kombinacje składników są nieskończone. Podobnie jest z dekoracją, do której ja użyłam wiórków kokosowych, orzeszków ziemnych i kakao Fresano( do nabycia tutaj ) . Świetnie sprawdzi się tu również gorzka czekolada, cynamon lub mąka migdałowa- eksperymentujcie! Jak łatwo się domyślić, tak przygotowane łakocie, to przede wszystkim doskonałe źródło zdrowych tłuszczy , mających zbawienny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu i chroniących przed wieloma chorobami(...)tłuszczu , 4g węglowodanów oraz 1,5g błonnika . SKŁADNIKI: 60g daktyli suszonych- uprzednio namoczonych w wodzie przez kilka godzin 30g orzechów brazylijskich 40g masła orzechowego- najlepiej domowego 50g migdałów cynamon imbir wiórki kokosowe kakao zmielone orzeszki ziemne PRZYGOTOWANIE: Orzechy brazylijskie i migdały posiekać w blenderze Dodać daktyle, przyprawy oraz masło orzechowe i zblendować aż powstanie kleista masa Masę nabierać łyżką
peanutbuttermonsterszklanka płatków owsianych ½ szklanki otrębów żytnich ½ szklanki płatków jęczmiennych ½ szklanki migdałów 1 łyżeczka orzechów laskowych 1 łyżeczka orzechów włoskich 1 duża łyżka cynamonu 2 łyżki miodu ½ szklanki żurawiny ½ szklanki rodzynek Przygotowanie : 1. Nastawiamy piekarnik na 170 ‘C. 2. Orzechy*, płatki, cynamon i miód mieszamy drewnianą łyżką. 3. Wkładamy
Kitchens AlphabetSkładniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 łyżki mleka 5 jaj łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kakao łyżka jogurtu naturalnego 200 gram sera twarogowego chudego aromat waniliowy 5 łyżek stewii łyżeczka sody 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70% płatki migdałów 2 łyżki mąki kokosowej Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki stewii(...)jaja, cynamon, sodę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy twaróg z jajem, łyżką jogurtu naturalnego, łyżką stewii oraz aromatem waniliowym. Do formy (o długości 30 cm, keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 2/3 ciasta, następnie nakłądamy masę twarogową i wlewamy resztę ciasta. Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni a 35-40 minut. Po tym czasie
Mango Papajaczekoladowy doskonale pasuje do polędwiczki wieprzowej i puree z dyni. Idealny pomysł na niebanalny obiad. Składniki: Sos czekoladowy: 1/3 tabliczki Czekolady Gorzkiej E.Wedel 200 ml czerwonego wytrawnego wina szczypta cynamonu 1 łyżeczka rozmarynu 4 szalotki 6 suszonych śliwek kalifornijskich Polędwiczka wieprzowa: 1 polędwiczka wieprzowa 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżka oleju 1 łyżka masła Puree(...)środku) lub dłużej, jeśli chce się uzyskać efekt wysmażonego mięsa. Następnie zdjąć ją z patelni, posypać szczyptą soli i zawinąć w folię aluminiową. W rondelku zagotować wino z dodatkiem cynamonu, rozmarynu, pokrojonych w paski suszonych śliwek i szalotek. Gdy sos się zredukuje trzeba dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać i poczekać aż się rozpuści.Następnie zdjąć sos z ognia. Dynię obrać
Pasja Smakusól 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 250ml czerwonego wina wytrawnego 4 gruszki sok jabłkowy cynamon żurawiana w słoiczku PRZYGOTOWANIE Pierś myjemy i osuszamy. Oddzielamy od kości. Nacinami skórę (w ukośną kratkę). Rozcinami pierś wzdłuż na 2 części. Solimy z każdej strony. Olej mieszamy z ziołami i posiekanym czosnkiem. Nacieramy piersi(...)nagrzanego do 200 stopniu. Pieczemy przez godzinę, od czasu do czasu polewamy powstałym sosem. Gruszki obieramy,kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Przekładamy np. do keksówki, posypujemy cynamonem i podlewamy kilkoma łyżkami soku jabłkowego. Wstawiamy do piekarnika na ostatnie 20 minut pieczenia gęsi. Po wyjęciu gęsi odstawiamy ją na kwadrans, a potem kroimy na plastry. Podajemy z gruszką
Moje Kuchenne Rewelacjebardzo popularna.Niespotkany aromat "polskiej cytryny". Od razu poprawia się humor:) Tak więc dzisiaj...królowa nalewek;) Składniki; 1 kg pigwy, 1/2 kg cukru, 100 g miodu, kilka gożdzików, kora cynamonu, skórka z pomarańczy, 1 litr wódki Wykonanie; Owoce myjemy, przekrawamy na pól i wycinamy gniazda nasienne. Tniemy w plasterki. Wkładamy do słoja przesypując cukrem. Zalewamy miodem. Zamykamy szczelnie i odkładamy(...)czasie zlewamy, dodajemy cynamon, skórke z pomarańczy oraz goździki. Zalewamy wódka w stosunku 1:1. Przechowyjemy około 5 tygodni. Nastepnie po tym czasie przelewamy do butelek. Odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy aż nabierze mocy;) /inspirowane przepisem z magazynu Kuchnia
Anioły w kuchniskładników. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g białego półtłustego sera, 125g dyni, 2 jajka, 100g cukru, łyżka cukru waniliowego, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, 85g gorzkiej czekolady. Ser zmielić, zmiksować z jajkami i cukrami. Dodać po szczypcie cynamonu i gałki muszkatołowej oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę i dynię obraną
Z miłości do słodkościszklanki mleka krowiego i 4 łyżkach mleka kokosowego 3 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka cukry trzcinowego, nierafinowanego garść orzechów włoskich 3/4 szklanki żurawiny 2 łyżki wody szczypta cynamonu Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, dodajemy łyżkę miodu i studzimy. Z jabłek wydrążamy gniazdo nasienne oraz prawie cały miąższ, który siekamy w drobną kostkę i mieszamy z jaglanką. Dodajemy(...)szczyptę cynamonu i mieszamy farsz, którym napełniamy jabłka. Gotowe jabłka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut, aż całkowicie zmiękną. W tym czasie gotujemy żurawinę z wodą i 2 łyżkami miodu, tak długo aż całkowicie się rozpadnie. Na suchej patelni prażymy posiekane orzechy włoskie, dodajemy łyżkę cukry trzcinowego i czekamy aż całkowicie się rozpuści
Mango Papajawłaściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;) Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;) Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady 100 ml likieru migdałowego amaretto pół kostki masła (120 g) szklanka mąki 4 jajka 2 łyżki kakao pół(...)obieramy zostawiając ogonek. Od spodu ścinamy owoc nożem tak, by stabilnie stał. Usuwamy gniazdo nasienne. Jeśli gruszki są twarde, musimy je zmiękczyć gotując w litrze wody, ze szklanką cukru, cynamonem i sokiem z cytryny. Gdy cukier się rozpuści, a woda zacznie się gotować wkładamy owoce. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 10 minut. Gruszki powinny być miękkie na tyle
Taste Of My Dayjabłkami składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 jabłek 40 g rodzynek 60 g migdałów w płatkach 100 g brązowego cukru sok z 1 cytryny 2 łyżki rumu 2 łyżeczki cynamonu 10 g masła cukier puder do posypania wykonanie: Rodzynki namaczamy we wodzie z dodatkiem rumu. Po 30 minutach odsączamy. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem(...)cytryny. Do jabłek dodajemy cukier, cynamon, migdały i rodzynki Wszystko mieszamy, a następnie wszystko rozkładamy na rozwinięte ciasto francuskie. Zostawiamy z jednej strony (na końcu) margines 2 cm. Ciasto zwijamy w roladę. Układamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Roladę smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 210 ° C Po upieczeniu, wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem
Przysmaki Karolkiszklanki mąki ziemniaczanej 3 szklanki pełnego mleka pół szklanki cukru zapach, aromat waniliowy Panierka 2 jajka, roztrzepane 1 szklanka drobnej bułki tartej olej do smażenia cukier puder wymieszany z cynamonem do oprószenia Do garnka wsy pujemy mąkę ziemniaczaną. Wlewamy szklankę mleka i dokładnie mieszamy. Dolewamy pozostałe 2 szklanki mleka, cukier i aromat waniliowy. Następnie należy to zagotować, cały(...)najpierw w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, do brązowego koloru, z obu stron. Odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniczku. Ciepłe oprószamy cukrem pudrem z cynamonem. można serwować takie lub zimne . Życzę smacznego. insertCookd("049c9ed83f9b53e23bc8e8dbf9c09392
Malinowe Pocałunkikostka masła, margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia małe opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka Kilka szt jabłek. Nie powiem ile bo tu chodzi o "obierki". ;) cukier brązowy i cynamon do posypania jabłek Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Masło kroimy na drobną kostkę. W misce łączymy mąkę cukier i cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dodajemy Masło i rozcieramy(...)bardzo cienko nożem obieramy jabłka, tak aby powstały nam obierki z minimalną ilością skórki i jabłkiem. Formujemy z obierek róże i układamy na upieczone ciastka. Posypujemy odrobiną cukru i cynamonu. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Smacznego
Malinowe Pocałunkiproszku do pieczenia 1/2 szkl cukru cukier waniliowy małe opakowanie 3 żółtka kilkanaście szt jabłek ( u mnie nie były duże, mniej więcej z 1 szt wychodzi 2 róże) cukier, cynamon do posypania jabłek Ponadto: 1 budyń waniliowy bez cukru na pół litra mleka + 2łyżki cukru 375 ml mleka Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Margarynę kroimy na drobną kostkę(...)nożem obieramy jabłka, tak aby powstały nam obierki z minimalną ilością skórki i większą ilością jabłka. Formujemy z obierek róże i układamy na przygotowanym cieście. Posypujemy odrobiną cukru i cynamonu. Pieczemy ok 40 min w 180 st. Uważając aby jabłkowe róże się nam nie spaliły. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Te oto zdjęcie zobaczyłam
Malinowe Pocałunkichrupiące na zewnątrz. Wszyscy się nimi zajadali. Składniki: 8 kromek chleba tostowego serek biały naturalny (u mnie padło na serek śmietankowy Łaciaty) cukier borówki 1 jajko cynamon cukier puder Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki. Zawijamy w roladki troszkę je ściskając(...)się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku. Od razu smażymy je na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju. Podajemy gorące posypane cukrem pudrem. Życzę smacznego
Malinowe Pocałunkiczasami pojawia się na stole dla odmiany lub po prostu z braku czasu. Polecam spróbować. Składniki: 500 g pokrojonych gruszek 1l wody 200ml śmietany kremówki kilka goździków odrobina cynamonu cukier cukier waniliowy kardamon ulubiony makaron Wykonanie: Pokrojone gruszki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z ulubionymi dodatkami np kardamon, goździki. Doprawiamy do smaku cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodajemy
Malinowe Pocałunki