ciasto z winogronami - 996 przepisów (strona:16/67)

Torcik serowy z winogronami 210

Sezon winogronowy w pełni. Pomysłów na pyszności z ich wykorzystaniem  nie brakuje. U mnie  kolorowe kuleczki wskoczyły  do masy  serowej  i

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto Owocowa Mgiełka 543

wody, 1 łyżka żelatyny, Dodatkowo: ½ słoika dżemu wiśniowego, 400g truskawek, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia oraz barwnik. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 35cm x 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia(...)Ubijam. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Truskawki obieram z szypułek. Winogrona obieram z kiści. Owoce przekrawam na pół i układam na masie śmietanowej. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretkę wylewam na owoce na cieście. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki z twarożkiem owocami i miodkiem z mniszka 135

Nadzienie: 35 dag kremowego twarożku ze śmietanką 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: Miseczka ulubionych owoców: arbuz, borówka, winogron, truskawki Miód z mniszka do polania Listki melisy cytrynowej do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Do miski wbić jajka, wsypać cukier i zmiksować na gładką puszystą masę, wlać mleko, dodać przesiane przez sitko mąki oraz szczyptę soli, rozpuszczone

Wanilia i Kardamon
Truskawkowiec 606

mną od bardzo dawna. Kiedyś zobaczyłam je na blogu Passionfruit i dłuuugo było tylko w pamięci. Jestem zagorzałą fanką truskawek, więc tym razem nie odpuściłam. Zaproszenie od Joasi na Ciasto na niedzielę nie pozostawiło cienia wątpliwości. Ma być „Truskawkowo mi !” Będzie, i to bardzo, jak upiekę truskawkowiec. Przepis zmodyfikowałam – biszkopt i polewa czekoladowa z mojego przepisu(...)czekoladą (można rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali z dodatkiem 1,5 łyżki oleju z pestek winogron). Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Wyjmujemy na ok. 15 minut przed podaniem i kroimy bardzo ostrym, cienkim nożem. Truskawkowiec jest ciastem niezwykle dekoracyjnym. Przyznam, że nie mogłam się doczekać, aby je ukroić. Byłam ogromnie ciekawa, jak będzie wyglądało

mojewypiekiinietylko
Orkiszowe ciasto marchewkowe z nadzieniem z serka ricotta 541

pewno spodoba mu się ta niskotłuszczową wersja. Polecam. :)   Orkiszowe ciasto marchewkowe z nadzieniem z serka ricottaPRZEPIS{blacha: 20x20 cm, na podstawie przepisu z książki "Dieta niskotłuszczowa"K. Hawkins}Ciasto 225 g mąki pszennej (użyłam mąki orkiszowej jasnej) 225 g marchewki, startej 175 g cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki(...)łyżeczki kakao ok. 1 szkl. orzechów (orzechy laskowe, brazylisjkie, włoskie) 2 jaja (dałam 3) 3 łyżki oleju kukurydzianego (użyłam z pestek winogron) sok z 1 pomarańczy Krem 300 g sera ricotta (jeśli nie będziemy ciasta przekrajać na pół to ok. 220-250g) 4-5 łyżek cukru pudru (ilość wedle uznania) ok. 5 plasterków ananasów z puszki, pokrojonych w kostkę

coolinarnastrefa.blogspot.com
SuperFood - mus dyniowy z bakaliami i granatem 167

tylko pojawią się w sprzedaży zawsze mam w lodówce porcję pieczonego puree. Pieczenie wydobywa z dyni naturalną słodycz a przygotowanie dań (zupy, ciasta, desery, placuszki…) znacznie się skraca.  Dynia, tak jak orzechy i winogrona, jest uważana za super food, razem tworzą znakomite połączenie. Czas przygotowania: 5 minutPorcje: 2   Składniki:1 szklanka pureedyniowego,150 g serka mascarpone

SzczyptaSmaQ
Sernik ekspresowy na zimno 177

dużej misce rozpuszczamy cytrynową galaretkę i czekamy aż trochę przestygnie. Kroimy nasze ulubione owoce np winogron, brzoskwinie itd. Następnie dodajemy wiaderko sera oraz pokrojone owoce i całość dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy do tortownicy. Czekamy aż masa w tortownicy zgęstnieje. Wierzch naszego ciasta ozdabiamy owocami. Rozpuszczamy 2 opakowania pomarańczowej galaretki (można dać mniej wody niż przewiduje instrukcja aby szybciej zgęstniały

