gotowe ciasto francuskie masło orzechowo - czekoladowe Ciasto rozkładamy i kroimy na 24 kwadratowe kawałki Na każdy nakładamy po łyżeczce masła orzechowo - czekoladowego Ja próbowałam pozamykać ciastka ale w trakcie pieczenia sie otworzyły Pieczemy 20 min w 180C, zgodnie z tym co pisze na opakowaniu ciasta Smacznego
Klaudynkowa kuchniaSKŁADNIKI: 6 białek z jajek 2 jajka 3 miarki odżywki białkowej 1 łyżka sody oczyszczonej 1 garść orzechów- zmiksować blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec(...)rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam cukierki czekoladowe
ClauditteMissCookingprzez minimum 4h w lodówce, a najlepiej przez całą noc. Wówczas herbatniki przejmą wilgoć z kremu i staną się miękkie. Jeśli zamiast owoców wolisz czekoladę i bitą śmietanę, polecam Czekoladową chmurkę :) Czekoladowa chmurka - ciasto bez pieczenia
Trzeci talerzbogate są w potas, wapń, fosfor. Po więcej informacji, o których być może ktoś chce wiedzieć odsyłam TUTAJ . Potrzebujemy: 1 kg czarnej porzeczki 300 g syropu czekoladowego Czarną porzeczkę gotujemy wraz z syropem czekoladowym cały czas mieszając. Ja konfitury przygotowuję bardzo szybko, dzięki temu w takim dżemie pozostają jeszcze całe owoce. Co moim zdaniem jest pożądane. Moje gotowanie
MamaOskarkapiec ok 50-60 minut, funkcja góra-dól. Po upieczeniu sernik zostawić do całkowitego wystudzenia w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu sernik dowolnie udekorować. Ja polałam polewą czekoladową i posypałam ekspandowanymi nasionami amarantusa. Przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać
Monia miesza i gotujesera białego w temperaturze pokojowej skórka i sok z jednej limonki 2 jajka w temperaturze pokojowej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru ( lub więcej) Ganache czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30 % Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl. gorącej wody 200 g truskawek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Polewa z białej czekolady: 1 biała czekolada(...)st.C około 45-60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. 3. Ganache czekoladowe: Śmietanę podgrzać (nie może się zagotować). Dodać posiekaną, gorzką czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Ostudzone ganache wylać na sernik i przykryć okrągłymi biszkopcikami. Schłodzić do stężenia. 4. Mus truskawkowy: Galaretkę rozpuścić
Nastoletnie Wypiekaniekakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1/2 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 szkl. cukru 3 jajka 150 g masła 1 op. cukru waniliowego Dodatkowo: płatki czekoladowe/ pokruszone biszkopty do dekoracji Przygotowanie: 1. Biszkopt kakaowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Żółtka roztrzepać w miseczce, dodać(...)umieścić w garnuszku i podgrzewać do zagotowania. W mleku rozpuścić budyń, wlać do gotującego się sera. Mieszać do zgęstnienia masy. Jeszcze ciepłą masą przełożyć blaty biszkoptów. Wierzch udekorować płatkami czekoladowymi lub pokruszonymi biszkoptami. Całość schłodzić do całkowitego stężenia masy serowej. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Z Majeczką w kuchni
Nastoletnie WypiekanieKremy czekoladowe które mamy w sklepie są reklamowane jako zdrowy posiłek na poranne śniadanie. To co jest w środku jest ... zastanawiające. Skład nutelli to cukier( 57%) i olej roślinny! Orzechy są, ale to zaledwie 13%. W tej sytuacji może warto zrobić swój krem czekoladowo-orzechowy. To zdrowy zamiennik, który dzieci pokochają. Nie używam do wykonania smarowidła ani masła ani oleju
Apetyt na Zielonespróbować:) Kruche ciasto: 175g mąki pszennej, żółtko, 2 łyżki cukru, 130g masła lub margaryny, 35ml zimnej wody, szczypta soli, 200g kremu czekoladowego, np. Nutelli Mąkę przesiać, zrobić dołeczek, wbić żółtko oraz wlać wodę. Wymieszać końcówką noża. Dodać szczyptę soli, cukier oraz pokrojone masło. Całość posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić(...)bułką tartą formy na tartę o śr. 26cm. Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st. Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym. Krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 4 czubate łyżki cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) , 50g posiekanej białej czekolady, 2 łyżki
Z miłości do słodkościSernik waniliowy z truskawkami i białą czekoladą Bardzo kremowy, delikatny sernik. Mazisty wręcz. Niebiańsko waniliowy. Trochę czekoladowy, a do tego truskawkowy. To moja słodka propozycja na weekend. :) Składniki: Spód 175 g ciastek owsianych 50 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z masłem lub zmiksować razem w malakserze. Przełożyć(...)gorącą wodą. Na środkowym poziomie umieścić kratkę. Ser zmiksować z cukrem. Dodać po jednym jajku. Wmieszać ekstrakt waniliowy i mąkę. Na koniec całość połączyć z przestudzoną masą śmietankowo-czekoladową. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek. Tortownicę ustawić na kratce. Piec 15 minut, następnie obniżyć temperaturę do 130-140°C i piec jeszcze 60-75 minut
Pełny talerzfont-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Dziś u mnie na obiad naleśniki na słodko z dżemem jabłkowym, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Właściwie równie dobrze mogłyby być na deser :) Można zrobić wersję wytrawną – zamiast cukru waniliowego dodać ulubionych przypraw Nie ma u mnie zasady, że pierwszy naleśnik się nie udaje. Raczej bywa odwrotnie(...)miksuję do uzyskania gęstej masy. Trzeba uważać by nie ubijać za długo, gdyż z kremówki zrobi się masło. Można ubić też samą śmietankę :) Ja swoje naleśniki polałam jeszcze sosem czekoladowym. Zjadłam dwa i już nic więcej do pełni szczęścia mi nie było potrzebne.:) *Ilość mąki zależy też od jej typu i ilości płynu ** użyłam cukru z ziarenkami wanilii
apetytnapieczenieLublin jest od kilku dni po prostu skąpany w słońcu, taka pogoda sprawia, że aż chce się żyć. Dziś mam dla Was przepis na proste, pyszne ciasto bananowo czekoladowe. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, smaczne i do tego można je przechowywać około tygodnia. 1 1/4 szklanki cukru 250g masła lub margaryny 3 jajka 2 1/4 szklanki mąki pszennej
Cynamonowe szczęściepapilotek: 250 g mlecznej czekolady 50 g deserowej czekolady (gorzkiej) 100 g orzeszków ziemnych niesolonych (kupuję w Biedronce) 1 łyżka cukru pudru szczypta soli opcjonalnie 2 garście mikro wiórek czekoladowych mlecznych Wykonanie: W pierwszej kolejności musimy przygotować masło orzechowe. Tu uważamy aby nie spalić sprzętu i orzechy dosypujemy stopniowo. Czyli tak musimy zmiksować orzeszki z cukrem pudrem i solą(...)czasie rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej, papilotki napełniłam do połowy, do każdej włożyłam uformowaną kulkę masła orzechowego, zalałam do pełna czekoladą i wstawiłam do lodówki. Część czekoladek udekorowałam wiórkami czekoladowymi, bo miałam, ale niedekorowane też są ładne, więc wybór należy do Was. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeproszku do pieczenia 6. 3 łyżki kakao Masa śmietanowa: 1. 1 litr śmietany kremówki 30% 2. 1 łyżka cukru pudru 3. 3 łyżki żelatyny 4. 1/2 szklanki wody Polewa czekoladowa: 1. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2. 1/4 szklanki mleka Dodatkowo: 1. Mały słoik dżemu porzeczkowego 2. Margaryna do wysmarowania formy 3. Bułka tarta do wysypania formy 4. Opakowanie bitej śmietany(...)sztywno. 3. Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem, nakładamy masę śmietanową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Polewa: 1. Czekoladę rozpuszczamy w mleku cały czas mieszając. 2. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. 3. Bitą śmietanę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną
Tradycyjna Kuchnia