Od jakiegoś czasu ciasto to króluje na grupach kulinarnych. Przepis bardzo mi się spodobał, bo ma moje ulubione mleko w proszku i postanowiłam
Passion of CookingDzisiaj kolejna wersja naszych ulubionych ciasteczek czyli makaroników Do tej pory próbowaliśmy je wykonać w sposób tradycyjny czyli z migdałów. Później była wersja z orzechów włoskich
Kuchenne Wariacjeatrakcji, pod koniec była zorganizowana degustacja. Rodzice mieli przynieść swoje zdrowe wynalazki do spróbowania. Postanowiliśmy przygotować trzy potrawy. Zrobiłem wegetariański pasztet z soczewicy ze szpinakiem i masło czekoladowe , a Misia upiekła ciasteczka owsiane (przepis wrzucę niedługo). Muszę się przyznać, że chciałem zrobić taki trójkolorowy pasztet z soczewicy, ale wyszedł mi dwukolorowy :o) Czytaj dalej
Gotuj z MisiemSernik, który pokocha każdy, mały i duży. Aksamitna masa serowa, w której zatopione są czekoladowe markizy (u mnie ciasteczka Neo). Sernik jest na spodzie z ciasteczek i udekorowany… ciasteczkami. I wiecie co? Nie jest ich wcale za dużo. Nowy post Sernik Neo Oreo pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceWszystko co czekoladowe zawsze cieszy się u nas wielką popularnością;)) jakiś czas temu otrzymałam słodki prezent od firmy Lindt i postanowiłam w końcu zrobić z niego
Z miłości do słodkościmąki pszennej 120 g cukru pudru 2 jajka 4 łyżki oleju 240 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 12 ciasteczek oreo 12 krówek czekoladowe pieguski do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Do jedne miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia - dokładnie mieszamy, do drugiej miski przekładamy mokre składniki - jajka, olej, jogurt i całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilany chrust? Kto wie :-). Poniższy przepis jest jak najbardziej sprawdzony, churros wychodzi takie jakie powinno, więc nie zostaje mi nic, niż gorąco polecić ten przepis. Chrupiące, małe ciasteczka zamoczone w sosie czekoladowym smakują wybornie. Jeśli poszukujecie innych przepisów na Tłusty Czwartek zajrzyjcie do naszego ebooka (jest tam 1 nie publikowany przepis!) oraz do kategorii Tłusty Czwartek na blogu . Czytaj więcej
Pora coś zjeśćW piątkowy wieczór, po bardzo ciężkim tygodniu gdzie z dnia na dzień odrabiała sterty lekcji, wybrała się do koleżanki na piżamową imprezę z nocowaniem. Mowa oczywiście
Dzieje kuchennej Wiewióryprzy pieczeniu makaroników.Piekarnika nagrzać do temperatury 160 stopni, wstawić ciasteczka i piec około 12-14 minut. Z papieru zdejmować po lekkim przestudzeniu.Część ciasteczek lekko oblałam polewą czekoladową i obsypałam płatkami migdałowymi. Resztę schrupaliśmy bez dodatków.wyszły pyszne, słodkie i bardzo migdałowe :)Mielone migdały BackMit otrzymałam od firmy VOG. Obawiałam się. że ich jakość może
Codzienna kuchnia niecodziennaZostało mi troszkę niewykorzystanego ciasta czekoladowego, ale nie mogłam pozwolić by się zmarnowało! Dlatego w błyskawicznym tempie zaświtał mi w głowie pomysł na domowe bajaderki. Do
Z miłości do słodkościwycinac ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy .Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut.Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą.Smacznego
Słodkości i nie tylkoPropozycja walentynkowa, szybka i prosta :) ciasteczka kruche w polewie czekoladowej, czyli dla tych, którzy chcieliby zrobić coś dla drugiej połowy :) Składniki:1/2 kg mąki pszennej,215 g miękkiego masła
Delicious TitbitsJagody i Nutella to jedna z najsmaczniejszych ciastkowych kombinacji jaką mogę sobie wyobrazić. Czekoladowe babeczki można w prawdzie piec z kostką czekolady w środku, ale to
Ciastkozercykońcu znalazłam przepis na pyszne, duże, czekoladowo-orzechowe, z wierzchu chrupiące, w środku się ciągnące amerykańskie ciasteczka. Pamiętam jak dziś mój przyjazd na Zieloną Wyspę i moje odkrycie jakim były ‚duże’ ciasteczka. Były tak pyszne. Miłość od pierwszego ugryzienia. Jedynie czego się obawiałam, że to moje nimi zauroczenie, spowoduje, że będę tak samo duża jak one. Wyszły genialne. Jak już(...)stopni piekarniku, około 10 – 12 minut. Upieczone ciasteczka zostawiamy chwilę na blaszce, następnie przenosimy do wystudzenia na kratkę kuchenną. Jeśli od razu będziecie je przenosić mogą Wam się rozkruszyć. Po wystudzeniu przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. * źródło z małymi zmianami ze strony bbcgoodfood.com The post Amerykańskie Ciastka Czekoladowo Orzechowe appeared first on Made
Made By Mom And Son