Witajcie :), Temat dość zaniedbany, a wręcz niemal nietknięty. Piwo ciągle kojarzy się z meczem bądź grillem i w wielu wyobrażeniach nie widzimy go jako szlachetny trunek
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, dziś będzie coś na specjalne okazje :). W końcu raz na czas można pozwolić sobie na odrobinę luksusu. Warto jednak skoro wydajemy dużo pieniędzy na ekskluzywne
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, jeśli spodobała Wam się kaczka i jej smak a zawsze odpycha Was to że trzeba długo ją robić a do tego angażować piekarnik, to od
Kuchnia PROzdrowotnapatyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat(...)był rzeczywiście ciekawy, idealnie słodki, mięciutki, a podany w chrupiącej skorupce. Dobre, aczkolwiek próbowaliśmy dużo lepszych pozycji. Bao, to pozycja, która ucieszy wegan – wersja z tofu, karmelem, douchi i mango (15,80zł) brzmiała nieziemsko, jednak bałam się, że mój organizm nie wytrzyma takiej dawki glutenu, więc osobiście nie spróbowałam. Obserwacja reakcji ludzi czasem wystarczy – zarówno Bao wegańskie (15,80zł
Fill The BowlCzasami potrzebujemy migdałów bez skórki, możemy je kupić w sklepie w postaci płatków migdałowych, ale takie płatki kosztują bardzo drogo ( na Litwie za 30 g
Kuchnia ŁukaszaPo szparagach czas na ukochany rabarbar, zaczynamy od deseru! Który prócz prozdrowotnych właściwości zaskoczy was świetnymi połączeniami smakowymi. Kwaskowy rabarbar lubi się z wanilią, nie pogardzi
Kuchnia PROzdrowotnaSpokojnie, żyję :) dawno mnie tu nie było ale to dlatego ,że rzuciłam wszystko i wyruszyłam w Bieszczady :) Chwalę się wam kilkoma zdjęciami :) Ciekawa jestem gdzie wy spędziliście majówkę ? Ja odpoczęłam psychicznie lecz fizycznie wszystko mnie boli. Czeka mnie też kolejny wyjazd ale to już inny post :) Czeka mnie wiele roboty, wyniki candy oddawajki i wysłanie zaległej paczki(...)więc i tu mam zaległości. Wyniki mojego testowania cieni do powiek Fotorelacje z ogrodu :) Zostałam zaproszona do kolejnego testowania, tym razem soków. Tak więc czeka mnie i was wiele ciekawych wpisów :) Mam ochotę na jakieś dobre ciacho... może coś polecacie ? Macie przepis ? Piszcie jak tam wasza majówka ? :) Pozdrawiam
W Moim Magicznym DomuBakłażan faszerowany kaszą kuskus , to danie, które idealnie pasuje na obiad lub kolację. Robi się go dosyć sprawnie, a smakuje po prostu idealnie! Połączenie kuskusu z
Kuchnia ŁukaszaWitajcie, sezonowe smakowanie zaczynamy od szparagów. Bierzemy zielone bo ładniej wyglądają i nie trzeba ich całych obierać :). Szparagi są bardzo niskokaloryczne, lekkostrawne, pełne kwasu foliowego, rutyny
Kuchnia PROzdrowotnazbyt kolorowa co powoduje, że ciężko podejmuje się decyzje. Gra wymaga wyobraźni przestrzennej. Ciekawa, ale nie porywająca. Maciek czyli 13-letni syn Gra dość skomplikowana, ale ciekawa. Ciężko się skupić dłużej na planszy. Na Plus · Klimat baśniowy · Piękna oprawa graficzna
O kuchni z uczuciemDomowy chlebek zawsze jest najlepszy. Wiemy z czego jest zrobiony i dlatego smakuje o dużo lepiej niż kupowany. Dziś idealny chlebek dla ludzi bardzo zabieganych i
Kuchnia ŁukaszaHej!, zapewne mieliście do czynienia z zupami z proszku czy popularnymi fixami do dań. Pewnie kojarzycie ramę do smażenia z programu top chef :). Dziś właśnie będzie
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów
Kuchnia PROzdrowotnaBłyskawiczny, szybki i niezawodny deser! Niecałe 10 minut i eksplozja smaku gwarantowana. Posmakuj anyż w nowej odsłonie gdzie idealnie współgra, nie dominując swym smakiem. Ten
Kuchnia PROzdrowotnaHej! dziś krótko i szokująco :) Wraz z rewolucjami w różnych dziedzinach życia przychodzą do nas produkty z którymi można zrobić o wiele więcej niż to do
Kuchnia PROzdrowotna