Przede mną tyle wolnego, że aż nie wiem co będę robiła z tym czasem. To znaczy wiem, ale nie będzie to zbyt kreatywne zajęcie, więc Wam
Słodkie PrzyjemnościPrzyjemnie jest siedzieć i czekać aż ktoś poda Ci obiad. Mogłabym się przyzwyczaić do tego -zazwyczaj to ja koczuję w kuchni. :) Mając tyle wolnego czasu, patrząc
Słodkie PrzyjemnościPamiętam, że dawno, dawno temu na wiosenne święta przygotowywałam moją ulubioną babkę piaskową. Zachwycałam się nie tylko jej wyglądem ale również smakiem. Krucha babka na zewnątrz
Słodkie PrzyjemnościZacznę od tego, że uwielbiam makowce. Połączenie miękkiego ciasta, chrupiącego słodkiego maku i lekko kwaśnego lukru - to połączenie idealne. Makowiec kojarzy mi się najbardziej z zimowymi
Słodkie Przyjemności"Nie ma nic lepszego niż domowe, tradycyjne ciasto. Zapach unoszący się po mieszkaniu, relaks z rodziną przy stole lub wygodnej kanapie z filiżanką kawy/herbaty w dłoniach
Słodkie PrzyjemnościKtóregoś razu na targu, sprzedając czereśnie, stanęłam przy stoisku z domowym białym serem i innymi domowymi wyrobami. Skusiłam się (choć przyznam szczerze, że kupowanie nabiału czy
Słodkie PrzyjemnościUwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny
Słodkie PrzyjemnościOdkąd obejrzałam program „Wiem, co jem” na temat pasztetów zrozumiałam, że nigdy więcej nie tknę sklepowego. W związku z tym już kilka razy piekłam swój. Efekt
Kolizje SmakówDo Świąt Wielkanocnych, co prawda jeszcze daleko, ale jaki jest sens dawać przepis na chwilę przed świętami. Każdy planuje potrawy i wypieki z wyprzedzeniem, więc może
mojewypiekiinietylkoJeszcze w świątecznym klimacie. W planach miałam struclę makową, jednak tym razem ciasto drożdżowe sprawiło mi psikusa. Już w chwili wyrabiania czułam, że coś jest nie
mojewypiekiinietylkoSzkoda, że tak rzadko jemy królicze mięso. Jest bardzo chude i zdrowe. Dawniej mój tata hodował króliki, wtedy było mi żal swoich milusińskich a dziś tęsknie
Bon Appetit Małgorzatymoja publikacja, niestety redakcja zmieniła przepis. ja napisałam 1 opakowanie żelfixu a redakcja 1 łyżeczka żelatyny, to za mało na 1,5 litra bulionu! czytajcie przepisy
Bon Appetit MałgorzatySzpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera najwięcej składników mineralnych oraz witamin. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! :)Składniki: 1,5
Bon Appetit MałgorzatyPrzepis na polskiego, nadziewanego kurczaka to kurczak z wątróbkami. Ale jeszcze lepiej smakuje tak przygotowana kaczka :) Była u mnie w drugi dzień świąt :)Składniki na farsz
Bon Appetit Małgorzaty