Żółta sałatka ze śledziem będzie na pewno ciekawym i przepysznym akcentem na naszym świątecznym stole. Jest aromatyczna, pełna ciekawych smaków i tekstur. Delikatne ziemniaki, słonawy śledź, chrupka kukurydza a całość otula żółciutki sos. Taka sałatka śledziowa to po prostu pyszota! Lubicie kukurydzę z puszki? Kukurydza marki Bounduelle jest naturalnie słodka i nie dosładzana. Jej ziarenka są bardzo chrupiące
Smaczna PyzaCiasto ,,Makowa Panienka", to właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową
Kuchnia ŁukaszaTrudno skojarzyć święta bez smaku i zapachu pierniczków. Są uwielbiane przez każdego, nikt, po prostu nikt nie może im się oprzeć. Sam bardzo lubię pierniczki
Kuchnia ŁukaszaWegańskie batoniki proteinowe, w tym jednej wegetariański, stworzony z białka serwatkowego. Warianty smakowe są bardzo ciekawe i zachęcają do spróbowania. Jesteście ciekawi jak wypadły? Poniżej możecie się o tym dowiedzieć. Więcej o Pulsin TUTAJ . SYROP KLONOWY I BIAŁKO MLEKA orzeszki ziemne (23%) * słód ryżu brązowego * izolat białka mleka (14,5%) * błonnik z cykorii * białko grochu * naturalny syrop
Zdrowie na języku :PNastały czasy że jajko to już nie jajko lecz towar o przeróżnej rozpiętości cenowej. Dawniej na straganach miejskiego targowiska wystarczyło powiedzieć duże albo małe :). Obecnie rozmiary
Kuchnia PROzdrowotnaDziś małe wyzwanie :) ciastka bez jajek i bez glutenu. Użyjemy masła bez laktozy dzięki czemu możemy te ciastka zaoferować również tym którzy nie tolerują laktozy
Kuchnia PROzdrowotnaDziś spotka się ogień z wodą czyli stworzymy coś pysznego w towarzystwie zabójców raka. Ten banalnie prosty deser w formie musu świetnie odżywia mózg dzięki zawartości
Kuchnia PROzdrowotnaNa święta zawsze musi być ,,coś" z makiem, czy to makowiec, czy to seromak , czy to proste drożdżówki. Podstawą do tych wypieków jest masa makowa, można
Kuchnia ŁukaszaBURAKA woda * jabłko (26%) * śliwka (13%) * fruktoza * burak (4%) Napój faktycznie ma w środku puree, gdyż czuć to bardzo dobrze w konsystencji, która jest nieco gęstsza od normalnych płynów. Ciekawym dodatkiem jest burak. Co prawda nie ma go tu wiele, nie czuć go, ale mimo to miło spotkać warzywo w owocowym soku. W smaku przeważa smak jabłka i śliwki(...)syrop ryżowy odwodniony, błonnik akacjowy * syrop ryżowy odwodniony * sproszkowany olej rybi dezodoryzowany 3,5% * alga Lithothamnion calcareum (1%) * Bifidobacterium lactis (0,03%) * naturalny aromat wanilii * Tego produktu byłam najbardziej ciekawa. Jest to sproszkowane mleko migdałowe typu instant, które wystarczy wymieszać z ciepłą lub zimną wodą, aby uzyskać pyszny, naturalny napój roślinny. Smakuje bardzo dobrze - wyraźnie czuć migdały oraz delikatną
Zdrowie na języku :PBiedronka, lidl, netto, tesco czy polomarket to miejsca gdzie dziś kupuje ponad 50% ludzi w Polsce, rzeczywistość jest diametralnie inna niż powiedzmy 20 lat temu gdzie
Kuchnia PROzdrowotnawolicie tak jak ja dodawać śmietanę w postaci kleksa bezpośrednio na talerz). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mam za sobą kilka przeczytanych książek Marii Ulatowskiej i byłam bardzo ciekawa, co wyjdzie spod pióra tej autorki i Jacka Skowrońskiego. "Pokój dla artysty" stał się dość ciekawym połączeniem powieści obyczajowej charakterystycznej dla Marii Ulatowskiej i kryminału właściwego dla Jacka
Weekendy w domu i ogrodzieNie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki
Kuchnia PROzdrowotnaSolony karmel, to ostatnio jeden z moich ulubionych dodatków! Dodaję go prawie wszędzie, czy to do ciasta , dziecięcego jedzenia w słoiczku (tak, tak... 16 letni chłopak
Kuchnia Łukaszapołączone z prezentacją nowej książki Kuchnia Polska wg Karola Okras, którą można zdobyć zbierając naklejki za zakupy w sklepach Lidl . W czasie warsztatów poznałam tajniki wędzenia, wiele ciekawych historii na temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną(...)zaskoczeniem smakowym była wędzona śmietana, która idealnie komponowała się z tatarem z sandacza. Wszystkie przepisy są dostępne w nowej książce - Kuchnia Polska wg Karola Okrasy. Książka jest pełna ciekawych przepisów, które na pewno przydadzą się przed świętami
Kuchnia Bon Appetit