czekoladowa - 3717 przepisów (strona:192/248)

Brioszki z czekoladą 148

Cześć! " Była żona Adama : Sylwuniu! Synuniu, w kuchni masz brioszki Ci kupiłam czekoladowe, na kolację. Mama Ci kupiła, z czekoladą. Adam : Mama Ci brioszki kupiła. Była żona : Brioszki! Adam : Brioszki? Na kolację? Ty chyba masz coś z głową? " Tym optymistycznym i zabawnym akcentem z 'Dnia świra' zapraszam na brioszki z czekoladą :) Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
Jaffa muffins 140

nazwą delicje. Jaffa cakes to jak każdy wie, ciastko składające się z trzech części - okrągłego biszkoptu, galaretki pomarańczowej (teraz znajdziemy już każdy smak w tym wypieku) i polewy czekoladowej. Ta przekąska została wprowadzona do sprzedaży przez firmę McVitie's już w 1927 roku! Przepis pochodzi z Moich Wypieków. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym

Pora coś zjeść
Sernik walentynkowy 169

jest czekolada i orzechy laskowe. Firma pochodzi z Włoch. Teraz pewnie nie macie już żadnych wątpliwości, że chodzi o markę Nutella®! Ten pyszny sernik z dodatkiem tego słynnego kremu czekoladowo-orzechowego, który polecam Wam przygotować na Walentynki jest pyszny i mega kremowy! Nigdy nie zrobiłam, ani tym bardziej nie jadłam tak kremowego sernika. W smaku nie odnajdziemy klasycznego smaku Nutelli

Pora coś zjeść
Drugie śniadanie z Fitellą #3 Ciasteczka musli 215

Witam Was! Dzisiaj kolejna propozycja smacznego i zdrowego drugiego śniadania z Fitellą! Tym razem do jego wykonania wykorzystałam Fitella Musli lekkie suszona śliwka, rodzynki, słonecznik. Dla urozmaicenia dodałam również czekoladowych kropelek (groszków). Ciasteczka nie są bardzo pracochłonne, aczkolwiek dobrze upiec je wieczorem, żeby rano móc je spakować do pudełka i spałaszować w szkole, na uczelni czy w pracy. Zapraszam! Poprzednie

Pora coś zjeść
Jogurtowe babeczki z kremem rabarbarowym 133

przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu . Po co ją wyrzucać, skoro można z niej przygotować tak pyszny deser? ;-) Babeczka jest wilgotna, czekoladowa, a krem słodko-kwaśny, połączenie idealne! Były tak pyszne, że (niestety) zniknęły w ekspresowym tempie, ale kupiłam już kolejne łodygi rabarbaru! ;-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Ciabatta z czekoladą 121

najlepszego dla Waszych pociech, jak również dla Was, w końcu każdy z nas jest dzieckiem :-). Z tej oto pięknej okazji dzisiaj mam dla Was przepis na ciabattę z dodatkiem czekoladowych kropelek, które idealnie sprawdziły się w tym wypieku. Część przy wyrastaniu się roztopiła, tworząc piękne i słodkie esy floresy, które upiększają nasz bochenek! Dzisiejszy wpis jest tym bardziej szczególny

Pora coś zjeść
Muffinki z rabarbarem i czekoladą 153

słoiki i w zamrażalnik ;-). Dzisiaj jako dodatek do babeczek, w połączeniu z czekoladą! To jest strzał w dziesiątkę, jeśli nie wierzycie, sprawdźcie sami! W przepisie wykorzystałam też kropelki czekoladowe. Doskonale sprawdziły się w wypieku, nieznacznie się rozpuściły, po upieczeniu dalej tworzą malutki kawałeczek twardej czekolady, która rozpuszcza się w ustach i doskonale dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Małą uwaga - im więcej

Pora coś zjeść
Murzynek z wiśniami i czereśniami 363

Dzień dobry! Kto ma ochotę na murzynka? ;-) Mam na myśli ciasto! ;-) Pyszne czekoladowe ciasto, wilgotne, rozpływające się w ustach z dodatkiem słodkich czereśni i kwaśnych wiśni. Duet, a nawet trio idealne. Ciasto znika w ekspresowym tempie, na pewno oczarujecie nim swoją rodzinę i przyjaciół. Zapraszam! Inspirowane murzynkiem z konfiturami autorstwa Doroty. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Pischinger z konfiturą z derenia jadalnego i gruszek 143

Dzień dobry! Pischinger to chyba jeden z najprostszych "tortów" jakie istnieją. Wystarczą andruty, masa czekoladowa i kilka minut pracy. Dodatkowo to sztandarowy deser kuchni Małopolskiej, więc postanowiłam przygotować go w ramach konkursu Gotuj i bloguj po Małopolsku. Głównym założeniem konkursu było wplecenie motywu korala w przygotowywane danie, chyba idealnie wykonałam to zadanie, prawda? :-). Zapraszam! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Dietetyczne ciasteczka otrębowe 205

Jednak czasem warto zjeść coś słodkiego, ale zdrowego, coś po czym nie będziemy się obawiać dodatkowych centrymetrów i kilogramów. Dlatego też mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka otrębowe, czekoladowo rumowe. Z pewnością zapokoją pragnienie na słodycze :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Domowe powidła śliwkowe 169

jeden z bardziej pracochłonnych przetworów, ponieważ trzeba na nie poświęcić po kilka godzin przez 3 dni. Wtedy są idealne, gęste i w charakterystycznym ciemnym kolorze. Pamiętacie przepis na czekoladowy piernik najeżony bakaliami ? Takie domowe powidła śliwkowe możecie do niego użyć, więc tym bardziej polecam je przygotować, nie zmarnują się, gwarantuję Wam :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz

Pora coś zjeść
Czekośliwka 142

Dzień dobry! Kto z Was lubi Nutellę? Sądzę, że każdy :-). A kto chciałby spróbować jej śliwkowego odpowiednika? Bardzo prosty przepis na krem śliwkowo-czekoladowy zwany czekośliwką. Idealny na kanapki, do naleśników czy też do sernika (przed świętami będzie taki przepis). Ostatnie węgierki można jeszcze kupić, nawet w niskich cenach, więc czemu nie spróbować? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Sernik wiedeński 196

Dzień dobry! Przed Wami klasyczny sernik wiedeński. Bez spodu, z czekoladową polewą na wierzchu i mnóstwem rodzynek w środku. Sam sernik nie jest bardzo słodki, rodzynki tę słodycz nieco wypełniają, jednak jeśli ich nie lubicie, możecie pominąć. Doskonały na świąteczny stół, dlatego też na zdjęciu w świątecznej oprawie. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Blok mleczny z żurawiną 320

odrobina pracy i czasu na dobre schłodzenie i mamy gotowy pyszny, słodki deser, przełamany nieco kwaśnym smakiem żurawiny (chociaż ta przemrożona jest odrobinę mniej kwaśna). Każdy zna klasyczny blok czekoladowy, czasem z bakaliami czy herbatnikami, ja prezentuję Wam moją wersję, równie smaczną jak oryginał :-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Piernikowe ciasto z żurawiną 149

żurawiny (tutaj zobaczycie inne świąteczne przepisy z jej udziałem - blok mleczny z żurawiną , muffinki waniliowo-żurawinowe ) w wersji piernikowej. Ciasto jest bardzo smaczne, niezbyt słodkie, sycące. Smakuje nieco jak czekoladowy piernik. Poczęstowaliśmy nim naszych znajomych i wszystkim bardzo smakowało, Wam również przypadnie do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść