ciasto - 164325 przepisów (strona:6207/10955)

Kostka truskawkowa bez pieczenia 165

Sezon na truskawki już się powoli zaczyna ,wiec dzisiaj ciasto z truskawkami. Pyszne,lekkie,idealne do kawki w słoneczny dzień.Do tego proste do zrobienia i bez pieczenia. Pięknie wygląda i bez problemu kroi się na porcje-polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą 175

kostkę a następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (u mnie termoobieg + górna grzałka). W międzyczasie nakładamy ciastka na blachę . Aby ułatwić nakładanie ciasta pomagamy sobie dodatkową łyżką, którą zsuwamy ciasto z łyżki. Ponieważ ciastka urosną, należy je nakładać w odstępach 3-4 cm. Ciasteczka owsiane z czekoladą pieczemy przez 15-20 minut (dopóki ciastka

WegePrzepis
Borówkowe naleśniki 221

Borówkowe naleśniki Dziś mam dla Was przepis na pyszne borówkowe naleśniki. Dlaczego borówkowe? Bo zarówno do ciasta na naleśniki, jak i nadzienia dodałam sok z borówki amerykańskiej tłoczony z całych owoców. Taki sok możecie nabyć na stronie Zielona Tłocznia . Każdy łyk, to samo zdrowie Soki z Zielonej Tłoczni podaję do śniadania, dodaję do koktajli lub innych dań, tak jak dzisiejsze(...)borówkowe naleśniki sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, a nawet obiad na słodko. Smakują całej mojej rodzinie Spróbujcie, bo przepis jest naprawdę prosty. Składniki: (na 4-5 porcji) Na ciasto naleśnikowe z sokiem borówkowym: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko klasy M 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody gazowanej (minus 3 łyżki, w to miejsce dodajemy

Słodkie okruszki
Bezglutenowe migdałowe gofry ze szparagami 176

Migdały, płatki owsiane przekładam do pojemnika i i rozdrabniam na pył. Dodaję mąkę, żółtka, wodę, sól, oliwę, zioła i całość miksuję. Białka ubijam na sztywno mikserem i dodaję do ciasta. Mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem , nagrzewam. Wylewam po około trzy łyżki ciasta na jednego gofra i piekę aż będą rumiane. Długość pieczenia zależy od gofrownicy i jej mocy

wesoła kuchnia
Groszek z marchewką w wersji "wiosenna łąka" 172

otartej skórki z cytryny jadalne kwiaty i listki mięty do ozdoby pieprz Wykonanie:    Mąkę z soczewicy mieszamy z quinoą, parmezanem, wodą i oliwą, tak aby powstało jednolite ciasto, doprawiamy je Vegetą Natur (około 1 czubata łyżeczka). Smarujemy ręce oliwą, aby ciasto nam się nie przyklejało i wylepiamy nim dno i ścianki silikonowych foremek na muffinki. Wkładamy

Quinoa Raz!
Placki z cukinii 166

obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeżeli mamy cukinię z twardą skórką to polecam dodatkowo obrać), lekko posolic i odstawić na kilka minut - w tym czasie przgotujmy ciasto. W misce wymieszać jajka z mlekiem, następnie dodać mąkę i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Nastepnie pora na dodanie odciśniętej z nadmiaru soku cukinii i wymieszanie. Na patelni rozgrzać olej, łyżką(...)nakładać ciasto, formując zgrabne płaskie placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z cukrem pudrem, choć pyszne są również bez dodatków. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem 164

Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem to przepyszny i banalnie prosty do przygotowania dodatek do różnego rodzaju mięs i ryb lub jako samodzielna przekąska. Naprawdę

Oryginalny smak
Bezglutenowe babeczki z rabarbarem 205

miski z żółtkami, erytrytolem, olejem i napojem roślinnym. Dodaj pokrojony rabarbar i dokładnie wymieszaj. Białka ubij na puszystą i sztywną pianę, a na koniec drewnianą łyżką delikatnie połącz z ciastem. Przelej ciasto do foremek na babeczki i piecz ok. 25 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wartość odżywcza Kalorie: 1730 kcal Białka: 36 g Tłuszcze: 72 g Węglowodany

Mrs. Endorfina
Kolorowa Pizza 207

pełni naturalne, nie zawierają polepszaczy smaku, sztucznych barwników czy glutaminianu sodu ! Składniki na 1 pizze o śred: Zaczyn: 12 g drożdży świeżych 1/2 szkl wody 1/2 łyżeczki cukru Ciasto: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej szczypta cukru 1/2 płaskiej łyżeczki soli 2-3 łyżki oliwy  Sos na spód pizzy: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka przyprawy warzywnej Vegeta Natur(...)dodatki na pizze i sos. 5. Koncentrat wraz z przyprawami przekładamy do rondelka i podgrzewamy, na koniec próbujemy i jeśli jest za kwaśny dodajemy łyżkę śmietany i cukier. 6. Ciasto wałkujemy na wielkość blaszki do pizzy lub formy na tartę. Odstawiamy na 10 minut aby się napuszyło lekko. Następnie smarujemy sosem i układamy dodatki. Na koniec posypujemy serem. Pieczemy

Gotowanie...to proste !
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 140

borówek – 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie) Dodatkowo: 200g jogurtu naturalnego, erytrol do posypania, borówki i listki mięty do dekoracji Mąkę, wodę, olej i sól łączymy i zagniatamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm). Szklanką wycinamy kółka, a następnie na środek nakładamy

Be Fit Be Strong
Zielone naleśniki z budyniem waniliowym / Green pancakes with vanilla pudding 170

chyba wszyscy uwielbiają! :) Naleśniki, jak i budyń o smaku waniliowym, przygotowałam na roślinnym napoju ryżowym od Inki. Napój jest tak przyjemnie słodki, a jest to słodycz naturalna, że do ciasta naleśnikowego dodałam tylko łyżkę cukru. To co jutro na śniadanie? Składniki: (5 dużych naleśników) 1 szkl. napoju ryżowego od Inka 50 g. świeżego szpinaku 1 jajko 1 łyżka cukru(...)zupełnie rozdrobniony. Wlej mieszankę do misy miksera, dodaj jajko, cukier, olej i mąkę. Mieszaj mikserem około 2 minut. Patelnię posmaruj cieniutką warstwą oleju i mocno rozgrzej. Wlewaj chochlą porcje ciasta i rozprowadź po całej powierzchni patelni. Smaż minutę i odwróć na drugą stronę. Zdejmij naleśnika po kolejnej minucie. W 1/2 szklance napoju ryżowego rozmieszaj żółtko i obie mąki

Delicious Place
KLUSKI Z TARTYCH ZIEMNIAKÓW + FILMIK 153

gazę i wyciskamy płyn. Następnie wyciśnięte ziemniaki przekładamy do miski, dodajemy jajka mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną ( również tą która się osadzi z soku, na dnie miseczki ). Wyrabiamy ciasto. Na wrzątek wrzycamy porcje ciasta ( najlepiej łyżką ) i gotujemy około 10-15 minut uważając aby się nie rozgotowały.  Kluski odcedzamy i polewamy zimną woda.  Podajemy ciepłe okraszone cebulka. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pomysł na szybki obiad z resztek 242

wędzonego boczku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu, pokrojonego 2 łyżka świeżego majeranku, pokrojonego 1 szalotka 1 łyżka masła Ziemniaki i dynię przepuść przez praskę. Dodaj mąkę, jajko i zagnieć ciasto. Podziel ciasto na 8 kawałków. Każdy kawałek zroluj i pokrój na kwadratowe gnocchi. Zagotuj wodę z solą w dużym garnku. Wrzucaj gnocchi do wrzącej wody. Gotuj 2 minuty i wyjmuj łyżką

codojedzenia
Lasagne z kurczakiem 192

Czas na klasyk kuchni włoskiej :) Lasagne, ale w mojej wersji jest ona z kurczakiem. Był to kolejny debiut i zarazem eksperyment w kuchni, ale z pewnością

Emskie Smaki
Polska - Wegańskie szare kluski z kapustą kiszoną i tofu-skwarkami 162

która osadziła się na dnie naczynia. 3) Do skrobi przesiewamy mielone siemię lniane i mąkę pszenną. Przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. 4) Zagotowujemy w garnku osoloną wodę. Ciasto nabieramy bokiem łyżki (około 1/3 łyżki) i wrzucamy do wody (kształt nie jest ważny). Możemy użyć łyżeczki do zsunięcia ciasta do wody. Kluski gotujemy około 5 minut od wypłynięcia

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania