Tort Ciasteczkowy Potwór z kremem śmietankowo-kokosowym i malinami 131wkładamy do lodówki, aby krem się schłodził *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Torty – podstawowe narzędzia i instrukcje wykonania Przepis tutaj (KLIK) PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Tort Ciasteczkowy Potwór z kremem śmietankowo-kokosowym i malinami pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytem
CZARNY BISZKOPT 140minut do tz. suchego patyczka. Upieczony czarny biszkopt wyciagamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt najlepiej przekrawać na drugi dzień. Tutaj możesz zoaczyć jak zrobić ciasto czekoladowe jako baza do tortów i ciast warstwowych . Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam
RITA food channel
Sałatka akademicka 1658(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka akademicka to bardzo prosta i smaczna sałatka, którą można przygotować w kilka chwil. Składa się z 5-ciu prostych składników, które wystarczy
Przepiski.pl
Napoleonka bez pieczenia 140Napoleonka bez pieczenia to jedno z prostszych ciast z użyciem krakersów lub herbatników zamiast pieczonego spodu. To przepis, z którym poradzą sobie nawet osoby początkujące. - gotowe w 30 minut - świetne ciasto na każdą okazję - ze spodem z krakersów lub herbatników
AniaGotuje.pl
Kotlety siekane z kurczaka 146Sprawdzony przepis na pyszne kotlety siekane z kurczaka z warzywami. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 cebula
Wasze Przepisy
Chleb Miche z mąki mieszanej 123mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej lub razowej 130 g ciepłej wody 60 g zakwasu Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok 12 godzin. CIASTO: 630 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej 620 g wody 20 g soli Cały zakwas Levain Wyrabić ciasto , aż będzie średnio sztywne. Po wyrobieniu odstawić
Z Marcepanem
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami 160miski, dodajemy posiekaną natkę, doprawimy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy żółty ser i mieszamy. Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników
Kulinarne przygody
Sałatka rodzinna 121Sałatka rodzinna to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Idealnie sprawdzi się na domową kolację, ponieważ jest bardzo szybka w przygotowaniu. Przepis na sałatkę
Alle Dobre!
Zapiekanka z mięsem mielonym i talarkami 117(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanki obiadowe w ostatnim czasie stały się coraz bardziej popularne. Nic dziwnego, zazwyczaj są bardzo łatwe w przygotowaniu a dodatkowo przepyszne. Można je
Przepiski.pl
Placki marchewkowo-dyniowe 119Placki marchewkowo-dyniowe to absolutny hit na jesień. To jesienne smaki w pięknym pomarańczowym kolorze. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020
Bardzo Gruby Smok
SMACZNE DANIA PRZYGOTOWANE Z MULTIGRILLEM KUVINGS 118cukier. Wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły i nie było grudek mąki. Na multigrillu rozgrzać płytę takoyaki. Do każdego wgłębienia płyty wlewać przy pomocy łyżeczki małe porcje ciasta. Piec placuszki na rumiano z obu stron. Przed podaniem posypać je cukrem pudrem. Karkówka duszona z cebulą w sosie pomidorowym - składniki: * 6 plastrów karkówki * 1 duża cebula * 3/4 szklanki passaty pomidorowej(...)Całość utrzeć przy pomocy miksera. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie przy pomocy drewnianej łyżki. W multigrillu rozgrzać głęboką płytę, dno wysmarować masłem. Na rozgrzaną płytę wylać ciasto, wyrównać wierzch. Piec pod przykryciem 7-8 minut, następnie omlet obrócić na drugą stronę, piec około 4-5 minut. Omlet podzielić na 4 części, podawać z ulubionymi owocami, polany miodem
Zrób to smacznie
MAFÉ Z MAKRELI / MAKRELA Z DYNIĄ I MASŁEM ORZECHOWYM 127Danie to idealnie wpasowuje się w jesienny klimat, dynia, masło orzechowe, trochę ostrości i świeża makrela. Dlaczego makrela? Zainspirowały mnie ostatnio warsztaty kulinarne pod hasłem #dobramakrela
Niezły Młynek
MARCHEWKOWE ROGALIKI 124Rogale marchewkowe to chyba jedne z moich ulubionych ciastek! ( zaraz po TYCH Z KLEIKU RYŻOWEGO ) Delikatne, lekkie, nie przesłodzone …. a co najważniejsze: zdrowe! Ciasto możemy dowolnie nadziać, ale rewelacyjnie smakują również bez nadzienia. Rogale marchewkowe śmiało można zapakować dzieciakom na drugie śniadanie do szkoły lub też podżerać leniuchując w domowym zaciszu! Uwaga : znikają błyskawicznie! SKŁADNIKI : * marchew ( soczysta(...)drobnych ( ale nie najmniejszych ) oczkach. Zagniatamy z miękkim masłem , mąką i cukrem. Dodajemy odrobinę! olejku pomarańczowego. Wyrabiamy. Odstawiamy na ok. 20 minut do chłodzenia. Rozwałkowujemy na prostokąt podsypując mąką ( ciasto się klei ). Wycinamy trójkąty średniej wielkości. Na szeroki koniec każdego nakładamy dżem i zwijamy delikatnie w kierunku wąskiego końca. Sklejamy i zakręcamy w rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem
Ostra na Słodko