ciasto - 164325 przepisów (strona:4741/10955)

KRUCHE FAWORKI + FILMIK 113

śmietany 18 %  1 łyżka octu  150 ml śmietany 30 % olej do smażenia   PRZYGOTOWANIE :  Wszystkie składniki przekładamy na stolnicę lub do misy robota i wyrabiamy zwarte ciasto. Nakrywamy je miską lub woreczkiem i odkładamy na kilka minut aby ciasto zmiękło.  Ciasto dzielimy na 2 porcje i rozwałkowujmy na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąty, nacinamy i przeplatmy

Kulinarne Fantazje Marioli
Keto pad thai z tofu (wegański) 130

dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe(...)Ciasto bananowe z polewą serową Artykuł Keto pad thai z tofu (wegański) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Domowe łazanki z kiszonej kapusty 97

dużej, głębokiej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasę i przesmażyć razem. Makaron: 1,5 szklanki mąki 2 jajka sól Z mąki, jajek, soli zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i pokroić w kwadraty. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Miękką kapustę odcedzić, połączyć z zawartością patelni oraz odcedzonym makaronem. Doprawić pieprzem, solą, mielonym kminkiem oraz maggi. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Do szybkiego i zdrowego gotowania 122

trudno jest znaleźć w sklepach chleb dobrej jakości. Najlepsze rozwiązanie? Zrób swój własny chleb w domu, samemu kontrolując składniki. Ale niewiele osób ma czas lub cierpliwość, aby zrobić ciasto, pozostawić je do wyrośnięcia i upiec. Jest to dużo pracy, zwłaszcza jeśli codziennie jemy chleb. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że piekarnik zużywa dużo energii. Rozwiązaniem są wypiekacze do chleba. Wypiekacze(...)chleba zajmują się mieszaniem składników, wyrabianiem ciasta, wyrastaniem i pieczeniem wspaniałych bochenków, po prostu dodając składniki i naciskając kilka przycisków. Potrafią nawet zrobić ciasto na pizzę, za które można umrzeć. Wszystko to bez plamienia blatu, szaleństwa z rosnącą temperaturą czy włączania piekarnika. Grille i opiekacze. Wyrzuć z głowy mit, że zdrowe odżywianie jest mdłe. Filet z kurczaka lub niektóre sezonowe

ProstePesto.pl
Oponki z białego sera 114

sera białego 250 g mąki 2 jaja 2 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli olej rzepakowy Wykonanie Ser biały rozgnieść, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Za pomocą szklanki i nakrętki wycinać oponki. Oponki smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Autor przepisu: Asia Artykuł Oponki

Wasze Przepisy
Mini pączki z jogurtów greckich 112

opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki spirytusu kilka kropel aromatu rumowego Wykonanie Wszystkie składniki delikatnie wymieszać do połączenia. Ręce posmarować zimnym olejem. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i smażyć na głębokim tłuszczu na mocno złoty kolor. Po usmażeniu nadziewać marmoladą. Autor przepisu: Edyta Artykuł Mini pączki z jogurtów greckich pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Faworki z piekarnika 108

głębokim oleju, tylko mniej kaloryczne. Składniki 1, 5 szklanki mąki 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 45 g roztopionego masła Przygotowanie Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na godzinkę. Wyciągamy, rozwałkowujemy na bardzo cieniutki placek i wykrawamy faworki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 min. Autor przepisu: Agnieszka Artykuł Faworki z piekarnika

Wasze Przepisy
Żytnie placuszki z jabłkami i truskawkami 129

mały ogień. Wlewamy 1 łyżkę oleju i podgrzewamy chwilę. Następnie nakładamy cienką warstwę masy i rozsmarowujemy ją na powierzchni patelni. Pieczemy z każdej strony do momentu zarumienienia się ciasta. Ważne aby masa nie była zbyt gruba, ponieważ wtedy naleśniczki w środku pozostaną surowe. Po usmażeniu wszystkich placuszków, dekorujemy dekorujemy je według uznania. U mnie na każdy talerz daję łyżeczkę jogurtu(...)podgrzewamy chwil\u0119. Nast\u0119pnie nak\u0142adamy cienk\u0105 warstw\u0119 masy i rozsmarowujemy j\u0105 na powierzchni patelni. Pieczemy z ka\u017cdej strony do momentu zarumienienia si\u0119 ciasta. Wa\u017cne aby masa nie by\u0142a zbyt gruba, poniewa\u017c wtedy nale\u015bniczki w \u015brodku pozostan\u0105 surowe.","text":"Ma\u0142\u0105 patelni\u0119 wstawiamy na ma\u0142y ogie

ProstePesto.pl
Naleśniki budyniowe 114

jest poezja, pyszne nie można skończyć jeść. Polecam Wykonanie – wszystkie składniki razem zmiksować na gładką masę. Odstawić ciasto na 10 minut. Smażyć naleśniki jak każde inne. Partiami wlewać ciasto na patelnię i smażyć na średniej temperaturze. Ciasto musi się przesmażyć i być odpowiednio usmażone żeby można było odwrócić. Odwrócić naleśnik i smażyć już krótko. Masa – banana podusić widelcem

Kuchnia Pokoleń
Faworki babuni 264

pochodzi z zeszytu babci mojej synowej. Jest to bardzo stary i pokoleniowy przepis. Wykonanie – żółtka z cukrem utrzeć, dodać pozostałe składniki. Najlepiej za pomocą robota kuchennego dokładnie wyrobić ciasto. Końcówką do gęstych ciast. Na stolnicę wsypać mąkę i położyć część ciasta. Rozwałkować cienko tworząc kształt prostokąta. Następnie pociąć w pasy o szerokości 3 cm. Teraz już pociąć na mniejsze

Kuchnia Pokoleń
Placki z jabłkami 129

Najprostsze na świecie placki z jabłkami. Te placuszki przygotujemy bardzo szybko, bez użycia drożdży, miksera. Przygotujemy je dosłownie w kilka minut. Ciasto do przygotowania tych placuszków gotowe jest w 5 minut, wystarczy je tylko usmażyć i mamy pyszne śniadanie, smaczny podwieczorek, albo kolację na słodko. Do tego ciasta nie są potrzebne składniki w temperaturze pokojowej, możecie użyć takich prosto(...)odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. Do miski dodajemy pozostałe składniki – mąkę, kefir, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, jajka oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki. Jak ciasto będzie już bez grudek to dodajemy pokrojone jabłka. Całość delikatnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wykładamy przy pomocy łyżki placuszki. Smażymy je na rumiany kolor z dwóch stron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania