Dzień dobry! Tym razem dzięki Rekomenduj.to mam przyjemność testować miękkie cukierki karmelowe Werther’s Origina l. Kolejna słodka kampania wpada w moje ręce, z której chyba najbardziej cieszy się Pan Ł. Pewnie już na moim Insta zauważyliście że od kilku dni zajadamy Werther's-y ale nasz kilku dniowy wyjazd opóźnił rozpoczęcie w pełni kampanii(...)opakowań Werther’s Original – Soft Caramels 48 g,w formie batonów;) List do ambasadora Przewodnik projektu i ulotki dla rozmówców Werther’s Original Soft Caramels to miękkie, karmelowe cukierki. Cukierki są przepyszne! Są bardzo miękkie i delikatne, chociaż dla nas trochę za miękkie! Smak tych cukierków pamiętam jako smak z dzieciństwa. Lecz wtedy były
Życie zaczyna się w kuchniposiada niepozorną moc. I kto z Was będzie robił? A tu macie przepis na nalewkę z cukierków fistaszkowych - klik . 500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością, a następnie odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć(...)obowiązkowo) miksturą zamieszać (cukierki całkowicie muszą się rozpuścić). Teraz test cierpliwości - jak długo butla będzie stała w nienaruszonym stanie? Im dłużej tym lepiej. Kilkuletnia kukułkówka smakuje wyśmienicie, nie czuć w niej alkoholu, a z nóg ścina dość szybko. Tylko kto da radę tyle czekać przy takich pysznościach w butelce? Poprzednie wersje
Di gotujelikier kukułkowy. Trudno się od niego oderwać! Łatwy i dość szybki do wykonania, polecam więc na rozgrzanie w jesienne, długie wieczory. Składniki: • 500 g cukierków kukułek • 500 ml wódki Wykonanie: • Cukierki włożyć do mocnej torby foliowej i utłuc tłuczkiem do mięsa, po czym przełożyć do słoika. • Zalać wódką(...)odstawić na 2 tygodnie, często w trakcie potrząsając słoikiem. • Po tym czasie cukierki całkowicie się rozpuszczą
To co kochammascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka Cukru z prawdziwą wanilią (marka Kotanyi) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżeczek żelatyny + 40 ml wody 125 g cukierków Schoko Bons 30 g ciemnej czekolady 100 ml śmietany kremówki wykonanie: Ciasteczka Oreo zmiksować, roztopić masło. Składniki połączyć. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć ciasteczka, dokładnie ugniatając(...)ponownie dokładnie wymieszać. Jeżeli nie zrobiły się grudki wlać żelatynę do masy serowej i szybko zmiksować. Ubić śmietanę kremówkę na sztywną masę. Delikatnie dodać do masy serowej mieszając szpatułką. Cukierki pokroić w ćwiartki, zostawiając 3-4 do dekoracji. Zmieszać z masą serową. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód, włożyć na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę. Kremówkę podgrzać
Ania i Marcin gotująViolaPassion Wspaniałe danie. Robiłam już podobne danie z piersi z kurczaka. Nazwa znów długa przepraszam. Nazwijmy tę potrawę inaczej.... "Schabowe cukierki" A dlaczego cukierki? Za chwilę zobaczycie. Składniki: Schab poporcjowany i rozbity tłuczkiem posolic i po pieprzyc dwie roladki na jedną osobę. Możecie użyć pierś z kurczaka 2 kulki Mozzarelli Szynka parmeńska polecam Włoska "Prosciutto(...)Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella,posypujemy ziołami. Następnie wzdłuż kładziemy szynkę,posypujemy parmezanem i zawijamy. Zawinięte roladki musimy zawinąć ścisło w folię kuchenna tak jak byśmy zawijali cukierki i czynność powtarzamy z folia aluminiowa. Wstawiamy wodę na ogniu i umieszczamy nasze cukierki w garnku na pół godziny. Wyciągamy bardzo ostrożnie ponieważ folie są i pozostawiamy
Viola cooks with passionbudyń waniliowy, 2 łyżki kakao, 30 ml likieru czekoladowego, 5 herbatników maślanych, 1 kostka masła Pianka śmietankowa: 400 ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 8 cukierków Michaszki, Polewa: ½ op. czekolady mlecznej, ½ op. Czekolady gorzkiej 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych, paczka herbatników regionalnych blacky , herbata do nasączenia, liście czekoladowe(...)wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie likier i kakao. Herbatniki drobno mielimy, dodajemy do masy, mieszamy. Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Cukierki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, mieszamy, następnie ostudzoną żelatynę a na końcu cukierki, mieszamy delikatnie łyżką Polewa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli
słodki bratekregularnie powtarzam co jakiś czas. (Jak mi "duszki" nie wypiją - nasączam nim/ą ciasta. Rewelacja!) Jego smak można modyfikować ilością cukierków. 500 ml białej wódki 40% 25 dag cukierków "fistaszkowych" Cukierki zmiksować na proszek (nie musi być idealnie) i zalać wódką. Zakręcić i potrząchać. Odstawić w widoczne miejsce, aby cukierki całkowicie się rozpuściły. Co jakiś czas
Di gotujeMiałam zapas mrożonych jagód, więc postanowiłam je wykorzystać i zimą przypomnieć sobie smak lata. Ciasto cieszy swoim wyglądem i smakuje rewelacyjnie, dzięki dodaniu moich ulubionych cukierków "Białe Michałki". Nie jest zbyt skomplikowane w przygotowaniu, więc myślę, że każdy z Was sobie poradzi. Zapewniam, że na jednej kostce ciasta się nie skończy. Oczywiście ciasto można przygotować w sezonie, kiedy(...)placki, nasączamy likierem. Krem jagodowy: żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Serek miksujemy z jagodami, następnie dodajemy wystudzoną żelatynę. Wylewamy na ciasto, przykrywamy 2 plackiem Krem michałkowy: cukierki rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietankę, dodajemy cukier, usztywniacz i mascarpone. na końcu dodajemy cukierki, delikatnie mieszamy. Kremem smarujemy ciasto. Wierzch posypujemy czekoladą i rozdrobnionymi cukierkami
słodki bratekBardzo lubię nalewkę z cukierków kukułek, dlatego z dużą dozą ciekawości robiłam to ciasto. Już na etapie przygotowania nie oparłam się pokusie i zniknęło kilka cukierków. Smak kukułek trochę znika w masie budyniowej, dlatego dodałam nieco więcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki: (na formę 20x25cm) 400 g cukierków(...)szklanki mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kukułki. W pozostałych 2 szklankach zimnego mleka rozrabiamy budyń i cukier, które następnie wlewamy do gotującego się mleka z rozpuszczonymi całkowicie cukierkami. Gotujemy masę do momentu aż zgęstnieje. Ugotowany budyń przekładamy do miski, którą przykrywamy folią spożywczą, aby na budyniu nie zrobił się kożuch. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą
Bon appetit mon amieteż idealny do polania lodów. Ja bardzo lubię dodać odrobinę likieru do kawy. Domowy likier kukułka Czas przygotowania: 60 minut + siedem dni Składniki: 200 ml mleka 200 g cukierków kukułek 150 ml spirytusu Wykonanie: Cukierki wysupłujemy z papierków, oczywiście starając się nie podjadać przy okazji, wrzucamy do garnuszka o grubym dnie. Wlewamy mleko i gotujemy na małym(...)ogniu, raz na jakiś czas mieszając, aż cukierki całkowicie się rozpuszczą. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy spirytus, cały czas mieszając. Przelewamy do stoika, zakręcamy i odstawiamy ma 7 dni w ciemne chłodnie miejsce. Raz dziennie potrząsamy słoikiem, aby wymieszać likier
Kulinarne przygody Gatitykolejną, mocniejszą propozycję :) Pyszny, słodki likier przygotowany z popularnych cukierków "kukułek", wódki i zagęszczonego mleka. Mega prosty do przygotowania. Idealny na babskie wieczory ;) Składniki: 300 g cukierków kukułek 500 ml wódki 250-400 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego (w zależności od tego, jak mocny likier chcemy uzyskać) Przygotowanie: W dużym słoju umieścić posiekane cukierki, zalać wódką i odstawić(...)cukierki się rozpuszczą (co jakiś czas potrząsnąć słojem). Gdy kukułki całkowicie się rozpuszczą dolać mleko zagęszczone (dolałam 250 ml) , wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na 2 dni, żeby likier się przegryzł
Domowa Cookierenka Agiblaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)pieczenia i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Cukierki pokroić bardzo drobno. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na końcu wmieszać cukierki. Masę podzielić na dwie części i przełożyć biszkopt. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Odstawić do schłodzenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamusisz biec do cukierni…. Składniki: 6 sztuk czekolady (3x biała i 3x mleczna) Silikonowa foremka o dowolnych kształtach Silikonowy pędzelek 200 g pistacji 30 g pokrojonej żurawiny 5 cukierków z galaretką Dowolne owoce Wykonanie: Domowe specjalności proponuje w kilku wersjach. Czekoladki zrobiłam na bazie mlecznej i białej czekolady niektóre z nadzieniem pistacjowo- żurawinowym, z cukierkami oraz z owocami(...)Wystarczy troszkę pokombinować i zaszaleć z różnymi smakami aby uzyskać rozmaite czekoladki. Do jednych foremek dodajemy nadzienie mleczne wymieszane z pistacjami i żurawiną. Drugie foremki zalewamy musem czekoladowym z cukierkami a kolejne wypełniamy dowolnymi owocami w moim przypadku były to banany. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Krótszy czas oczekiwania na gotowe czekoladki będą po włożeniu
Podróż w kulinariaCukierki kukułki są smakiem mojego dzieciństwa. Przedstawiam dziś przepis na ekspresowe ciastko z masą kukułkową. Pychota Składniki: 25 dag herbatników 20 dag orzechów włoskich 30 dag cukierków kukułek 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe 1 kostka masła Wykonanie: ½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo
Tradycyjna Kuchnia