Dziękujemy za trzymanie kciuków. Kartka się odnalazła 😉 I dzisiaj wylądował na niej nowy przepis, który chwilę później – razem z innymi – znalazł się w komputerze
slodkokwasnaplByły już serniki o strukturze lekkiego sufletu i w zasadzie pomyślałam czemu by nie spróbować z jabłecznikiem... I wiecie co to ciasto, które dzisiaj wam zaprezentuję
vaniliowoczekoladowaOdwiedziła nas Olimpia. Bardzo lubimy te wizyty, dostajemy podarki, wystawiamy rachunek za spanie i jeszcze zaganiamy do sprzątania w domu i w studio ;))) A tak poważnie
slodkokwasnaplÔstatnio 1 bōły 2 u nos na bezuchu 3 mode 4 frelki 5 i tak żech sie pomyśloł, że trza by narychtować 6 co lekego, bo
Chop w kuchniskładniki: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 3-4 łyżki cukru pudru 60 g masła 3 jajka 150 ml wody 1 szczypta soli 2 łyżki otartej
Domowy Smak JedzeniaBananowiec – czekoladowy biszkopt, banany, galaretka i bita śmietana. Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej koleżanki Asi i oczywiście nie byłaby
KuchniaWeDwoje.plTo mój pierwszy raz z grzybami portobello. Należą do rodziny pieczarek, mają kształt jak one, są jednak większe, ciemniejsze, bardziej mięsiste. I droższe. Dlatego kupiłam je
Cook&LoveUwielbiamy wykonywać słodkości z sezonowych produktów, dlatego i taki też jest nasz torcik, który idealnie komponuje się w jesienną aurę jednocześnie ją osładzając :) Będąc na diecie
Kuchenne WariacjeDzisiaj kolejna kresowa propozycja, jednak podana trochę inaczej. Nie klasycznie z ziemniakami, ale ze świeżym makaronem tagliatelle. Mówię Wam, że pyszne połączenie. Po przeczytaniu składników można
gotować!Składniki: 200 ml wody 250 ml spirytusu 15 dkg cytryn 25 dkg cukru Sposób wykonania: Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na
Przepisy kulinarne babci AntoninyCzasem bywa tak że w danym przepisie podane jest by użyć frużeliny. Ja sama na początku mojej drogi z wypiekami także zastanawiałam się co to takiego
vaniliowoczekoladowaZdrowsza i delikatniejsza wersja tradycyjnej lazanii. Zamiast makaronu użyłam cienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPo sukcesie deseru bajecznego ( link do postu tutaj ) z gruszkami i ricottą postanowiłam ponownie przygotować deser, choć w zupełnie innej odsłonie. Wchodząc wczoraj do sklepu
vaniliowoczekoladowaZupa miso tradycyjnie jest spożywana w Japonii. Sporządza się ją z pasty sojowej oraz składników zależnych od konkretnych upodobań smakowych. Najpopularniejszymi dodatkami są wodorosty, tofu, cebula
Kasia Sarna