Domowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna.
Wanilia i KardamonSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w
Blog z ApetytemPyszne kruche roladki z marmoladą do kawki. Przepis zaczerpnięty z internetu.
Kuchnia DanusiJeśli jesteś fanem czekolady, to ten tort będzie idealny. Nie za słodki, ale mocno czekoladowy. Zaskoczy smakiem każdego miłośnika tej słodkości. Ten tort powstał na urodziny
Z Majeczką w kuchniSłodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy. Ciasto parzone: 125 g margaryny 1 szklanka wody
VioletoweKucharzenieOd dłuższego czasu chodziło mi po głowie zrobienie domowych czekoladowych lodów. Chciałam jednak, żeby do ich przygotowania wystarczył mikser. Zrobiłam je na bazie czekoladowego ganachu, czyli
CiastkozercyPo przerwie ponownie słodkości :):):). Ciasto jest zwarte, a jego smaki doskonale się uzupełniają - słodki czekoladowo - orzechowy spód oraz kwaskowy w smaku wierzch. Składniki: Spód: 150 g
Nie tylko w kuchniKolejna propozycja na te pyszne babeczki! Czy u Was też tak szybko znikają? Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową Składniki: szklanka mąki, 1/2 szklanki
paapilotkaaMuffinki są bardzo szybkie i łatwe do zrobienia, a do tego zadowolą niejednego amatora czekoladowych wypieków. Składniki: 2 szklanki cukru 250 g masła 1/2 szklanki mleka
IMPRESJA SMAKUZnowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły
SMYKWKUCHNIOwocowe fondueJeśli po wczorajszej tłustoczwartkowej bombie kalorycznej czujecie wyrzuty sumienia i uważacie, że nadszedł czas na coś zdrowego, czekoladowe fondue z owocami to idealna propozycja dla
CiastkozercyMój pomysł na walentynki to podwójna porcja czekolady. Rozpływająca się w ustach czekoladowa muffinka, z której po ugryzieniu wypływa nadzienie z białej czekolady. Jeśli nadzienie zastygnie
Zainspirowana w kuchniłyżeczka żelatyny kamyczki czekoladowe Decorada Delecta * można użyć ziarenek z 1 laski wanilii lub 1/2 opakowania cukru wanilionowego Przygotowujemy foremki do muffinek i do każdej wkładamy papilotkę. Na samym początku wstawiamy czekoladę do kąpieli wodnej, aby się powoli rozpuszczała. Mieszamy od czasu do czasu, aby proces zachodził równomiernie. Ciasteczka kruszymy (można zemleć za pomocą blendera) i łączymy z masłem. Najlepiej(...)cukru pudru i miksujemy na niższych obrotach. Na końcu wsypujemy przyprawę korzenną. Wstawiamy na 10 min. do lodówki, aby masa neico stężała. Babeczki dekorujemy za pomocą szprycy i posypujemy czekoladowymi kamyczkami Decorada Delecty, które doskonale komponują się z korzennymi przyprawami. Wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Najlepiej smakują, jako dodatek do kawy. Smacznego
Kuchnia od dwojgamore akurat mi się spodobał. Spód to chrupiące, lekko słone ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie to to, że nie znalazłam ich w neutralnym kolorze, tylko w podejrzanie fioletowym... i to w dodatku o smaku truskawki ;) Składniki Spód 10 ciasteczek digestive lub innych pełnoziarnistych 4 łyżki rozpuszczonego masła Pokruszone ciasteczka wymieszać z masłem i wyłożyć nią(...)czekoladę przełożyć do garnuszka i rozpuścić (można to zrobić w mikrofali - jest prościej). Wystudzić. Jajka ubić, dodać cukier, stopniowo i ubijać, aż masa będzie puszysta. Dodać mąkę, wystudzoną masę czekoladową i zmiksować. Wylać na przygotowany spód, piec 30 min. Wyjąć z piekarnika, posypać z wierzchu piankami, piec jeszcze 2-4 min, aż pianki się zrumienią. źródło: klik
Słodkie inspiracjeOstatnio dużo wpisów z nią w roli głównej, ale dzieci i my bardzo ją lubimy. Ciasteczka pyszne i kruche. Przepis znalazłam tutaj , troszkę zmodyfikowałam. Polecam, bo naprawdę pyszne. Z podanego przepisu wychodzi około 40 sztuk :-) Miłego piątku :-) Składniki: 200 g żurawiny 15 cukierków czekoladowych typu Michałki 200 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 3 jajka L 2 i 1/2 szklanki(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta, w rękach formujemy kulkę, kładziemy na blaszce i trochę spłaszczamy. Tak robimy z resztą ciasta. pamiętajmy o pozostawieniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną :-) Ciasteczka pieczemy około 12-15 minut, Studzimy na kratce :-) Smacznego
kruche babeczki