bakalie opruszone mąką i wszystko mieszamy. 7. Ciasto przekładamy do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. 8. Pieczemy do 60 min. w temp. 200 C. 9. Dekorujemy polewą czekoladową ( klik ) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkonaleśnik - warstwa sera itd. do czasu aż skończy się ser . Na wierzch polac polewę czekoladową. klik i posypac wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkodokładnie połączyc. Ciasto orzechowo- serowe: Ostudzone ciasto orzechowe przekroic wzdłuż. Na jednym płacie ciasta rozsmarowac połowę masy. Przykryc ciastem serowym. Posmarowac pozostałą masą. Przykryc drugim płatem ciastem. Udekorowac polewą czekoladową ( klik ) i zmiksowanymi orzechami
Słodkości i nie tylkomasłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem) , posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami. Smacznego
Słodkości i nie tylkoWyśmienity, znany murzynek z gruszkami. Gruszka w połączeniu z czekoladowym smakiem to połączenie na 6 + i sprawia , że ciasto jest wilgotne i przepyszne :). Sprawdźcie sami. Składniki : 1/2 kostki masła 1 i 1/2 szkl. cukru 1 opak. cukru waniliowego 4 łyżki kakao 3 łyżki oleju 5 jajek 2 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich
Słodkości i nie tylkoporcji ;) Wymiary blaszki: 24 x 29 cm Czas pieczenia: ok. 20-25 minut Temp. pieczenia: 180 st. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 szkl. budyniu czekoladowego ( ok. 6 budyniów po 40 g ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szkl. mąki tortowej 2 łyżki kakao Masa bananowo-śmietankowa: 3/4 l śmietany 30 % cukier puder 2 jogurty
Słodkości i nie tylkomasła 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 80 g mąki ziemniaczanej 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 duża paczka biszkoptów Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier się rozpuści dodajemy margarynę i mieszamy na małym ogniu
Słodkości i nie tylkokakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkorazem pod postacią rolady. Wuzetkę uwielbiam a w takiej wersji jeszcze nie jadłam i jestem pod wielkiej jej wrażeniem. Krem z dodatkiem kefiru odświeża jej smak i biszkopt czekoladowy , to jest coś czego mi właśnie brakowało do mojej kawki ;). Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia ok. 10 minut wymiary blaszki : blaszka duża piekarnikowa źródło : "Gotuj krok po kroku " Składniki
Słodkości i nie tylkozostawić troszkę do posmarowania wierzchu ciasta. Przykrywamy biszkoptem bakaliowym. Ponownie smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugim ciemnym płatem biszkoptu. Wyłożyć resztę kremu na wierzch i udekorować np. wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Słodkości i nie tylkoznowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylko125g margaryny 1 jajko 400g maki 120g cukru pudru 30ml miodu 1 lyzeczka proszku do pieczenia mozna 20g kakao (jesli chcemy czekoladowe) Make, cuker puder i proszek do pieczenia mieszamy razem Dodajemy na to margaryne i siekamy ja Wbijamy jajko i wszystko razem rozrabiamy Wlewamy miod i znow ugnatamy Jak juz ciasto jest rozrobione wkladamy do lodowki
Klaudynkowa kuchniatruskawek bita smietana sos toffi, czekoladowy ( zalezne od gustu) Truskawki myjemy, oszuszamy i kroimy w plasterki Umieszczamy truskawki w miseczce Dekorujemy owoce bita smietana i sosem np. toffi I gotowe do jedzenia Smacznego! Ps Wlasnie przed chwila mialam ochote na cos slodkiego wykorzystalam to co w domu i powstal szybki deser. Zawsze jest
Klaudynkowa kuchniaorzechy to kuleczki trufelki będą Wam smakować tak jak nam :) Już kiedyś robiłam coś podobnego, chociaż wtedy to był zupełny przypadek - zobaczcie dlaczego w przepisie na Trufle kokosowo - czekoladowe ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza