co zrobic z selera - 500 przepisów (strona:26/34)

Pasztet prowansalski 93

tylko z mięsa. Również wegetarianie mają w tej kwestii spore pole do popisu. Mój pasztet prowansalski składa się z całej gamy zdrowych składników, takich jak soczewica, kapusta czy seler. Doskonały dodatek do świeżego, razowego chleba jak również jako samodzielna przekąska. Nadaje się również do mrożenia. Nastawcie się jednak, że do jego przygotowania będziecie potrzebowali sporo czasu

Milion Smaków
the best of 2015: marzec 177

Sałatka z selera Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną Szybka sałatka buraczana Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka Domowy sos tatarski na Wielkanoc Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy

Szybko Tanio Smacznie
Karkówka w sosie sojowym 198

piekę jeszcze przez około 55 minut. Na  około 10 minut przed końcem pieczenia, odkrywam mięso i piekę do zrumienienia.  Jako dodatek proponuję surówkę z selera :) Mi bardzo smakowało takie połączenie składników SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 187

mięsa i bardzo żałuje. Mięso jest tak pyszne i aromatyczne, że nie można się mu oprzeć. Polecam!!! Składniki: 1 kg schabu 2-3 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego liście pora 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka wywaru z jarzyn sól pieprz majeranek słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka  i majerankiem

Bea(u)ty kitchen
Udziec z indyka z warzywami 440

kilo udźca z indyka - 6 małych marchewek - 2-3 małe pietruszki -kawałek selera  - 4 ząbki czosnku - 3-4 łyżki oleju z awokado - 6-8 średnich ziemniaków - 2 duże cebule - 5 liści laurowych - 6-8 kulek ziela angielskiego - łyżeczka soli, papryki ostrej, słodkiej, majeranku, curry, pieprzu czarnego lub ulubionych przypraw do mięs Warzywa obierz, umyj, pokrój cebulę. Ułóż w naczyniu

Pasje Jolki
Gęsta pikantna zupa grzybowa 131

naszą głową. Gwarantuję, że jeżeli kładziesz się pokrzepiona tą cudowną zupą, łatwiej będzie Ci znieść poniedziałkowy poranek.  Składniki: do bulionu: 1 średnia marchew 1 pietruszka  kawałek selera  ½ białej części średniego pora 4-5 szt. suszonych grzybów (opcjonalnie) 1 ½ szkl. wody 2 łyżki wody 2 średnie cebule 600 g pieczarek 2 łyżki słodkiej papryki 1 kopiasta łyżeczka suszonego

Roślinna - blog wegański
Pyszna surówka do obiadu 1238

przez okrągły rok. Jest to przepyszna atlernatywa dla wiosennych nowalijek, na które trzeba jeszcze odrobinę poczekać. Pasuje świetnie zarówno do dań mięsych, rybnych czy jarskich. Polecam. Składniki: 1/2 średniego selera 1 średnia pietruszka 1 marchewka 3 średnie kiszone ogórki  10 cm jasnej części pora 2 soczyste jabłka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki oleju

Gosia gotuje
Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka 188

sosem. Przepis dodaję do akcji: Co roku EWG (Environmental Working Group) prezentuje listę brudnych i czystych warzyw i owoców. Lista najbardziej zanieczyszczonych przez pestycydy obejmuje: Jabłka Truskawki Winogrona Seler naciowy Brzoskwinie Szpinak Papryka słodka Nektarynki Ogórki Ziemniaki Borówki Sałata zielona. Choć to niełatwe, najlepiej szukać powyższych w sprawdzonych miejscach, np. z upraw ekologicznych. Jeśli nie mamy takiej możliwości, nie oznacza

Qlinarnie i Qlinarnie
Rosół drobiowo-wołowo-grzybowy 158

zatem ilość możliwości smakowych jest ogromna niczym paleta barw. Składniki: 500 g rozbefu wołowego 2 udka kurze 5 niedużych kapeluszy suszonych prawdziwków 2 marchewki 1  pietruszka 1/2 średniego selera 1 podpieczona cebula  2-3 ząbki czosnku  1 liść kapusty  1 listek laurowy  2-3 ziela angielskie 3 łyżki mrożonego lubczyku  sól i pieprz

Gosia gotuje
Skrzydełka w galarecie 190

mięso z kością zanurzone w zastygniętym wywarze. Polecam. Składniki : 10 dużych skrzydełek z kurczaka 1 kg kurzych łapek 4 duże marchewki 1 średnia cebula kawałek białego pora 1 nieduży seler kilka listków laurowych kilka kulek pieprzu i ziela angielskiego vegeta i pieprz do smaku szczypta majeranku czosnek wg uznania ( u mnie duuużo: ) Sposób przygotowania: Łapki umyć, oczyścić i poobcinać pazurki.Wrzuci

Gosia gotuje
Pieczony dorsz 136

chyba po prostu nie należę do miłośników ryb Składniki na 3 porcje: - 300 g fileta z dorsza (podzielić na 3 części) - 1 średnia pietruszka; - kawałek selera; - 2 średnie marchewki; - kawałek pora; - 6 plasterków cytryny; - 2/3 szklanki przecieru pomidorowego (passaty); - sól, pieprz, imbir Wykonanie: Warzywa umyć, obrać, pokroić w cienkie słupki, a por w talarki. Podzielić warzywa na 3 części. Każdą

dom-agi.pl
ryba po grecku 147

Składniki     1,5 kg ryby-dorsza     3 duże marchewki     2 pietruszki     1 por     1 seler     3 cebule     1/2 szklanki oleju     3ajvaru     1 -2 lyżeczki musztardy     2 liscie laurowe

w mojej kuchni
Smoothie Truskawka & Szpinak 120

daję głowę, że odpowiedź będzie twierdząca. Do tego shake'a czy innego wabiącego koktajlu możemy przemycić większość zielonych warzyw liściastych. Szpinak, sałatę,nać pietruszki, nawet kawałek brokuła czy seler naciowy.Uwierzcie lub nie, zielone pozostaje niemal niewyczuwalne. Choć może inaczej - wyczuje ten, kto wie. Niedawno zrobiłam napój z natki pietruszki i pomarańczy. Pietruszka przeważała, napój miał kolor intensywnie zielony, jego

bistro mama
Zupa rybna i przygotowanie bulionu rybnego 293

porcji:bulion rybny 700-800 ml1 cebula2 łyżki masła ghee 400 g dorsza2 marchewki1 pietruszka2 ziemniaki kawałek pora i selerazielone listki lubczyku (mrożone z zimowych zapasów)-opcjonalniezielone listki selera (mrożone z zimowych zapasów)-opcjonalniesok z 1/2 cytryny 1 łyżka koncentratu pomidorowego100-150 ml kwaśnej śmietanysól.pieprznatka zielonej pietruszkiWykonanie:cebulę obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na maślew międzyczasie obrać warzywa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa czosnkowa 181

łyżki masła,mielony biały pieprz,sól,100-150 ml kwaśnej gęstej śmietany,ewentualnie 1 łyżeczka mąki pszennej.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Białe warzywa z rosołu (pietruszkę i seler) zmiksować lub zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Masło roztopić w garnku, zeszklić na nim czosnek - nie powinien się zrumienić. Dodać starte warzywa i chwilę poddusić razem. Wszystko zalać rosołem

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania