Lukrecja - słodka przyprawa
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Lukrecja - słodka przyprawa
Lukrecja jako słodka przyprawa staje się coraz popularniejsza w kuchni. Gałązki lukrecji znane są głównie jako przyprawa do wyrobów cukierniczych. Sprawdźcie historię i zastosowanie tej przyprawy! Jest to jedna z najstarszych roślin, używanych nie tylko w lecznictwie, kosmetologii, ale też w przemyśle spożywczym. Lukrecja, bo o niej mowa zawdzięcza swoją nazwę greckim słowom glyks- oznaczającego słodki, a także rhiza, co oznaczało korzeń. Czyli można by rzec: słodki korzeń. W przemyśle spożywczym wyk...
Czytaj dalej na blogu Gotuję TestujęAutor
gosia47-47
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
napój, ciastka , kopytka, risotto, zupa, ciasto, ryż, ciasteczka, ciasto owocowe
Inne przepisy z Gotuję Testuję
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję