rukolą, mango, truskawkami i cebulą dymką w kolendrowym sosie winegret. Jeżeli lubicie połączenie owoców z zieleniną to ta sałatka będzie Waszą ulubioną :) Lubię dodawać
Moja Galeria SmakuZnów dodaję posta po dość długiej przerwie, ale myślę, że pozostanę przy tej częstotliwości, raz na tydzień jest ok;) co u mnie? powiem tylko, że
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDzień dobry! Mieszkasz w bloku? Nie masz działki? Nie chcesz denerwować sąsiadów, a masz wielką ochotę na grilla? To nie jest sytuacja bez wyjścia! Wystarczy sprawić
Pora coś zjeść