Lubimy muffinki, jednak nie piekę ich zbyt często. Właściwie sama nie wiem dlaczego;)) Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo
Z miłości do słodkościMuffinki czekoladowe z czereśniami. Już piekąc te muffinki rozmarzyłam się o wersji z wiśniami :) Bo i one i czereśnie świetnie pasują do czekoladowych babeczek. I choć lato w pełni, to zaczynam już żałować, że sezon na świeże owoce trwa tak krótko. Marzy mi się wielka zamrażarka, w której upchnęłabym kilogramy truskawek, wiśni, czereśni czy malin... ale póki co, nie miałabym
Kraina Tysiąca Smakówochota na jakiś składnik i wtedy chcąc czy nie chcąc, nie opuszcza mojej kuchni przez kilka dni. W weekend do obiadu były buraczki z chrzanem, potem na deser dzisiejsze muffinki czekoladowe z burakami, później buraki z serem kozim w formie carpaccio, a jeszcze później trufle czekoladowe. Szaleństwo prawda? Ale co ja zrobię, skoro buraczki lubię :-) Mateusz trochę mniej, bo buraki(...)pachną mu ziemią, ale i tak zjadł ze smakiem i prosił jeszcze o dokładkę! Muffinki są bardzo sycące i wilgotne, mocno czekoladowe, smaku buraków nie czuć bardzo, jeśli by się nie wiedziało z czym są, to zapewne by się samemu nie odgadło :-). Co więcej mogę powiedzieć, jeśli lubisz czekoladę i/lub buraki, to ten przepis jest dla Ciebie! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćskładniki :jajko, mleko, olej, wanilię. Następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek do momentu połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladowe groszki i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek, (które znajdują się w blaszce na muffinki) i pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.Smacznego
Malinowe PocałunkiByła sobota... Od rana chodziła za mną myśl "chcę coś dobrego, coś słodkiego", ale tylko takie chęci były - piec mi się nie chciało. Jakoś byłam przekonana
Kolorowy PrzepisownikSkładniki:tabliczka czekolady deserowej125 ml oleju roślinnego2 jajka100g cukru trzcinowego225g mąki pszennej3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie:Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao
Smakowity Blog KulinarnyPyszne czekoladowe muffinki z dodatkiem bananów. Przepis Nigelli Lawson z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu"Składniki na 12 sztuk:3 dojrzałe banany125 ml oleju roślinnego2 duże jajka100 g cukru brązowego225 g mąki pszennej3 łyżki kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Formę na muffinki napełnić papilotkami. Banany obrać i rozdrobnić widelcem lub mikserem na gładką masę
wyzwania kuchenneDawno nie robiłam muffinek, a właściwie to do tej pory robiłam raczej babeczki niż muffinki. Poszperałam w necie i trafiłam na przepis Sylci. Spodobał mi się
Zdrowa Kuchnia SowyDla początkujących cukierników nie ma nic prostszego i przyjemniejszego w wykonaniu niż muffinki! Wyrobienie samego ciasta jest banalnie proste i potrzebne nam są do tego właściwie
Sagneska - gotowanie i lifestyleMocno czekoladowe muffinki z obłędnie jagodowym kremem. Najlepszą recenzją kremu jest chyba wyjadanie go przez domowników jeszcze podczas przygotowań:) Nie za słodkie nie za kwaśne
Krakowskie smaki AniZ serii piekę w weekend. Idealne połączenie gorzkiej czekolady i kokosu. Kilka razy koleżanka wracając z pracy w kawiarence przynosiła ze sobą muffinki, a raczej ze
NA MOIM TALERZUSmak kwaśny i słodki, to dwie przeciwności, które po połączeniu dają smakową przyjemność, czyli słodkie muffinki czekoladowe z kwaśnym musem malinowym i z soczystymi ziarnami granatu
Moniki SmakołykiSezon na śliwki cały czas trwa … a ja cały czas zajadam je z ogromną przyjemnością!Jak wiecie robiłam już CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIKAMI …. przepyszne
Ostra na Słodkomaliny <3 Jakiś czas temu rozpoczął się na nie sezon, a ja już myślę jak je tu wykorzystać. Tydzień temu na imieniny siostry zrobiłam muffinki z malinami. Czekoladowe. Pyszne. Polecam :) [Przepis wykorzystałam już wcześniej tu] Składniki: (12 muffinek) - 200g mąki - 100g cukru - 2 czubate łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - 2 jajka
Pasja Smakuskładniki na 17 porcji: 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych
noteskulinarnyfiga