czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:54/624)

Diabelskie brownie czekoladowe 315

Mocno czekoladowe amerykańskie ciasto brownie z dodatkiem gorzkiej czekolady i całusków czekoladowych. Przepis pochodzi z książki Erica Lanlarda pt.: "Czekolada". Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 150 g masła + dodatkowa ilość do natłuszczenia formy 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej 150 g drobnego cukru trzcinowego 3 jajka 75 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka soli 100 g całusków(...)wymieszać. Odstawić do przestygnięcia na kilka minut. Następnie dodać jajka, mąkę, kakao oraz sól i całość dokładnie wymieszać, aby otrzymać gładką i błyszczącą masę. Dorzucić całuski czekoladowe i ponownie wymieszać. Przelać ciasto do formy i wyrównać wierzch. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub do czasu, aż wierzch zacznie pękać, ale środek nadal będzie lepki. Wyłączyć piekarnik

wyzwania kuchenne
Czekoladowe ciasto z kulkami serowo-kokosowymi. 143

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszne, mięciutkie ciasto czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi.  Do ciasta użyłam mąki tortowej MŁYNOMAG .  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1i 3/4 szklanki m ą ki tortowej Młynomag   1 i 1/2 szklanki cukru 4 łyżki wody 3 łyżki kakao gorzkiego 5 jajek 250 g margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka(...)środku kulki serowe, wszystko zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje ciast piekło się około 50 minut. Upieczone ciasto z wierzchu smarujemy nutellą  posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy czekoladowymi listkami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort czekoladowy 212

pokrojoną czekoladę w mała kostkę i okrężnymi ruchami garnka zamieszać. A następnie dokładnie wymieszać łyżką (ja robię to trzepaczką) 5. Odstawić na bok do wystudzenia. PS. Przed przełożeniem ciasta masą czekoladową moja masę wkładam na około 10 min do lodówki aby lekko stwardniała.   A teraz czas na ciasto: 1. Kakao i cukier puder rozpuścić we wrzątku, wymieszać i pozostawić(...)Ciasto przelać do dwóch małych tortownic i piec przez około 25min w 180 stopniach.   Wykończenie tortu: Po wystudzeniu ciasta kładziemy na jeden blat około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać i ozdobić a można niedbale posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był

Amatorka kuchenna
Bananowa rozkosz 472

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody

moj przepis na
Ciasto czekoladowe z wiśniami z nalewki 545

Dostałam w prezencie słoik wiśni z nalewki. Postanowiłam dobrze je wykorzystać i użyłam ich  jako świetny dodatek do ciasta czekoladowego z kremem waniliowym J   Ciasto wyszło pyszne! J Nie jest trudne w wykonaniu a do tego niedrogie, ponieważ większość ze składników zazwyczaj mamy w domu. Składniki: CIASTO: 1,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 łyżeczka sody(...)zależy  czy lubimy bardziej lub mnie słodkie) Kostka margaryny Kilka kropel olejku waniliowego 1 łyżka  wyciśniętego soku z cytryny POLEWA CZEKOLADOWA: (proponuję ją zrobić na końcu, ponieważ musi być bardzo ciepła, gdy polejemy nią ciasto) 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 18 % DODATKI: Nutella- do posmarowania dolnej części ciasta. Jeżeli nie lubicie

The Sweet Damsel
Ciasto "Snickers" Bez Pieczenia 1389

Ciasto "Snickers" to deser stworzony na wzór popularnego batonika o tej samej nazwie. Ciasto "Snickers" to połączenie mleczno-orzechowej, budyniowej masy z karmelem, masłem orzechowym oraz czekoladową polewą posypaną orzeszkami ziemnymi. Fanów popularnego batonika Snickers długo nie trzeba namawiać do przygotowania tego ciasta, tym bardziej, że przygotujemy je bez pieczenia.   Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Składniki(...)łyżek cukru płaska łyżeczka margaryny odrobina sody 200 g masła orzechowego ok. 60 g orzeszków ziemnych (do karmelu) Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady gorzkiej 80 ml śmietanki kremówki 30%  ok. 100 g orzeszków ziemnych (do posypania wierzchu) Ciasto "Snickers" bez pieczenia - Sposób przygotowania : Formę (ok. 20x28 cm) wykładamy pergaminem. Wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Masa: Do miski odlewamy ok. pół

Słodka Strona
Brownies, czyli tort czekoladowy pięknej Magdaleny, z orzechami i migdałami, bez mąki 147

Przepis na czekoladowy Brownies dostałam od mojej najlepszej przyjaciółki Magdy, która upiekła go kiedyś na swoje urodziny. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba wtedy jadłyśmy go z lodami. W każdym razie był pyszny! W oryginalnym przepisie Magdy wykorzystuje się wyłącznie mielone migdały, ale ja puściłam wodze fantazji i upiekłam go z mieszanki mielonych migdałów, orzechów włoskich i laskowych (wszystkiego mniej więcej(...)średnicy 24cm, ale śmiało można użyć mniejszej, gdyż torcik niewiele się podniesie). Torcik czekoladowy pieczemy w nagrzanym piekarniku: 10 minut w 200°C 30 minut w 170°C Po upływie czasu pieczenia pozostawiamy nasz Brownies jeszcze na 10 minut w nagrzanym wyłączonym piekarniku. Wystudzone ciasto pokrywamy polewą lub posypujemy cukrem pudrem. Polewa: 50g masła ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao

