czekoladowe ciasteczka - 4304 przepisów (strona:110/287)

Murzynek 176

Ciasto, które wszyscy znają i kochają, tradycyjny murzynek polany polewą czekoladową. Murzynek Składniki: - 250 g margaryny  - 2 szklanki cukru - 1 op. cukru waniliowego - 0,5

Kulinarne życie
Ciasto czekoladowe z musem śliwkowo-migdałowym 206

Ciasto czekoladowe z delikatnym musem śliwkowym z dodatkiem uprażonych i zmielonych migdałów, nutką cynamonu oraz polewą czekoladową z żelatyną. Wyśmienite i niebanalne połączenie smaków… Należy

Oryginalny smak
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 134

     Wzięło mnie na babeczki ;) Tym razem zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co

Rozpustne gotowanie
Domowa nutella 245

Domowa nutella brzmi smakowicie, prawda? Popularny krem czekoladowo-orzechowy smakuje niemal każdemu. Jest pyszny, jednak w kupnej nutelli dwa główne składniki to cukier i olej palmowy

Poezja smaku
Palmiery czekoladowo-orzechowe 150

składniki* gotowe ciasto francuskie* 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych orzechów laskowych* 2 łyżeczki cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać

Mix smaku
Murzynek na kwaśnym mleku 176

Kolejna wersja murzynka, tym razem na zsiadłym mleku. Puszysty, wilgotny i czekoladowy, czego chcieć więcej ...Składniki na ciasto:2 jajka1 szklana cukru2 szklanki zsiadłego mleka3 szklanki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Muffiny marcepanowo-czekoladowe 159

Cześć :)Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu...Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny

Pora coś zjeść
Proste szaszłyki z grilla 225

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! 1880

smaku bardzo przypominające znane pralinki Ferrero Rocher. A w dodatku nie wymagające pieczenia i wybornie smaczne oraz efektownie wyglądające. Polecam! Składniki: Herbatniki kakaowe około 55 sztuk 1 puszka czekoladowej masy kajmakowej 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 100g orzechów laskowych 2 wafelki o smaku orzechowym (użyłam Prince Polo) 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie: pralinki, kakao lub starta(...)mieszamy *** *** Do reszty kremu dodajemy dwie łyżki masy kajmakowej, połowę posiekanych orzechów oraz drobno pokruszone wafelki. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników *** *** Na dnie formy układamy warstwę herbatników *** *** Na ciasteczka wykładamy krem orzechowy *** *** Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Masę kajmakową mieszamy z pozostałymi orzechami i rozsmarowujemy na ciasteczkach *** *** Układamy ostatnią warstwę herbatników a na wierzchu rozsmarowujemy białą masę

Blog z Apetytem
Ciasteczka kokosowe z wiórkami z białej czekolady. 216

czekoladoholików :-). Ciasteczka są rewelacyjne, do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Lekki kokosowy smak idealnie łączy się ze smakiem białej czekolady i wanilii. Zapraszam do skosztowania :-).   CIASTECZKA KOKOSOWE Z WIÓRKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY.           Składniki na około 45 sztuk: 300 g mąki pszennej tortowej 120 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miksera i stopniowo dodawać mieszankę mączną, ubijając do otrzymania miękkiego ciasta. Czekoladę białą posiekać na drobno. Ręcznie wmieszać wiórki czekoladowe do ciasta. Rękoma ugnieść kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec przez 10 - 12 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Odstawić ciasteczka na 2 - 3 minuty

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Bezglutenowe pierniczki z masłem orzechowym na mące z ciecierzycy 182

osób będących na diecie bezglutenowej. Ja użyłam mąki z ciecierzycy, ale możecie ją zastąpić np. gryczaną, a jeśli gluten Wam nie straszny to pszenną, orkiszową lub żytnią. Uwielbiam te ciasteczka za ich cudownie piernikowo-orzechowy zapach i taki sam smak. Dodam, że pierniki są delikatne oraz kruche i że idealnie nadają się do przechowywania. Polecam! Ps. Na końcu przepisu(...)szczypta soli (solidna) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: cukier puder/lukier/polewa czekoladowa Wszystkie składniki umieścić w misce oraz dokładnie połączyć za pomocą dłoni. (Masa nie powinna przywierać do rąk i posiadać konsystencję plasteliny.) Ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, a następnie wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i umieścić w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Mazurek (bardzo) czekoladowy 168

czekoladowy mazurek na kruchym, maślanym cieście (na bazie mojego ulubionego od M. Roux, który przerobiłam na wersję kakaową) z mocno czekoladową masą, posypany dodatkowo surowym ziarnem kakao. Dla wielbicieli stonowanej słodyczy - takich, którzy polubili te ( klik ) lub te ( klik ) ciasteczka. Pamiętajcie, że im lepszej jakościowo czekolady użyjecie, tym lepszy będzie smak mazurka - kruchego, delikatnego ciasta z rozpływającym się w ustach(...)mniej równe brzegi, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Ostudzić. Krem czekoladowy 300 g gorzkiej czekolady 250 g śmietany kremówki Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Śmietankę podgrzać w oddzielnym naczyniu, by była gorąca (ale nie doprowadzić do wrzenia). Zalać gorącą

Słodkie inspiracje
Bezglutenowe brownies z cukinii 141

Jeśli jeszcze nie wiesz, że cukinia jest wprost idealnym warzywem, z którego można przygotować niesamowite i przepyszne ciasto to przeczytaj ten wpis, koniecznie przygotuj mocno czekoladowe

Book of spells
Tort oreo z borówkami wg Aleex 88

także na dziś. Nie dziwiły mnie te pochlebne opinie o torcie, bo naprawdę byłam z niego dumna. Wyobraźcie sobie puszysty, mocno czekoladowy biszkopt nasączony ponczem z odrobiną rumu, delikatną masę śmietanową z mascarpone, w której ukryły się pyszne ciasteczka oreo i kwaskowe borówki, przełamujące słodycz ciasta. Brzmi nieźle, prawda? Uwierzcie, jeszcze lepiej smakuje. A zresztą nie musicie wierzyć

W mojej kuchni
Jak udekorować tort? Top 3 szybkich pomysłów! 111

będą tam wyglądały bardzo efektownie. Możecie również wykorzystać je do dekoracji wierzchu toru. Wystarczy, że wykorzystacie do tego również formę do ciasteczek albo pierniczków i dzięki temu otrzymacie wymarzone kształty na górze ciasta. Do najpopularnieszych posypek należą: wiórki czekoladowe płatki czekoladowe wiórki kokosowe płatki migdałów koraliki i posypki ze sklepu (zawierają najczęściej barwnik spożywczy) Możecie wykorzystać również okruszki od biszkoptu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania