ciasto - 163312 przepisów (strona:4632/10888)

Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku – kotlety ziemniaczane rządzą! 42

razem los się do mnie uśmiechnął, i mój plan „kotlety ziemniaczane nadziewane kurczakiem” udało się zrealizować bez najmniejszych przeszkód. Kotlety ziemniaczane – prosty sposób na pyszny obiad Z ziemniaków przygotowałam ciasto podobne do tego na kopytka – miękkie, elastyczne i idealne do formowania kotletów. Nie ma się co oszukiwać – te kotlety to taka wypasiona wersja kopytek , tylko w chrupiącej panierce(...)suszonych płatków chili 50 g tartej bułki sól czarny pieprz do smaku olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i mąkę, a następnie zagnieść ciasto. Podzielić na 12 równych kawałków. Boczek pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać posiekaną dymkę i smażyć przez minutę. Mięso z kurczaka rozdrobnić w malakserze, po czym dodać boczek

codojedzenia
12 przepisów na sałatki warstwowe na Wielkanoc 60

bloga: Sprawdź najnowsze przepisy ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 12 przepisów na sałatki warstwowe na Wielkanoc Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc (aż 16 przepisów!) Pistacjowe Niebo – ciasto pistacjowe z kremem Przystawka z pastą jajeczną i warzywami 10 przepisów na deserki na Wielkanoc Ciasto kokosowe z malinami

Via Gusto
Ciasto szpinakowe z brzoskwiniami 42

Ciasto szpinakowe z brzoskwiniami zatopionymi w galaretce, chrupiącą wkładką i kremem śmietankowym. Artykuł Ciasto szpinakowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Kopytka a’la ruskie 50

Dodajemy także usmażoną cebulę, jajko, mąkę pszenną oraz ziemniaczną, sól oraz pieprz – przypraw nie żałujemy, podczas gotowania część ich smaku ucieknie do wody. Wszystko dokładnie zagniatamy na jednoliste ciasto, początkowo będzie się bardzo lepiło, ale możemy podsypywać odrobiną mąki w trakcie wyrabiania.   Ciasto dzielimy na dwa kawałki. Na podsypanej stolnicy rolujemy je w rękach na długi wałek. Lekko(...)garnka, aby odkleić te kopytka które przywarły do dna. Gotujemy 3 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Wyciągamy łyżką cedzakową na duży talerz. Powtarzamy te czynności z drugą porcją ciasta.   Gorące parujące kopytka serwujemy z solidną porcją omasty na wierzchu. Posypujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Świetnie też będą smakować jak dodamy do nich kleks

Smaczna Strona
Resztki ziemniaków, boczek i pomarańczowe rękawiczki – bo styl w kuchni też się liczy! 56

codziennie chciała się dręczyć w kuchni — bez przesady — ale skoro lubią, to matka czasem się poświęca. Zwłaszcza jeśli można zrobić wersję na bogato — gnocchi carbonara, proszę państwa! Zagniatałam ciasto w rękawiczkach, bo dzień wcześniej zrobiłam paznokcie i szkoda by było tego dzieła zniszczyć. I dobrze, że je miałam! Bo jak ciasto zaczęło się kleić i zasychać, to już czułam(...)jajek 150 g boczku wędzonego 2 łyżki natki pietruszki sól i czarny pieprz młotkowany do smaku Przygotowanie: Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać starty parmezan, mąkę i jajko. Zagnieść ciasto, podzielić na kawałki. Zrolować i pokroić na małe gnocchi. Boczek pokroić i zrumienić na patelni. Wyjąć na talerz. Zachować łyżkę tłuszczu ze smażenia boczku. Jajka wbić do miseczki. Dodać natkę pietruszki

codojedzenia
Muffinki z borówkami/jagodami 55

kakao Garść jagód/borowek  Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy jogurt, następnie mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, olej i sok z cytryny, wszystko szybko razem mieszamy. Odkładamy 1/4 ciasta mieszamy  kakao. Nakładamy jasne ciasto do wysokości 1/2 foremek na mufinki, nastepnie wykladamy po lyzce ciemnego ciasta, na wierzchu wciskamy po kilka jagód, borowek. Pieczemy 15-20 minut

słodki bratek
Twarogowe zajączki 30

Czyż te ciasteczka nie są urocze? Powstały przez zupełny przypadek, ot musiałam zużyć zapas twarogu, zagniotłam ciasto z myślą o zrobieniu precelków, ale potem pomyślałam, że równie dobrze mogę nadać im kształt wielkanocnych zajączków. Wyszły takie fajne, że musiałam je ukryć na chwilę przed domownikami żeby zrobić zdjęcia do publikacji.  Są niedrogie, proste i naprawdę smaczne, a do tego(...)łyżki cukru pudru Dodatkowo : 1 łyżka masła cukier kryształ Twaróg rozgniatamy (ja pomogłam sobie tłuczkiem do ziemniaków). Dodajemy masło, mąkę, proszek, cukier puder, cukier waniliowy, jajka i zagniatamy ciasto. Jeżeli bardzo klei się do rąk podsypujemy mąki. Dzielimy na równe porcje (można sobie pomóc wagą, ja tym razem zrobiłam to na oko. Z każdej porcji ciasta formujemy wałeczek o grubości

Cynamonowe szczęście
Ciastka bananowo-owsiane z nerkowcami 37

mąki ryżowej /3 łyżki 3 łyżki zmielonych orzechów/nerkowca/ 1 łyżka sezamu sok z  1 /2   pomarańczy 1 /2  łyżeczki sody oczyszczonej .....do części ciasta dodałam  płaską łyżkę kakao Wykonanie: Wszystkie składniki  na ciasto umieścić w misce i wymieszać . Odstawić na 15 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na temp.170(...)Łyżką kłaść na  niewielkie kupki ciasta i lekko spłaszczyć formując  okrągłe ciasteczka. Blachę wstawić do gorącego piekarnika na  20-25 minut. Upieczone ciastka wystudzić na kratce kuchennej

Zakamarki mojej kuchni
Mus czekoladowy z nerkowców 40

tylko bardzo smaczne, ale też dostarczają mnóstwo cennych składników odżywczych. Taki mus czekoladowy można podawać samodzielnie lub ze świeżymi owocami. Po schłodzeniu świetnie sprawdzi się też do przełożenia ciast, tortów. Do jego posłodzenia zamiast syropu z agawy można użyć np. syropu klonowego, miodu lub przygotować go bez dodatku cukru. Mus czekoladowy z nerkowców Mus czekoladowy z nerkowców Składniki

Oryginalny smak
Donuty chałwowe 26

osobnej miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, olej, cukier, esencje waniliową oraz pastę tahini – dokładnie mieszamy do połączenia. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do połączenia na jednolite ciasto.   Ciasto wykładamy do wcześniej przygotowanych foremek – ja używam do tego łyżki, ale można też wlać ciasto do rękawa cukierniczego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut

Smaczna Strona
Deserki Dakłas w pojemniczkach 56

małe deserki Dakłas to przepis inspirowany ciastem dacquoise. Deserki rozpływają się w ustach! To połączenie kakaowych herbatników, krówkowego kremu z daktylami i orzechami włoskimi oraz chrupiących bezików. Ten przepis sprawdzi się na każdą okazję. Spis treści: Jak zrobić krówkowy krem do Dakłas? Jak przechowywać deserki w pojemniczkach? Przepis na deserki Dakłas Ile kalorii ma deser Dakłas w pojemniczku? Zobacz również(...)inne przepisy na deserki w pojemniczkach Jak zrobić krówkowy krem do Dakłas? Krem do ciasta lub deserków Dakłas jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy mascarpone ubić ze śmietanką kremówką, a następnie dodać kajmak (czyli masę krówkową z puszki). Na koniec do kremu dodajemy pokrojone daktyle i orzechy włoskie. Całość mieszamy i gotowe! Dokładny przepis znajdziesz poniżej. Jak przechowywać deserki

Via Gusto
Chlebek ziołowo-czosnkowy 34

rozkruszyć, dodać wodę, mleko, łyżkę mąki i cukier, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Dodać mąkę, sól, jajko wymieszać i na koniec dodać 4 łyżki oliwy z oliwek… Wyrobić. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na prostokąt i posmarować masłem I pociąć na pasy. Każdy pas zwinąć w harmonijkę i ułożyć obok siebie na wyłożonej papierem tortownicy. Przykryć

Wasze Przepisy
Biszkopt który zawsze wychodzi 44

Idealny biszkopt do ciast i tortów. Puszysty i miękki, nie kruszy się przy krojeniu. Składniki 7 jajek 3/4 szklanki cukru czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier po trochu i ubijamy, aż będzie błyszczące. Potem żółtka i na koniec mąka z proszkiem przesianą. Delikatnie łączymy szpatułką. Pieczemy

Wasze Przepisy
Czekolada Dubajska 48

Czekolada Dubajska to deser który zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem. Połączenie mlecznej i białej czekolady z chrupiącym ciastem kataifi i aksamitnym kremem pistacjowym sprawia, że trudno się jej oprzeć. Nie potrzebujemy specjalnych foremek – wystarczy forma do pieczenia, by stworzyć tę spektakularną czekoladę w domowych warunkach. Jeśli lubicie słodkie, ale jednocześnie chrupiące desery ten przepis jest dla Was. Czas(...)wysokość ok 2cm. Całość odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. 2. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli. Stopniowo dolewamy wodę i mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie nitki. Gotowe odkładamy na deskę do ostygnięcia a następnie kroimy je na małe kawałki. 3. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojone ciasto i podsmażamy

karolgotuje
Biszkopt który zawsze wychodzi 41

Idealny biszkopt do ciast i tortów. Puszysty i miękki, nie kruszy się przy krojeniu. Składniki 7 jajek 3/4 szklanki cukru czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier po trochu i ubijamy, aż będzie błyszczące. Potem żółtka i na koniec mąka z proszkiem przesianą. Delikatnie łączymy szpatułką. Pieczemy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania