mąki 25 dkg cukru 15 dkg mielonych orzechów lub migdałów [10 dkg tartych orzechów i 5 dkg tartych migdałów BackMit] 10 dkg posypki czekoladowej [dałam drobno pokrojoną czekoladę ] 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1 szkl. zimnej kawy 18 dkg roztopionej margaryny Składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej misce.Połączyć wszystko razem
Moje domowe kucharzenierozpuścić w kąpieli wodnej.Śmietanę dobrze schłodzić i ubić w trakcie ubijania połączyć z płynną czekoladą. Zimne tartaletki wyjąć z foremek , nałożyć trochę dżemu i napełnić pianką śmietankowo-czekoladową .Odstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia najlepiej przez całą
Moje domowe kucharzeniecelu otrzymania aromatycznej kawy; • Wanilia jest dodawana do kakao, gorącego mleka z miodem, bitej śmietany, kruchych ciastek, budyniu, dań na bazie ryżu oraz wszystkiego, co „czekoladowe”; • Wykorzystane laski wanilii [pozostałej po wyłuskaniu ziaren] można zamknąć w szczelnym pojemniku z drobno zmielonym cukrem. Po kilku dniach wytworzy się z tego prawdziwy cukier waniliowy
Moje domowe kucharzeniezimno Agnieszka – Sernik Maryny Dorota - Sernik z kaszy jęczmiennej z pitahayą Krystyna – Sernik na zimno, z białą czekoladą i czarnymi porzeczkami Gabriel - Sernik z masłem orzechowym Magda - Sernik czekoladowy Marzena- Sernik miętowy Monika - Sernik z wiśniami Iwonka - Sernik z owocami
Moje domowe kucharzeniełyżce poziomek i zawijamy. Jeśli ktoś ma pod ręką sos do lodów, jak najbardziej można nim ozdobić z wierzchu naleśniki :) ( u mnie padło tym razem na sos czekoladowy). Smacznego
Emcia Pichcikokosowych 2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego 4 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Nadzienie: ok. 9 łyżek dżemu truskawkowego Do dekoracji: Bita śmietana Sos czekoladowy Kolorowa posypka Przepis: Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie dodajemy składniki mokre i mieszamy aż powstanie masa (najlepiej bez grudek). Następnie ciasto umieszczamy w pojemniku plastikowym o średnicy ok. 10cm
Emcia Pichciksiążce zostały przedstawione "krok po kroku" wraz ze zdjęciami, etapy przygotowywania przeróżnych wzorów - od standardowego serduszka czy paprotki po najróżniejsze ich wariacje z sosem czekoladowym i innymi dodatkami. Jedynym ograniczeniem w tworzeniu wzorów jest nasza wyobraźnia ( Sky is the limit ). Wzorem, który mnie osobiście zauroczył jest Pac Man zjadający duszka i trupia czaszka :) Następny rozdział został poświęcony
Emcia PichciSkładniki na spód: 250 g maślanych herbatników czekoladowych 150 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 ml śmietanki 30% Składniki na polewę: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej Przepis: Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy
Emcia PichciWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kostka wiśniowa to przekładane ciasto kakaowymi blatami z kremem z wiśni (poza sezonem można użyć mrożonych). Całość udekorowana jest czekoladowym sosem z dodatkową wiśnią na każdej kostce. Ciasto wyszło pyszne, rozpływające się w ustach. Wiśnie i czekolada to idealne połączenie smakowe. Post Kostka wiśniowa pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujeadka. Dodajemy orzechy i mieszamy. Krem mo ż na równie ż zabarwi ć na dowolny kolor barwnikami spo ż ywczymi. Upieczone muffinki studzimy. Dekorujemy kremem oraz posypujmy wiórkami czekoladowymi
Mania Gotowaniażaroodporne naczynie z wrzącą wodą. Jeśli góra będzie zbyt przypieczona możemy ją nakryć folią aluminiową. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Posypać wiórkami czekoladowymi
Mania GotowaniaPrzepis na Stefankę znalazłam na blogu Domowe Wypieki. Przepis bardzo mnie zaciekawił, ponieważ bardzo lubię takie połączenia. Kruche ciasto, powidła, beza, no i krem czekoladowy… czego można chcieć więcej :) Ciasto trochę zmodyfikowałam, przede wszystkim zredukowałam ilość cukru. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciacho jest pyszne i bardzo efektowne. Przypomina mi mazurka. Można zrezygnować z piany z białek
Mania Gotowaniaśliwek suszonych · kieliszek wódki · powidła śliwkowe · lukier kolorowy lub polewa czekoladowa · płatki migdałów Przygotowanie: Śliwki suszone kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski i zalewamy wódką. Przesiać mąkę. Połączyć ją z cukrami i mączką migdałową
Mania Gotowaniagotować? Wolę piec, gdyż bez słodyczy niestety nie umiem żyć J 3. Ulubiony deser lub ciasto? Bardzo ciężko wybrać ale chyba nie umiałabym odmówić ciasta czekoladowego i tortu. 4. Co jest dla Ciebie najcenniejsze? Moja rodzina, przyjaciele i radość w życiu. 5. Impreza w klubie czy domówka ze znajomymi? Domówka
Mania Gotowaniaśliwek lub innych bakalii ½ łyżeczki aromatu rumowego 2 kieliszki rumu, wódki lub likieru kokosowego 2 łyżki kakao o niskiej zawartości tłuszczu Do obtoczenia: posiekane orzechy lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa Przygotowanie: Ciasto przekładamy do dużej miski i drobno kruszymy. Do ciasta dodajemy kakao i płatki owsiane, mieszamy. Śliwki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do suchych składników mleko, dżem, aromat
Mania Gotowania