Bułki ciabatta na kefirze 126kefiru w temp. pokojowej Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól, drożdże i całość wymieszać łyżką. 2. Do suchej mieszanki wlać oliwę oraz kefir, wyrobić ciasto. Gdy już będzie gładkie i elastyczne, przykryć je ściereczką i odstawić na godzinę do podwojenia objętości. 3. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat, uformować wałek, lekko podsypać mąką. Pokroić na 10 bułek. Ułożyć
Kuchnia domowa Ani
Smoothie baton – Vitanella (Biedronka) 250W końcu udało nam się dorwać owocowo-warzywne batoniki z Biedronki. Czytałyśmy o nich dużo dobrego ale fakt, że nie w każdej Biedronce tak po prostu
Candy Pandas
Koreańskie placki na deszczowe dni 145pewnością to danie przypadnie Wam do gustu. Tradycyjnie smaży się duże placki i kroi w trójkąty jak pizzę ale można też usmażyć klasyczne placuszki jednoosobowe ;) Lekko gumowe ciasto wypełnione po brzegi charakternym kimchi i aromatyczną zieloną cebulką idealnie współgra z sosem sojowym zmieszanym z odrobiną octu i oleju sezamowego oraz z ryżowym winem zwanym makkoli, z którym są często serwowane(...)misce wymieszaj obie mąki z solą, sokiem kimchi i wodą - dokładnie wymieszaj do konsystencji śmietany - odstaw na 5 min. 2. Kimchi i szczypior pokrój na mniejsze i dodaj do ciasta - wymieszaj. 3. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie placki. 4. Podawaj na gorąco z sosem. Sos do maczania: 1. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Smacznego! Kimchijeon - Korean kimchi fritters Ingredients
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatki na święta 437Sałatka to obowiązkowa pozycja na liście świątecznych przepisów. Powinna znaleźć się na każdym świątecznym stole. Każda świąteczna sałatka, powinna nie tylko świetnie smakować, ale dodatkowo
Alle Dobre!
Dynianka – kuchnia podkarpacka 116rodzaju dyni i doprawienia – lekko słodka lub wytrawna. W naszym regionie do zupy dyniowej dodawano drobne kluseczki, zwane zacierką, ale i te bywały różne – miękkie i owalne z ciasta pierogowego, albo przygotowane z twardszego ciasta, startego na tarce. Dzisiaj zapraszam na delikatną i gęstą, lekko słodką dyniankę ze Spornego, podawaną z miękkimi kluseczkami przygotowanymi z mąki, wody i soli. Przepis
Trzeci talerz
BABECZKI Z GRUSZKAMI 127masę mikserem. Na końcu wlać mleko, wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Całość wymieszać mikserem do połączenia się składników. Gruszki obrać, pokroić w małą kostkę. Dodać je do ciasta i całość ponownie wymieszać, tym razem już drewnianą łyżką. Do formy do pieczenia babeczek wyłożyć papierowe papilotki. Do środka wkładać po kopiatej łyżce ciasta. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec
Zrób to smacznie
Babeczka z kubeczka z nutą orzecha i piernika 162kubeczka z nutą orzecha i piernika Babeczka z kubeczka to od zawsze mój awaryjny przepis na coś słodkiego bez pieczenia. Kilka machnięć łyżką, 3 minuty w mikrofali i mini ciasto gotowe. Dziś mam dla Was babeczkę z kubeczka z nutą orzecha i piernika. Do tego obowiązkowo porcja czekolady… Coś cudownego. Tak proste w przygotowaniu i tak pyszne Nic tylko(...)średniej i 1 malutkiej. Uwaga: Masę wlewamy maksymalnie do 3/4 wysokości wybranego naczynia. Filiżanki z masą wkładamy do mikrofalówki na maksymalnie 3 minuty (u mnie 2:50). Ciasto powinno ładnie urosnąć. Uwaga: Jeśli będziemy je trzymać za długo zrobi się za suche. Należy wyczuć swoją kuchenkę, każda ma inną moc. Każdą babeczkę polewamy czekoladową polewą i posypujemy czekoladowymi kropelkami
Słodkie okruszki
Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) 200cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sałatka z buraków Curry z cukinią Kapusta z grzybami Zobacz więcej przepisów listopadowych Najnowsze przepisy Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym i ziemniakami Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers – wersja
WegePrzepis
Chleb słonecznikowy z siemieniem lnianym 166rozpuszczą. Miseczkę odstawiamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Wsypujemy pestki słonecznika, siemię lniane i sól. Mieszamy. Wlewamy wodę, oliwę z oliwek i zaczyn drożdżowy. Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Wierzch wyrównujemy i posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym. Odstawiamy na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni C. Formę wstawiamy
My Chcemy Jeść
Sałatka słodko-kwaśna 1015Sałatka słodko-kwaśna to kolejna smaczna przekąska, którą chciałabym Wam polecić. Należy do tych sałatek, które można przygotować w ekspresowym tempie. Polecam ją szczególnie w sytuacjach
Przepiski.pl
Ruisleipa bułki z fińskim rodowodem na żytnim zakwasie 170białej (typ 450-650) 400 ml letniej przegotowanej wody płaska łyżeczka suszonych drożdży czubata łyżeczka soli łyżka cukru (polecam trzcinowy) Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagnieć w dużej misce ciasto, jest dosyć rzadkie i lekko się klei, ale tak ma być Odstaw pod przykryciem na 6-8 godzin (najlepiej na noc). Blachę do pieczenie wyłóż papierem. Porcję ciasta -około
greenscarf
Górska Osada Poronin - weekend w górach 134Czas napisać o tym wyjeździe :) Długo się broniłam, bo był bardzo osobisty. W końcu pojechaliśmy tam na moje 33 urodziny. Postanowiłam się podzielić tym cudownym
Niezły Młynek
Beziki 114Przepis na mini bezy z kremem mascarpone i owocami. Pyszny, lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser. Składniki 300 g cukru 6 białek 1 łyżka
Wasze Przepisy
Szybka zapiekanka makaronowa 131Makaron to idealny dodatek do wielu smacznych dań, w tym zapiekanek obiadowych. Z jego dodatkiem można przygotować bardzo smaczne zapiekanki, w tym tą, którą zaprezentuję Wam
Alle Dobre!