Smakowy Raj
Torcik czekoladowy 535

Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)mąką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 40-45 minut do tzw.suchego patyczka. W tym czasie przygotować krem czekoladowy. Składniki na krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane. Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz górą naszego ciasta ( jest

Zabawa smakiem
Ciasto Milionera z Orzechami Macadamia 252

ciasto. Ciasto rozwałkowałam i wyłożyłam do formy. Na koniec ciasto w formie podziurkowałam widelcem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekłam około 20 minut. Piekłam, aż ciasto nie nabrało złotawego koloru. MASA TOFFI: masa krówkowa kajmak Helio  (osobiście użyłam tej) W tym przypadku poszłam na łatwiznę, nie chciało mi się gotowa mleka skondensowanego i użyłam gotowej(...)mlecznej czekolady 3 łyżki masła DODATKOWO: orzechy macadamia Skworcu Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, podczas rozpuszczania czekolady dodawałam po kawałeczku masło. Masę czekoladową wylałam na warstwę kajmaku, na końcu powciskałam orzechy macadamia. Ciasto wstawiłam do lodówki na całą noc. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Ciasto czekoladowe z borówkami 216

Podobne ciasto czekoladowe jest już wśród moich ciast, tym razem je nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki:         Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko(...)się produkty. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około

Kuchcik gotuje
Brownie CzEkolAdoWe ze SłoNym MasŁem OrzeChwYm 190

Składniki Ciasto: 3 jajka 0,5 kubka oleju 0,5 kubka mleka 0,5 kubka maślanki 1 tabliczka czekolady 2łyżki dobrej jakości kakao szczypta soli 1,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone(...)szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej   2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia  mleko podgrzewamy, dokładamy masło, rozpuszczamy, dodajemy cukier czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej Jajka mieszamy z olejem, maślanką oraz rozpuszczoną czekoladą, dolewamy słodkie mleko z masłem

Luźna Kuchnia
Czekoladowe ciasto z musem malinowo-truskawkowym 390

głowie pustka i z pomocą przychodzi INTERNET ! Tak właśnie się stało, że odnalazłam to idelanie "mokre" ciasto.. "Mokre" ? Tak, jest dość wilgotne ze względu na ciasto, które jest mocno czekoladowe i nie jest suche jak to bywają tradycyjne biszkopty. Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć(...)mleko zacznie się gotować wlewać do niego zawiesinę z mąki, powolnym strumieniem ciągle mieszając.  Gdy budyń będzie gęsty odstawić do ostudzenia. Zimny budyń utrzeć z masłem. Czekoladowe ciasto umieścić w blaszce, posmarować budyniem zakrywając całą powierzchnię ciasta i boki tak by krem stykał się ze ściankami blachy. Na warstwę budyniu wylać tężejący mus. Ciasto schłodzić

Garnkowe fanaberie
Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) 383

szklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki  Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy(...)trzymania kształtu szachownicy z 9 polami. T ak samo postępujemy z d rugą częścią ciasta tworząc dw ie szachownice. Pozostałą masą pokrywamy całe ciasto i umieszczamy w lodówce na noc. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy a następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta. Moje posty

Słodka Strona
Biszkopt czekoladowy z gruszkami 199

Biszkopt czekoladowy z gruszkami Okrągła foremka o średnicy 26 cm 230g miękkiego masła 80% 200g brązowego cukru 4 jaja 225g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30g kakao 4 łyżki mleka 2 gruszki Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jeśli masło jest twarde robimy to w garnku, lekko podgrzewając na małym ogniu. Następnie dodajemy jaja cały czas miksując(...)wyrównujemy. Gruszki myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na grube plastry, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą. Biszkopt czekoladowy z gruszkami SMACZNEGO :-) Dziś udało się też pobiegać. W lesie panowała iście wiosenna atmosfera! Aż dziw

peggiwkuchni
18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 184

dywanów. Aby chociaż na chwilę oderwać się od tego rozgardiaszu, zamykam się w kuchni (w przenośni, ponieważ moja kuchnia nie posiada drzwi) i zabieram się za pysznie czekoladowe, mięciutkie i wilgotne ciasto buraczane. Takie ciasto to miła odskocznia od słodkich, klejących się do podniebienia mazurków oraz suchych, piaskowych babek i sprawdziło się nawet jako tort na moje osiemnaste urodziny! Właściwości(...)Uwaga! Sam sok z surowych buraków jest bardzo stężony, dlatego możemy odczuwać po nim ból głowy i nudności. Najlepiej zmieszać go z wodą, sokiem z jabłka, selera lub marchewki. Czekoladowe ciasto buraczane: - 2 łyżki siemienia lnianego - 6 łyżek letniej wody - 2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się jednak sojowe) - 2 łyżki octu - 1 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można dać mniej

Pland based fille

Proponowane wyszukiwania