herbaty. Ilość pozycji w karcie aż przytłaczała, a zdecydować się na cokolwiek naprawdę było trudno. Zresztą, całe menu znajdziecie tutaj ---> PROPOZYCJE Z KARTY MENU. Zobaczcie sami, jaki prawdziwy czekoladowy zawrót głowy! Po dość długim czasie, każdy z naszej czwórki podjął ostateczną decyzję. Oczywiście, spróbowałam każdej propozycji, dzięki uprzejmości moich kochanych przyjaciół. Jeden minus, dość duży - zabrakło czekolady gorzkiej(...)naprawdę mocne. Przyjemnie ciepła i smaczna. Dodatkowo - cieniutkie ciasteczko korzenne w kształcie serduszka, bardzo urocze. Czekolada na ochłodę - biała z mirabelką i bananem. Mrożona biała czekolada z wyraźnym posmakiem bananów i mirabelki, co tłumiło smak czekolady. Co mnie zdziwiło, była niesamowicie orzeźwiająca, niezbyt słodka. Bardziej mleczna, aniżeli czekoladowa. Spieniona i chłodna, bardzo smaczna, jak koktajl mleczny. Niestety, niezbyt intensywny
W kuchni Karmel-itkiamarantusa , które możecie kupić na stronie www.galeriaherbat.pl . Ciasteczka są chrupiące i niezwykle zdrowe. Przestrzegam - na jednym "do kawy" się nie skończy :) Składniki na 6 ciastek: 4 łyżki mąki z ciecierzycy 4 łyżki mąki z amarantusa 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki masła orzechowego Polewa czekoladowa: 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka stewii w proszku(...)blaszce układamy papier do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. W małym rondelku roztapiamy czekoladę z masłem i stewią. Smarujemy nasze, wcześniej upieczone ciasteczka
Czarnawisienkagrup, do której należę. Ktoś dodał przepis na jeża - zrobionego z babki czekoladowej. Ponieważ jednak kolor brązowy mam wymyślony tylko nie umiemy się za niego wziąć to postanowiłam sprawdzić, czy da się zrobić różowe ciastka. Jak wiadomo wujek google wie wszystko - przepis na różowe ciasteczka również zna:) Karolinka bardzo lubi pomagać w kuchni tak, więc pomysłem na różowe ciasteczka
Pani domowaSkładniki: Kruchy spód: 135 g zimnego masła 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 95 g cukru pudru 165 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Masa czekoladowo-jogurtowa: 125 g jogurtu greckiego 160 g białej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki na spód umieścić w misce i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części: ¾ i ¼. Następnie każdą kulkę(...)owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut do schłodzenia. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować na kilkumilimetrowy placek i przy pomocy większych wykrawaczek do ciasteczek w wielkanocnych kształtach wycinać mini-mazurki. Krawędzie każdego ciastka posmarować przy pomocy pędzelka zimną wodą (ułatwi to przyklejanie brzegów). Z mniejszej części ciasta formować cieniutkie wałeczki i przyklejać
MyCookBook.plSerek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21cm. Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki(...)przygotowałam dla Ciebie Smacznego Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Krem czekoladowy pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłspodzie z pokruszonych ciasteczek maślanych, na którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien(...)łyżeczka soku z cytryny ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii DODATKOWO: starta czekolada WYKONANIE Dno tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. SPÓD : Ciasteczka drobno kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze. Mieszamy z roztopionym masłem i przygotowaną masą wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając i uklepując. Wstawiamy do lodówki. KREM : Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy
cool and mintyTort Elsa z Krainy Lodu (Frozen) na pewno spodoba się każdej małej/większej księżniczce :) Jeśli widzieliście już wpis o cieście czekoladowym z zeszłego tygodnia wiecie
CiastkozercyJeżeli lubicie miętowe smaki, polecam Wam dziś fantastyczny pomysł na szybki deser. Te wafle czekoladowe z dodatkiem miętowych cukierków pudrowych są pyszne i tak szybkie i
Smaki Na TalerzuSernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne
Blog z ApetytemPuszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o
Blog z ApetytemNiej jadłam i bardzo mi zasmakowały. Dodając różne dodatki można zmieniać smak ciastek. Wypróbujcie przepyszne ciasteczka i podzielcie się swoją opinią ;) Składniki: 3 szkl płatków owsianych 2 jajka 1 kostka masła 1/2 szkl cukru 1 szkl mąki garść słonecznika garść orzechów dropsy czekoladowe (bądź tabliczka czekolady pokrojona) garść żurawiny suszonej lub rodzynki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło
Motylkowa KuchniaCzekolada i truskawki. Duet doskonały. Jeśli szukacie prostego przepisu na wykorzystanie świeżych truskawek, to mus czekoladowy jest idealny. Jeśli wolicie maliny czy czereśnie – z nimi
Poezja smakuskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów
Domowy Smak Jedzeniaorzeszki użyłam dokładnie jak w przepisie. Z wcześniejszego wypieku pozostały mi ciasteczka oreo i gorzka czekolada. Ciasteczka zmiksowałam blenderem na drobny piasek. Czekoladę gorzką pokruszyłam na troszkę większe kawałki . Cisto przełożone i posmarowane kremem na wierzchu obsypałam pokruszonymi oreo i czekoladą. Boki obłożyłam czekoladowymi ciastkami (prostokątami ale możecie użyć swoich ulubionych) - przyklejałam na krem- :) Poukładałam większe kawałki czekolady, obsypałam solonymi
Piekarz-Kucharz-GarkotłukJeżeli czujecie się na siłach, by podjąć zmagania z drożdżowymi wypiekami, ten przepis będzie dla Was. Krantz czekoladowy wytypowałam jako pierwszy do przetestowania z książki „
Pink Envelope