Ciasto owocowe z owoców mrożonych bez tłuszczu i bez cukru (Foremka o wymiarach 36x26cm- 12 sporych kawałków) Ciasto wilgotne w środku, a z wierzchu przyjemnie kruche
Moja MichaPamiętacie ten blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w
Moje Małe CzarowanieCzekolada, wiśnie i Coca-cola. Zaskakujące połączenie? Może nieco, ale babeczki wychodzą dzięki niemu naprawdę bajecznie :) Może właśnie taki deser spodobałby się Waszym chłopakom w dniu
CiastkozercyZajrzałem wczoraj do supermarketu… Pominę nazwę, bo reklamować za bardzo nie ma czego – rzuciłem okiem na dział warzywno-owocowy. Też reklamować nie ma czego
Mam To Na WidelcuPonieważ sezon letni trwa a ja suszę bardzo dużo owoców zapas tych z ubiegłego roku wypadałoby zjeść. Dużo tego nie zostało ale na ten smakowity keks
Moje Małe CzarowanieCzekoladowa cukiniowa owsianka; z gorzką czekoladą, ufo i borówkami Bo dawno już żadnego owsianego ulepka nie było, w sumie to jakoś zapomniana ta owsianka
More food, love and dreamsMoja propozycja śniadaniowa na dziś to placuszki, pyszne, miękkie i aromatyczne. Oczywiście można je zajadać na deser czy tak po prostu do kawy na drugie śniadanie
Moje Małe CzarowanieDługo się zbierałam ale w końcu się udało, przygotowałam tort szachownica na urodziny męża. Jako pomocy dydaktycznej użyłam doświadczenia koleżanki Karoliny, która tutaj pięknie wyjaśniła jak
Bernika - moj kulinarny pamietnikKiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie
bistro mamaThe post Babeczki Fale Dunaju appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1 kg bardzo dojrzałych czereśni 3/4 litra wódki 1 szklanka cukru Owoce myjemy, oczyszczamy, drylujemy i przekładamy do słoja. Dodajemy cukier i zalewamy wódką, szczelnie zamykamy. Zostawiamy na miesiąc w ciepłym miejscu. Od czasu do czasu potrząsamy słojem. Po miesiącu przefiltrowujemy, rozlewamy do butelek i zostawiamy jeszcze na 2 tygodnie. Smacznego
Salonik smakówtakiej sielankowej scenerii dosłodzić się całkowicie przy filiżance kawy zrobiłam sernik z truskawkami. Staram się korzystać z sezonu truskawkowego maksymalnie i czekam pomału na wyjazd do Polski. A tam? Czereśnie, maliny i borówki prost o z krzaka. Chyba właśnie tego najbardziej mi tutaj brakuje. Ceny owoców są wysokie i nie mogę sobie np. na domowe przetwory czy choćby jedzenie
ciastkarnia na kruchym spodzieprzetestowała go w mojej kuchni. Deser a właściwie to mus przypomina trochę smakiem ajerkoniak. Ja zrobiłam go zgodnie z przepisem ale myślę, że można urozmaicić go truskawkami albo czereśniami. Z książki wyczytałam, że został on pierwszy raz wykonany w 1906 roku w Haugesund dla królowej Maud ( stąd jego nazwa) i króla Haakona, kiedy to odwiedzali
ciastkarnia na kruchym spodzieNareszcie nadszedł sezon na kolejne letnie owoce: jagody, maliny, poziomki, czereśnie, agrest i porzeczki. My osobiście nie mogłyśmy się doczekac by wykorzystać je do przygotowania obiadów, deserów, a nawet śniadań. Dziś przedstawimy Wam przepis na naleśniki z farszem serowo-jagodowym, które jak wiadomo, sa dobre na każdą pore dnia i roku :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji
Kolizje Smaków