czekoladowy - 5500 przepisów (strona:125/367)

Budyń czekoladowy 119

Budyń czekoladowy  budyń czekoladowy Składniki  Przepis dla czterech osób 1 l mleka 2 żółtka jajek 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek kakao 3 łyżko mąki ziemniaczanej 20 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania Wlewamy 2/3 części mleka do garnka o grubym dnie, dodajemy do niego cukier i podgrzewamy (nie gotujemy). W tym czasie do miski wsypujemy

Miód i pieprz
Słodkie środy - Gofry z czerwonymi porzeczkami z nutą czekolady 153

łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szczypta soli  1/4 szklanka oleju + do smarowania gofrownicy 2 łyżki cukru pudru do podania porzeczki czerwone sos czekoladowy cukier puder listki mięty PRZYGOTOWANIE : Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia(...)mieszamy łyżką. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki. Gofrownicę smarujemy olejem, nakładamy ciasto i pieczemy rumiane gofry przez około 4-5 minut. Gofry podajemy z czerwonymi porzeczkami polanymi czekoladowym sosem i oprószonymi cukrem pudrem. Dekorujemy miętą. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczone banany z grilla 161

pyszne, rozpływające się owoce, które idealnie komponują się ze szczyptą cynamonu, czy lodami! Czas przygotowania: 5 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: 4 Składniki: 4 banany Szczypta cynamonu Polewa czekoladowa Lody waniliowe Banany układamy na grillu i zostawiamy, aż skórka całkowicie sczernieje.  Czas pieczenia zależy od stopnia rozgrzania grilla. Następnie skórkę banana rozcinamy a ciepłe owoce posypujemy cynamonem(...)polewamy odrobiną sosu czekoladowego. Podajemy najlepiej z lodami waniliowymi. Banany można również wyjąć ze skórek i bezpośrednio ułożyć na talerzu. Smacznego

Kolizje Smaków
Ciasto Krówka 140

woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, budyniem i kakao. Wylać na blaszkę (23*23) wyłożona(...)cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz

Camilla w kuchni
Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami 185

potrafię. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: (na jeden duży pucharek) 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka kawy (u mnie rozpuszczalnej) szczypta przypraw do kawy i herbaty firmy Rafex 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych gotowa bita śmietana lub dobrze schłodzona śmietanka 30% 2 łyżeczki mrożonych lub świeżych jagód Przygotowanie: W 1/3 szklanki wody rozpuszczamy łyżeczkę ulubionej kawy. * Do kawy dodajemy szczyptę przypraw do kawy(...)herbaty firmy Rafex (przyprawy nabieramy dosłownie na czubeczek łyżeczki), mieszamy. Tak przygotowaną kawę przelewamy do misy blendera. Dodajemy 4 gałki waniliowo-czekoladowych lodów, miksujemy tylko do połączenia składników (powinny zostać grudki nie rozbitych lodów). Naszą mrożoną kawę natychmiast przelewamy do wybranej szklanki. Na wierzch nakładamy porcję bitej śmietany (gotowej lub ubitej, dobrze schłodzonej kremówki wyciśniętej np. przez rękaw cukierniczy

Słodkie okruszki
Ciasto mleczna kanapka z jagodami 362

Ciasto tak pyszne, że nie sposób mu się oprzeć. Słodki, mleczny krem idealnie łączy się z kakaowym biszkoptem, a jagody z polewą czekoladową powodują, że powstaje idealne połączenie słodkiego kremu z lekko kwaśnymi owocami. Do zrobienia tego ciasta zamiast jagód można użyć również czerwonej porzeczki lub jeżyn. Jeżeli Wasze dzieci uwielbiają ciasto mleczna kanapka, to dodanie na jego wierzch owoców(...)wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę (jeżeli zrobią Wam się grudki z kakao, to najlepiej polewę przelać przez sitko do innego naczynia). Górę ciasta posmarować lekko polewą czekoladową, ułożyć na niej jagody, zaś pozostałą polewę zostawić do ostudzenia i zgęstnienia. Dopiero gdy polewa będzie wystarczająco gęsta, należy nią polać owoce. Ciasto schłodzić w lodówce. Dodatkowo można posypać wierzch ciasta

Passions hobbies life
Tort z czereśniami 165

czyli te, które mają brzegi bez kremu – jest z nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki

Ciastkozercy
Czekoladowe ciasto z cukinią… 210

Jeżeli w cieście jest zielenina, to prawie sałatka, prawda? ;) Jeśli o mnie chodzi, tak dostarczana codzienna porcja warzyw podoba … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Ciasto czekoladowe z cukinią 128

Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które dzięki cukinii jest cudownie wilgotne i mięciutkie nawet na trzeci dzień (specjalnie schowałam kawałek, gdy zobaczyłam że na drugi dzień jest jak świeżo upieczone - chciałam się przekonać, czy kolejnego dnia też takie będzie). Dodatek cukinii może wzbudzać mieszane uczucia, ale zapewniam, że nic a nic jej nie czuć! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: (forma ok 22x33(...)posiekać. Dodać do ciasta i wymieszać. 3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wyrównać. Piec do suchego patyczka ok 50-55 minut w 160*C. Można polać polewą czekoladową - ja rozpuściłam pozostałe 40 g czekolady i polałam nią ciasto, a dodatkowo posypałam cukrem pudrem. Inspiracja: Moje Wypieki

Kto ugości moich gości?
Murzynek (brownie) z orzeszkami solonymi i karmelem 167

mąka, margaryna. Obecnie, gdy otworzyliśmy się na na zachód, poznaliśmy bardziej "wypasioną" wersję murzynka czyli brownie. Używamy do niego prawdziwą czekoladę i masło, a ciasto jest soczyste i mocno czekoladowe. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła (200 gram) 120 gram mąki żytniej razowej i pszennej (pół na pół) 3 jajka 150 gram cukru Polewa karmelowa(...)gram serka mascarpone 100 gram orzeszków ziemnych solonych zmielonych Wykonanie (ciasto): Obie czekolady i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem. Do jajek wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową ciągle mieszając łyżką. Do tego dodajemy mąkę i mieszamy. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Wykonanie (masa karmelowa): Cukier brązowy podgrzewamy w rondelku. Wlewamy

Pyza i Surówka
Deser jagodowy z serkiem mascarpone 175

letnie orzeźwienie polecam, deserek serowo jagodowy z dekoracją czekoladową od firmy -  Słodki Świat Deser jagodowy z serkiem mascarpone Składniki: na masę jagodową śmietana 36 % - 125 ml cukier - 1 łyżka serek mascarpone - 125 g jagody - 0,5 szkl na masę serową śmietana 36 % - 125 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 1 łyżka dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak woda gotowana(...)jagodami, część masy odłożyć na wierzch.  Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami.  Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.  Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty.  Wstawić na godzinę do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Pralinki mocno jagodowe 220

Składniki na 16 pralinek: 100 g okrągłych biszkoptów 4 czubate łyżki jagód 100 g białej czekolady 3 płaskie łyżki gęstej śmietanki 36% Składniki na polewę: 150 g mlecznej czekolady czekoladowe serduszka lub wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Biszkopty umieszczamy w malakserze i miksujemy na drobny proszek. Dodajemy jagody i miksujemy na gładką jednolitą masę. Czekoladę(...)lepimy 16 równych kuleczek. Wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania polewy. 3. W kąpieli wodnej* rozpuszczamy czekoladę. Jagodowe kuleczki obtaczamy w czekoladzie, układamy na papierze do pieczenia i dekorujemy czekoladowymi serduszkami lub wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia czekolady. Gotowe

My Culinary Art
Sernik gotowany na makowo-kokosowo-kakaowym biszkopcie 170

łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy(...)przykrywamy połową gorącej masy serowej. Na nią kładziemy drugi biszkopt i pozostałą porcję masy serowej. Jeśli mamy trzeci biszkopt to go kładziemy na wierzch lub tylko smarujemy dowolna polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Salonik smaków
Ciasteczka grzebyczki 112

robiłam je dla rodziny okazało się, że zrobione z jednej porcji to o wiele za mało. Rozeszły się w mgnieniu oka! Tradycyjnie moim bliskim najbardziej smakowały te z kremem czekoladowym, a mnie z powidłami (podobnie jest w przypadku rogalików). Następnym razem zrobiłam z podwójnej porcji, też wytrzymały raptem kilka godzin. Pyszne! Kruchutkie, mało słodkie, idealnie komponują się z herbatką(...)popołudniową sjestę ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 1 kostka margaryny (ważne! nie masła!) 1 cukier waniliowy marmolada/ powidła/ krem czekoladowy Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować bardzo cieniutko. Uformować w prostokąt. Na koniec ciasta nałożyć pasek marmolady o szerokości

Cakes By Kejt
Muffinki podwójnie czekoladowe 118

Moja kolejna propozycja na słodki, pyszny i aromatyczny deser. Tym razem muffinki, czyli coś dla amatorów czekolady. Absolutnie czekoladowe, pyszne i rozpływające się w ustach, z fragmentami czekolady do chrupania. Pyszne, mniam! Składniki:  120g rozpuszczonego masła 150ml mleka 1 duże jajko 380g mąki pszennej 55g gorzkiego kakao 3 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200g cukru 75g posiekanych orzechów laskowych 100g(...)posiekaną czekoladę. Wymieszać dużą łyżką, nie za dokładnie. Foremki muffinkowe wypełniać ciastem w ¾ wysokości, piec w 180 stopniach 20 minut. Wystudzić. Gotowe można polać rozpuszczoną czekoladą (wtedy otrzymamy potrójnie czekoladowe muffinki) lub posypać cukrem pudrem

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania