Ciasto biała trufla bez pieczenia. Prosty przepis na szybkie ciasto z czekoladą, śmietanką, kokosem i ciasteczkami. Delikatne rozpływające się w ustach bez pieczenia z kilku składników. Biała trufla to ciasto które zawsze wychodzi, a swoją prostotą zaskakuje gości. Proste ciasto czekoladowe to nie tylko szybki deser, to także doskonałe ciasto na imprezy rodzinne. Biała trufla to na pewno ciasto
Dieta moja pasjajeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne przepisy na Boże Narodzenie: Fit pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą
Korniszonkijeszcze w Sylwestra lub w Nowy Rok. Fajne przepisy na Boże Narodzenie: Fit pierniczki z mąki żytniej , Ciasteczka korzenne z lukrem , Tradycyjne świąteczne pierniczki , Śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Piernik możemy przełożyć dobrymi domowymi powidłami lub masą czekoladową. Doskonale smakuje piernik przełożony masą orzechową i polany czekoladą
Gotujemy i jemyPrzepis na biszkopt który pięknie wyrasta, jest wilgotny i ma bardzo intensywny kakaowy smak. Ten biszkopt wybrałam jako mój ulubiony z pośród wielu innych receptur na
Słodki Blogrolad to mistrzostwo smaku, lekko korzenny posmak i słodkie mandarynki. Polewa czekoladowa dopełnia całości, zafundujcie sobie ten wypiek. Łatwo się robi, biszkopt można upiec dzień wcześniej a potem tylko nałożyć krem i zwinąć. Użyłam tutaj korzennych ciasteczek Speculoos, zamiast tych ciasteczek można użyć innych ciasteczek korzennych. Korzenna rolada z mandarynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewidoczne na ostatnim zdjęciu mogły bez obaw sięgać sobie od czasu do czasu po takie ciasteczko. Takie ciasteczka owsiane to banalny sposób na zdrową przekąskę do kawy czy herbaty. Piekłam już kiedyś ciastka owsiane w innej wersji ( klik ). Jednak zima sprzyja nieco czekoladowym uniesieniom kulinarnym i w ten oto sposób postanowiłam wzbogacić je o dodatek kakao. A do kakao pasowały
My simple kitchenwielką fanką czekolady (mam nadzieję, że nie tylko moje dziecko takie jest), to postanowiłyśmy zrobić właśnie takie ciasteczka. Za oknem śniegu brak i tylko od czasu do czasu szron na samochodach przypomina nam, że mamy środek zimy. W związku z tym ciasto czekoladowe z kubkiem ciepłego mleka to jest to co tygryski lubią najbardziej. Największa siła woli to była
Gotowanie z pasjąPamiętacie popękane ciastka czekoladowe ? Dzisiaj przedstawiam Wam ich cytrynową wersję. Czy lepszą...sami oceńcie :) Mocno schłodzone ciastka obtacza się w cukrze pudrze, który podczas pieczenia pięknie pęka na ciasteczkach. Musi je wypróbować! Składniki: (na ok. 20 sztuk) Ciasto: 50 g białej czekolady 2 łyżki masła 1 jajko 80 g cukru starta skórka z 1 cytryny
Nastoletnie Wypiekaniestyczeń był wtedy mroźny, oj tak... Za każdym razem zabierałam ze sobą coś na przegryzkę: a to ciasteczka, a to muffinki. Tak, to właśnie muffinki (szczerze mówiąc, nie bardzo pamiętam jakie...) były pierwszym smakołykiem domowej roboty, którym poczęstowałam C. A później ciastka czekoladowe z miętą, które dopełniły dzieła: C. zakochał się jak ta lala . Systematycznie podsuwam mu pod nos przeróżne
Pożeraczka, czyli raz adobrzeodpływam. Sami się przekonajcie, bo warto. Sernik czekoladowy z pomarańczą składniki: 200 g zbożowych ciastek czekoladowych 80 g masła 250 g serka mascarpone 250 g twarogu śmietankowego 120 g cukru trzcinowego 3 jajka 200 g gorzkiej czekolady 1 pomarańcza wykonanie: Ciasteczka mielimy na "piasek". Masło należy roztopić i połączyć z ciastkami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na dnie
Przysmaki Karolkimasła 1 jajko 3 łyżeczki cappucino 30 dag mąki 7,5 dag cukru pudru krem czekoladowo - orzechowy (np.taki - klik ), lub nutella Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach. Piec około 10 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygną przekładać kremem. Ciasteczka
My simple kitchenSłodkie Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z piernikami, sernikami, makowcami i czekoladą, dużą ilością czekolady. Do tego wszystkiego dochodzą kruche ciasteczka i wieczory spędzane na dekorowaniu pierniczków. Tak, w tym roku postaram się aby wszystkie te słodkości wylądowały na moim świątecznym stole. Pomysły już są, szafki wypełnione zostały już produktami które będą mi do tego potrzebne. Pozostaje jedynie znalezienie(...)powinno być trudne bo od środy 19.12 robię sobie już święta :) Tegoroczne święta będą wyjątkowo rodzinne, więc chcę się postarać aby wszystko wyszło jak należy. Co do świątecznych czekoladowych propozycji przedstawiam Wam Miodowe Brownie z orzechami. Było naprawdę smaczne, dużo lepsze jeszcze ciepłe, albo podgrzane w mikrofali. Spróbujcie :) "Składniki:200 g masła170 g cukru pudru4 łyżki miodu4 łyżki kakao200
Słodkie PrzyjemnościDzisiejszy przepis na Sernik bez pieczenia z truskawkami jest w stylu domku Baby Jagi , ale do jego przygotowania wykorzystałam serki smakowe Almette Fruit aby zachęcić Was
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczym szczególnie warto pamiętać? Polewy mogą mieć różne smaki i konsystencje. Popularne są zwłaszcza polewy czekoladowe – z czekolady gorzkiej, mlecznej lub białej, a także te z dodatkiem śmietanki, masła lub – w wersji dla wegan – napoju sojowego. Polewy mogą mieć również inny smak niż czekoladowy. Nie mniej pyszne są te o smaku karmelowym, cytrynowym, kokosowym czy migdałowym. Coraz popularniejsze stają się(...)tarty z owocami, także te o smaku kakaowym. Wśród intensywnie czekoladowych polew znajdziemy też te dla wegan. W tym przypadku potrzebujemy jedynie gorzkiej czekolady i mleka sojowego. Pamiętajmy, że pomysłów na ciasta wegańskie wciąż przybywa, dzięki czemu weganie mogą cieszyć się m.in. smakiem sernika w postaci tofurnika, keksem, ciasteczkami, tartami, muffinkami czy torcikami! Polewy – jak je robić? Choć polewy
Kuchcik gotujeakurat druga w nocy. Moje ciasteczka, tak jak się spodziewałam, wyszły obłędne. Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku, jeszcze ciepłe z cudownie rozpływającą się na języku (i dłoniach) czekoladą. Czysta rozkosz.Zmieniłam dwie rzeczy w stosunku do oryginalnego przepisu - zamiast tylko mlecznej, użyłam pół na pół mlecznej i gorzkiej czekolady - chciałam, żeby czekoladowy smak był intensywniejszy. I zamiast cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrze