buraczkowo-machewkowo pyszne ciasto z dżemem z ciemnych winogron i bitą śmietaną...

buraczkowo-machewkowo pyszne ciasto z dżemem z ciemnych winogron i bitą śmietaną...

buraczkowo-machewkowo pyszne ciasto z dżemem z ciemnych winogron i bitą śmietaną...

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, kakao 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, warzywa - w opisie, dżem 300 ml, śmietana 30 % 300 ml, śmietan fix 1 opakowanie, cukier puder 2 łyżki, kolorowa posypka - ile potrzeba warto takie ciasto z resztek po wyciskanym soku przygotować, wg mnie resztki z wyciskarki lepiej się nadają na inne przetworzenie, nie są tak mocno suche,wiórowate jak z sokowirówki, jeśli nie ma wolno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.