cieście naleśnikowym, ale o gęściejszej konsystencji obtoczyłam banany. Smażyłam na oleju (około 1-2 cm.) Po wyjęciu odsączyłam nuggetsy na papierowym ręczniku. Można je podać z sosem czekoladowym,konfiturą,lodami lub cukrem pudrem. Smacznego
potrawyregionalnechrupiące i zdrowe ciasteczka. Więcej czasu zajmie Wam zapewne droga do sklepu, po ciastka w których na pewno nie znajdziecie taki pyszny skład... Proponuję również ciasteczka owsiano - czekoladowe (przepis TU ) Zapraszam do pieczenia;-) Składniki: 100 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka brązowego cukru 1/2 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka płatków orkiszowych/płatków owsianych 1 jajko
potrawyregionalneZaproponuję dzisiaj pyszne kokosowe ciasteczka. Są łatwe w przygotowaniu i idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 250g czekoladowych herbatników 85g masła lub margaryny 180g skondensowanego słodzonego mleka z puszki 1 jajko 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki cukru 6 łyżek mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 125g wiórków kokosowych Wsypałam herbatniki do plastikowej torebki i rozgniotłam wałkiem. Można je także
potrawyregionalnePyszne czekoladowe naleśniki z białym serem z dodatkiem wanilii i świeżymi truskawkami. Idealne na śniadanie, podwieczorek, lub jako pyszny przysmak dla najmłodszych. Polecam również naleśniki: kokosowe z mango w syropie pomarańczowym z syropem klonowym i serkiem mascarpone ze szpinakiem Składniki na ciasto: 250 ml mleka 150 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki gorzkiego
potrawyregionalnenutellę mogłabym jeść w ilościach hurtowych ;-) Moje uwielbienie do słodyczy jest moją słabością... ale kto ich nie ma? Ale od dziś nutelli nie kupię, ponieważ ten pyszny orzechowo czekoladowy krem robię sama. Wiem co jem i to jest najważniejsze. Zero masła, tłuszczu i wyrzutów sumienia! Poniższe składniki można modyfikować. Zamiast orzechów laskowych można użyć innych np.pistacjowych,ziemnych
potrawyregionalnektóra pozwoli każdemu smakoszowi cieszyć się bogactwem doznań, i wyrazistym smakiem na co dzień, a nie tylko od święta. Batoniki Ba! występują również w innych smakach: banan i podlewa czekoladowa baton będący połączeniem energetycznego banana z czekoladą jabłko, rodzynki – kompozycja słodkich rodzynek i aromatycznych jabłek żurawina i pomarańcza - oryginalna propozycja, która intryguje połączeniem słodkiej żurawiny i aromatycznej
potrawyregionalnecheddar lub appenzeller. Dodatek białego wytrawnego wina, odrobina wiśniówki, przyprawy do tego grzanki z bułki lub chleba i mamy pyszne serowe fondue. Przyrządza się również fondue mięsne, warzywne i czekoladowe. Jeśli nie macie specjalnego naczynia w którym przygotowuje się danie to możecie wykorzystać garnek ceramiczny, który długo utrzymuje ciepło. Składniki:( Ilość w zależności od ilości osób) 200g sera gruyere 200g
potrawyregionalneresztą orzeszków. Ciasto najlepiej włożyć do lodówki. Schłodzić przez około 3 godziny. Jest wtedy twarde i łatwo się kroi. Smacznego! Polecam bez pieczenia, słodki BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI I BAKALIAMI
potrawyregionalnezrobiłam niezbyt mocną więc dałam tylko 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ponieważ kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem ) 1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania Przygotowanie; Jajka ubijamy z solą
Radość kipiąca uśmiechem.Witajcie :) Kolejny tydzień minął i znowu weekend i wspólne wypiekanie wirtualne z dziewczynami u Bożenki :) Tym razem robimy blok czekoladowy taki z dzieciństwa jak przygotowywała nam mama . Ja do swojego bloku dodałam ryż preparowany kolorowy , migdały i kakaowe herbatniki , wyszedł pyszny i wszystkim smakował . Zapraszam :) Składniki : 250 g margaryny 1 szklanka cukru 2 szklanki ryżu preparowanego
Sama słodycz i szczypta chilimleka z płynnymi składnikami dodałam pokruszone herbatniki. Całość wymieszałam. Orzechy włoskie tłuczkiem lekko potłukłam i pokruszyły się . Przełożyłam pokruszone orzechy na dno silikonowej formy . Na nie przełożyłam miękki blok czekoladowy, docisnęłam i wstawiłam do lodówki na 6 godzin . Teraz można jeść :) Porada: Polecam na dno foremki wysypać orzechy włoskie ,wtedy po wyciągnięciu masy z formy pięknie się prezentuje
Różowa kuchniaPyszne ciasto, które uwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram
Mango PapajaNagroda to 2 paczki Ziarenek ufundowanych przez firmę ZIARENKOWO oraz miarki. 2 Miejsce zajęła Pani Małgorzata Wróblewska i jej Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami .Nagroda to książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3 Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty i jej Tort śmietanowy z brzoskwiniami i borówkami . Nagroda
Sama słodycz i szczypta chiliszerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać W menu znalazły się: – sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy – dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną
Moja pasja smakuCzekoladowo-cynamonowa tarta na kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Niebo w gębie. Bez glutenu, mleka, cukru ale nie bez smaku! Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że "dieta" jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/masła 3 łyżki miodu
Powiedz dietom nie