Śmietankowa fantazja Dzisiejsza babeczka to kolejny pomysł na własnoręcznie wykonany słodki prezent. Czekoladowe babeczki z dodatkiem delikatnego kremu z twarożku oraz proste i efektowne cukrowe
CiastkozercyBabeczki snickersy to wbrew pozorom dziecinnie prosta propozycja. Dowolne babeczki czekoladowe (u mnie z przepisu na mocno czekoladowe) można w kilka chwil zamienić w mini snickersowe
Ciastkozercyjest to nowość, która zaczyna królować na różnych imprezach. W Stanach Zjednoczonych fontanna znana jest od dawna. Fontanna czekoladowa wygląda jak kilkupiętrowy tort. Gorąca czekolada spływa kolejno po kaskadach, a goście zanurzają w niej kawałki owoców, ciasteczek, wafelków. Najlepiej zamówić taką fontannę w profesjonalnej firmie łącznie z obsługą. Ciekawą nowością szczególnie w lecie jest " Wedding
Kulinarny karnet Christopheramoże zabraknąć dobrego sernika. U nas w tym roku będzie to sernik pieczony z ciasteczkami Oreo . Sernik zrobiliśmy z sera z wiaderka oraz serka mascarpone i chyba nikt nie będzie zdziwiony, gdy napiszemy, że wyszedł pyszny. W smaku aksamitny i śmietankowy, niezbyt słodki, choć z czekoladową polewą. Do tego nieźle się prezentuje wyeksponowany na paterze, a także po przekrojeniu
niecodziennikparyBlok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość ciężki wniosek nasuwa się sam... Dietetyczna wersja, którą dziś Wam przedstawiam jest o niebo lepsza (tylko 60 kcal w 100g!!!), ma identyczną(...)konsystencję i przyjemnie rozpływa się w ustach... jako dodatki możecie wykorzystać orzeszki ziemne, żurawinę czy też pokruszone ciasteczka owsiane... będzie pysznie! Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 30 g odżywki białkowej czekoladowej* 1/2 łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki erytrolu lub innego słodzidła orzeszki ziemne rodzynki, żurawina Cukinię ugotować do miękkości
Chocolate Muffin BlogCiasteczka owsiane (bez mleka, jajek i glutenu) Od 8 miesiąca Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki Szybki deser brzoskwiniowy (bez mleka) Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) Kremowy budyń jaglany z malinami Od 10 miesiąca Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) Prosty chlebek bananowy Budyń czekoladowy bez mleka Tarta rustykalna z papierówkami Od 11 miesiąca Proste
Dieta bez mlekaniej miękkie masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Lekko studzimy. Bierzemy jedno ciastko ,nakładamy łyżeczkę czekoladowej masy i lekko dociskając kręcimy w prawo i lewo ,aby masa ładnie się rozłożyła . Obtaczamy w orzechach :)) Uwagi U mnie masa troche sie wylewa ,bo za ciepłą dałam.Suche ciasteczka można podawać lub zamknąć w hermetycznym pojemniku
mojej kuchniniej miękkie masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Lekko studzimy. Bierzemy jedno ciastko ,nakładamy łyżeczkę czekoladowej masy i lekko dociskając kręcimy w prawo i lewo ,aby masa ładnie się rozłożyła . Obtaczamy w orzechach :)) Uwagi U mnie masa troche sie wylewa ,bo za ciepłą dałam.Suche ciasteczka można podawać lub zamknąć w hermetycznym pojemniku
w mojej kuchnisposób zrobimy spód do wszelakich ciast bez pieczenia, czy batoników. Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki potrzebne do przygotowania domowych batonów: Spód: 1 i 3/4 szklanki sproszkowanych ciasteczek, u mnie groszek ptysiowy Brześć 4 łyżki masła 1/3 szklanki cukru
MamaOskarkasię tak samo, jak mi. Skoro więc sama niemal już zupełnie oddałam się świątecznemu nastrojowi, mam dla Was dzisiaj ciasteczka, które idealnie nadadzą się do świątecznych puszek. Nie mają co prawda nic wspólnego z piernikami, ale pachną cynamonem, są obłędnie czekoladowe i niesamowicie uzależniające. Ich smak przywodzi na myśl miniaturowe brownies - kruche z wierzchu, miękkie i ciągnące w środku(...)bezglutenowej, ale oczywiście mieszankę mąk możecie zastąpić po prostu mąką pszenną. Gwarantuję, że jeśli upieczecie je teraz, puszki uzupełniać będziecie musieli jeszcze przynajmniej kilka razy przed Świętami! Bezglutenowe ciastka czekoladowe z cynamonem Składniki: (na 45 sztuk) 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki gryczanej 40 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g cukru 130 g kakao
Pożeraczka, czyli raz adobrzetruskawkami i wylądowała w kilku koktajlach. W końcu postanowiłam się przemóc, i zrobić z niej gwiazdę. Długo szukałam, aż w końcu na blogu Pyszne jedzonko znalazłam czekoladowe ciastka ze świeżą miętą. Od razu mi się spodobały, a kiedy przeczytałam, że mają konsystencję niemal brownie wiedziałam, że to właśnie w nich zabłyśnie moja mięta. Było już w okolicach(...)mąki potrzebną resztę, jeszcze raz rozpuściłam masło i zagniotłam ciasto. Godzinę później piekłam ciasteczka, a ich zapach sprawił, że nie mogłam wyjść z kuchni. Pierwsze zjadłam jeszcze ciepłe, ale muszę przyznać, że po wystygnięciu są jeszcze lepsze - chrupkie z wierzchu, cudownie ciągnące w środku. Obłędnie czekoladowe (nikt by się nie domyślił, że w składnikach nie ma czekolady), mini wersje popularnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzetroszkę inne biszkopty niż zazwyczaj, te są dwukolorowe, czekoladowo-waniliowe i waniliowo-czekoladowe, jak kto woli. Nic prostszego i szybszego, kilknaście minut i mamy zdrową słodycz dla najmłodszych, można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku(...)Część ciasta wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe kleksiki. Do części ciasta dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. Następnie na każdy kleksik nałożyć mniejszy kleksik czekoladowy i zamieszać delikatnie wykałaczką, by masy się lekko przemieszały. Ja zrobiłam część waniliowo-czekoladową i odwrotnie czekoladowo-waniliową (masa czekoladowa była od spodu). Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Smaczne Zdrowemiałam trzy banany, które wymagały natychmiastowej interwencji. Nie było sensu robić całego ciasta, stwierdziłam więc, że znajdę jakiś prosty, szybki deser. W Czekoladzie Erica Lanlarda trafiłam na samosy czekoladowe z ciasta filo. To ostatnie jakiś czas temu kupiłam, i ciągle zastanawiałąm się, co z nim zrobić. Szybko więc zdecydowałam, że ten deser to bardzo dobry pomysł. Okazało się(...)ciasto robi się miękkie i całość jest bardzo przeciętna. Jeśli więc chcecie przygotować ich więcej, polecam zlepić ciasteczka i odstawić, a smażyć tuż przed podaniem. Gwarantuję, że ciężko będzie jakieś donieść na stół - u nas znikały prosto z patelni. Chrupiące rożki bananowo-czekoladowe z ciasta filo Składniki: (na 8 sztuk) 2 duże płaty ciasta filo 20 g masła 3 banany
Pożeraczka, czyli raz adobrze