niby powinno sugerować, że nieświeże a jednak wszyscy się nim zajadali. Czym przekonał do siebie brzydki ogr? Według mojego teścia ciasto nie było zbyt słodkie a ciekawe w smaku, rzadko bowiem korzysta się w kuchni z zielonej masy. Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia masa zielona: duża butelka
ciastkarnia na kruchym spodzieInternecie. Wizyta u przyjaciółki na plotkach bez ciasta to jak .. hm nawet nie wiem do czego porównać .. zupa bez soli? Wracając do przepisu, wizualnie ciasto jest bardzo ciekawe dlatego postanowiłam go wykonać. Ciasto ogólnie jest bardzo proste poza kwestią galaretki. Jak zwykle musiałam wybrać coś dziwnego zamiast upiec standardowy placek. Na masie należało ułożyć paski biszkoptu
ciastkarnia na kruchym spodziewięc goszczą one na naszym stole bardzo często. Porcja starcza na 20 bułeczek i polecam je bardzo wszystkim którzy lubią cynamon. Nie są one bardzo słodkie ale co ciekawe oprócz cynamonu wyczuwalny jest maślankowy posmak samego ciasta. Jak dla mnie spełnia wszelkie drożdżówkowe walory. Acha, zapomniałam dodać, ja jak zawsze użyłam mąki pełnoziarnistej dlatego bułki
ciastkarnia na kruchym spodzieproblemy gdyż sezon trwa i wystarczy się przejść i wyzbierać z krzaczków o ile brak truskawek jest niepokojący. Szkoda, że w naszej strefie klimatycznej rosną tak krótko. Ciekawe czy koś zainteresował się zmodyfikowaniem truskawek tak aby sezon u ans był tak dług jak np. w Hiszpanii? Nie obraziłabym się o takie rozwiązanie. Chociaż co naturalne to naturalne
ciastkarnia na kruchym spodziebędą mogli uczestniczyć w otwartych panelach dyskusyjnych: o degustowaniu wina, o łączeniu wina z jedzeniem, o kulturze i historii wina i inne, będą konkursy z nagrodami… będą ciekawe, znane osoby… zapraszamy 13 września 2014, w godz. 12:00 – 20:00, do centrum Katowic bilet wstępu – cena: 9 zł (na cały dzień), o godz
Moja smaczna kuchniasmacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuopakowaniu :) Dzisiejsza tarta inspirowana jest przepisami, które znalazłam w dwóch magazynach: "Moje Gotowanie" (spód) i "Kuchnia - magazyn dla smakoszy" (nadzienie). Oczywiście pozmieniałam je pod siebie ;) Swoją drogą, bardzo ciekawe gazetki, znalazłam w nich wiele fantastycznych przepisów. W przepisie na nadzienie nie ma słowa o tym, że gotową tartę należy schłodzić przez noc w lodówce, jednak po wpadce
My Culinary Artostatniej imprezy domowej w ramach kolacji zaserwowałyśmy rozmaite rodzaje przystawek. Największą popularnością cieszyły się plastry ze szpinkowanych naleśników z farszem z łososia. Danie niezwykle proste w przygotowaniu, jednakże ciekawe połączenie składników daje nieporównywalne walory smakowe! Ilość porcji: 2 naleśniki Czas przygotowania: 20 minut + 1h chłodzenia Składniki: szklanka mleka 2 jajka 150 g mąki 3 kulki mrożonego szpinaku 200g
Kolizje SmakówDzisiaj proponujemy kurczaka z ananasem w mleczku kokosowym. Danie zainspirowane jednym z przepisów Pascala. Jest bardzo proste w przygotowaniu, a dość ciekawe i nietypowe w smaku. Przypadnie do gustu zwłaszcza fanom połączenia smaku mięsa i owoców. Szczerze polecamy! Ilość porcji: 4 Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 2 pomidory ( można zastąpić ½ puszki pomidorów
Kolizje SmakówWilec ziemniaczany, bataty lub słodki ziemniak to nazwa byliny wywodzącej się z Ameryki Południowej. Ma piękne kwiaty i ciekawe owoce, ale nas najbardziej interesuje podziemna bulwa tej rośliny. Mało że jest jadalna, ma piękny czerwony lub różowy miąższ to jest przy tym niezwykle smaczna. Delikatna, słodka w smaku idealna jako dodatek do naszej diety ;) Do niedawna mało znana
Kolizje SmakówPyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :) Składniki: 10 boczniaków 50g mąki 50g bułki tartej Jajko 50g masła Świeżo mielony pieprz, sól Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni
Kolizje Smakówurzekł nas ostatnio przepisem na grillowane piersi z kurczaka z truskawkami. Koniecznie musiałyśmy wypróbować takie smakołyki. Efekt jest zaskakujący. Pikantne filety z kurczaka z delikatnymi słodkimi truskawkami. Co ciekawe, danie najbardziej przypadło do gustu męskiej części naszej rodziny, więc polecamy szczególnie panom :) Składniki: 2 piersi z kurczak 5 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 2 łyżki miody
Kolizje Smakówniż rok temu (co bardzo nas cieszy:)) W związku z tym do każdego posiłku staramy się dorzucić (lub przemycić) jakieś zielone lub czerwone bonusy warzywne. Dzisiaj pomysł na ciekawe podanie cukinii z mięsnym farszem. Fajne, smaczne i orginalne danie obiadowe. Sporym jego plusem jest możliwość przygotowania dania wcześniej i zapieczenia w piekarnika po powrocie z pracy. A jeśli
Kolizje Smakówgrouponie. Tam przywitała nas… mapa. Mapa obrazowała drogę wejścia do restauracji, które znajdowało się na innej ulicy. By dotrzeć do niej należało okrążyć słynny Okrąglak (dla turystów nawet ciekawa opcja pozwalająca obejrzeć architektoniczną wizytówkę Poznania:). Lokal okazał się niezwykle sympatyczny z zewnątrz, a i wnętrze było niezwykle miłe i przytulne. W środku przywitała nas przesympatyczna kelnerka, pozwoliła wybrać(...)potrawy. Pomiędzy daniem głównym, a deser poprosiłyśmy nawet o odczekanie chwili. + menu utrzymane w stylu indyjskim ( bo czyż nie dziwna jest restauracja np. chińska ze schabowym w menu?) + ciekawy i sympatyczny wygląd lokalu + możliwość zabrania jedzenia na wynos Jeśli ktoś miałby chęć wybrać się do restauracji Shivaz i zasmakować w świecie orientu polecamy skorzystać z Groupona :) Shivaz Restaurant
Kolizje Smaków