czekoladowa owsianka*z mleczkiem kokosowym i borówkami *z kakao, gorzką czekoladą i odrobiną tartej cukiniiWieczorem lubię usiąść i jedną ręką zdjęcia w dół przesuwać, a drugą owsiankę mieszać, lubię chwile ciszy gdy nagle mój śmiech gdzieś w tle wybucha, bo.. "co to za zdjęcie?", lubię wspominać, choć tak dawno to przecież nie było. (podobno robię za dużo
More food, love and dreamsczekoladowy cukiniowy chlebek z daktylami i gorzką czekoladą; jogurt naturalnyMyślałam, że nie wyjdzie, że zrobi się zakalec, w sumie byłam święcie przekonana, że się nie dopiecze, generalnie jedna wielka porażka, (na szczęście!)pomyliłam się, i to jak! :OTe ciasto zawładnęło moim sercem ( i żołądkiem), zdecydowanie!A mama się z tym zgadza i nadal nie wierzy, że jest
More food, love and dreamsmyśli też te niebezglutenowe). Z jednej strony delikatne, rozpływające się w ustach a z drugiej bardzo wyraziste w smaku, charakterne. Zestawione z domowym, pysznym powidłem śliwkowym i czekoladową, mocno imbirową polewą stworzyło nam raj dla podniebienia. Tylko jedna wada została zauważona przez wszystkich - za szybko znika.Z anyżową herbatą z plastrem cytryny pasowali do siebie jak ulał. :)Zaopatrzyłyśmy się ostatnio
Wypisz WymalujCiasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechoweZapraszam na ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem .Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco .Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :) Składniki :2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu2 łyżki posiekanych orzechów laskowych Skworcu 1 łyżeczka cynamonu Skworcu 1 łyżeczka imbiru1 cukier wanilinowy
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo czekoladowa i puszysta masa.Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny.Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz:- 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej- 1 czekolada gorzka 100 g- 2 czekolady mleczne 100 gŚmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.Kiedy śmietana zawrze wyłącz
Pasje JolkiSkoro już mam krem czekoladowy http://jollowanie.blogspot.com/2014/11/czekoladowa-bita-smietana-do-ciast-i.htmlwypadałoby zrobić ciasto.Padło na biszkopt. Przepis jest na duże ciasto.- 9 dużych jaj- 0,5 szklanki cukru pudru- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej- mniej niż połowa maki ziemniaczanej- łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie- skórka otarta cytrynyBiałka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka, jedno
Pasje Jolkimieszając, zaczekać chwilę aż zagotuje się i zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ugotowany wcześniej budyń i utrzeć do gładkości. Krem II:1 budyń czekoladowy z cukrem350 ml mleka125 g masła roślinnego1 czekolada mlecznaNa mleku ugotować budyń, przestudzić. Czekoladę roztopić na parze i zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, dokładać – nie przerywając miksowania
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniahandlowych (gdzie cena raczej odstrasza) warto zajrzeć do Tesco, Lidla czy Almy. Ostatnio borówki pojawiają się także od czasu do czasu w Biedronce.Polecam Wam je gorąco jako dodatek do czekoladowych babeczek, nie tylko świetnie prezentują się na kremie, ale także idealnie pasują do czekolady i mają dużo witaminy C - w sam raz na zimowy podwieczorek.Składniki:1 szklanka mąki0
CiastkozercyOstatni mój post był zdrowy i niskokaloryczny, a teraz coś dla przeciwwagi - niezdrowe, kaloryczne i ... baardzo smaczne :)Blok czekoladowy - smak dzieciństwa i PRL-owskich czasów, kiedy półki sklepowe świeciły pustkami a o słodyczach można było pomarzyć :) Moja dzisiejsza wersja wzbogacona jest tylko o posiekane orzechy, ale do tradycyjnego bloku dodawało się obowiązkowo pokruszone herbatniki i rodzynki
Walijskie Pichcenieczyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam. Mam nadzieję, że niebawem to minie, wróci na właściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;)Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;)Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady
Taste Of My DayKolejne ciasto bazujące na dobrodziejstwach wiosennych smaków. Połączenie iście królewskie. Sezonowe truskawki prosto z ogródka, domowej roboty tegoroczny syrop z płatków róży, czekoladowy spód i delikatna bita śmietana... Dlatego też postanowiłam nazwać tą tartę królową czerwca. A olej rzepakowy, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, jak widzicie może znaleźć
Malinowe Pocałunkiłyżki nakładamy na wcześniej przygotowaną blachę, pozostawiając duże odstępy, bo w pieczeniu ciasteczka urosną i "rozpłyną się". Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są pyszne, kruche, mocno czekoladowe, rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mgnieniu oka :) Sprawdźcie sami
Taste Of My DayCzas mija nieubłaganie, już połowa grudnia. Dawno nie dodawałam nowych postów, dlatego dzisiaj polecam Wam przepis na najpyszniejsze muffiny mocno czekoladowe z brandy :) Muffiny tym lepsze i bardziej wyjątkowe, bo piekąc je, wybrałam się w sentymentalną podróż. Ten rok jest dla mnie wyjątkowy. W krótkim czasie moje życie stanęło na głowie. Dosyć niespodziewanie zakończył się mój wieloletni związek, a rozpoczął
Taste Of My Daymyślałam, jak tylko drożdże są to zawsze coś można na szybko ukręcić, a ukręciłam strucla, może wizualnie nie wyszedł tak jak bym chciała ale w smaku idealny i czekoladowy. Składniki: ciasto 560 g mąki 250 ml mleka 50 g drożdży 100 g masła 1 łyżeczka cukru nadzienie 100 g orzechów laskowych 100 g migdałów 1/4 szklanki kakao
Niezły Młynekprzepisów z białą czekoladą . Padło na mus z białej czekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny . Składniki : Na spód: Paczka herbatników maślanych lub czekoladowych 50 g margaryny roztopionej Masa serowa: 800 g sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru (można
Wypieki Uli