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką 192

Składniki na 2 keksówki o dł. 28cm : - 5 jaj - 5 szklanek mąki * - 1 szklanka oleju z pestek winogron * - 2 szklanki maślanki * - 1 i ¾ szklanki cukru * - 4 łyżeczki proszku do pieczenia - 12 łyżek kokosu (4 łyżki odkładamy do posypania ciasta przed ułożeniem owoców) - ekstrakt waniliowy (lub esencja migdałowa) - 1 dojrzały owoc mango Składniki kruszonki: - 150g mąki tortowej - 50g cukru pudru

mojewypiekiinietylko
na szybko francuskie z kisielowym dżemem... 139

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, dżem 400 ml, kisiel wiśniowy 1 opakowanie/duże, cukier - ile potrzeba, cynamon - ile potrzeba dżem z ciemnych winogron (mój domowy "zobacz TUTAJ" ) lub jaki się lubi przełożyć do miski, wsypać kisiel duża porcja lub 2 zwykłe opakowania kisielu, wszystko wymieszać ciasto francuskie rozwinąć na blaszce na papierze, przez cały środek wyłożyć dżem zostawiając brzegi

W Mojej Kuchni Lubię
Zielony tort z kiwi 93

Coś dla fanów smoczego zielonego koloru. Zielony tort z kiwi spodoba się i zasmakuje wszystkim fanom tego koloru i z pewnością zaskoczy wszystkich gości. Smok proponuje

Bardzo Gruby Smok
Niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny 91

Dwie osoby mają urodziny w tym samym czasie? Smok prezentuje rozwiązanie tego problemu: niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny. Dlaczego taka kolorystyka? Jedna z osób lubi

Bardzo Gruby Smok
Jabłka w cieście 199

starta z 1 cytryny (wyszorowanej i wyparzonej) Dodatkowo: - 6 jabłek (u mnie golden delicious) - olej do smażenia (u mnie z pestek winogron) - cukier puder do oprószenia   Do wysokiej miski, czy innego pojemnika dodajemy wszystkie składniki na ciasto – mleko, całe jajka, przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz skórkę startą z cytryny. Ubijamy robotem do połączenia wszystkich składników. Ciasto odstawiamy

mojewypiekiinietylko
Torcik śmietanowy z owocami i jagodową wkładką 194

gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 500 ml śmietany 36% 2 galaretki cytrynowe ponadto: 50 g mrożonych jagód kilka podłużnych biszkoptów 50 g czekolady owoce do dekoracji: borówki,truskawki,jasne winogrona do nasączenia: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki wody Miseczkę (śr.14 cm) wyłożyć folią spożywczą. Galaretkę jagodową i żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku, wymieszać z mrożonymi jagodami(...)wcześniej rozmrożonych. Część jasnej masy wylać do tortownicy, następnie porcję jagodowej i jeszcze raz kolejność powtórzyć. Na wierzch wylać resztę jasnej masy i górę dokładnie wyrównać.  Formę z ciastem wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i płynną ozdobić brzeg ciasta.  Udekorować owocami

Kolorowa kuchnia Elki
marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe... 184

ciasto przełożyć do formy, piekarnik elektryczny na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut, do suchego patyczka zimne ciasto przekroić na dwa placki jeden placek posmarować grubo dżemem, użyłam swój domowy z ciemnych winogron z 400 ml mleka zostawić trochę do wymieszania budyniu, wsypać do mleka 2 łyżki cukru, wlać budyń i mieszać do zagęstnienia budyniu

W Mojej Kuchni Lubię
buraczkowo-machewkowo pyszne ciasto z dżemem z ciemnych winogron i bitą śmietaną... 163

piekarniku, grzanie góra/dół, czas pieczenia do suchego patyczka około 50-60 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie ciasto wyjąć z formy, przekroić je ostrym nożem na dwa blaty, jeden posmarować dżemem domowym z ciemnych winogron (jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" ) lub taki dżem jaki się lubi, nakryć drugim blatem i delikatnie przycisnąć zimną śmietanę 30% ubić

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania