Tarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Dodatkowo ogromnym plusem jest czas przygotowania – korzystając z
CiastkozercyTakie ciasto,było u nas w zeszłą niedzielę. Kakaowy biszkopt, masa śmietanowa i mus truskawkowy. Połączenie idealne :) Możecie je zrobić na herbatnikach, lub biszkoptach, jeśli nie chcecie włączać piekarnika. Ja jestem uzależniona od pieczenia, także mój piekarnik chodzi, nie zważając na upały :) Składniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)żółtka. Miksować jeszcze chwilę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką, żeby składniki się połączyły. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 15-20 minut. Przygotować mus truskawkowy. Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Zostawić do wystudzenia, co jakiś czas mieszając. Kiedy wystygną, wlać do truskawek. Chwilę
Agusiowe smakołykiKostka Rabarbarowa to lekkie warstwowe ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. To ciasto składa się z warstwy owocowej i śmietanowej, które ułożone są na puszystym biszkopcie, a wierzch ciasta przykrywają herbatniki polane cytrynowym lukrem. Herbatniki po włożeniu deseru na kilka godzin lub na całą noc do lodówki zmiękną, dzięki czemu można go ładnie pokroić. Do przygotowania Kostki Rabarbarowej najlepiej wybrać czerwony(...)talerzu. Wszystkie warstwy idealnie smakowo ze sobą się łączą. Warto dodać, że ten deser można przygotować także z innymi owocami, np. borówkami, malinami, truskawkami, itp. W każdej wersji będzie smakować wyśmienicie. Kostka Rabarbarowa to idealne ciasto na letnie przyjęcia i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×38 cm. Składniki na Kostkę Rabarbarową: Biszkopt
Danka PichciOmlet z serem ricotta – Przepis na gofry – Placuszki pełnoziarniste z jabłkami – Racuchy drożdżowe – Przepis na tosty francuskie – Placki serowe z jabłkami – Jabłka w cieście – Placuszki z dyni – Placuszki jogurtowe z owocami PANCAKES – AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 250 g mąki pszennej – 250 ml maślanki(...)roztopionego masła – 1 płaska łyżeczka sody – do podania: syrop klonowy lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj maślankę, mąkę, jajka, cukier puder, rozpuszczone i przestudzone masło i sodę. Wszystko wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię z nieprzywieralną powłoką. Wylewaj porcje ciasta tworząc
nietylkopasta.plfigami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek(...)serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek
karmelowyinna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko trzeba je dobrze odsączyć), truskawek, porzeczek, brzoskwiń... Naprawdę cała masa możliwości, w zależności od sezonu :) Składniki: Ciasto brownie: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 82% (100g) 1/3 szkl. brązowego cukru (może być też kryształ) 2 jajka 5 czubatych łyżek kakao
Kolorowy Przepisownikporcje, które znikają jedna po drugiej. A co ze środkiem? Cudownie puchaty środek kroję na mniejsze porcje, smaruję domową konfiturą z truskawek i czarnego bzu i powierzam pewnemu siedmioletniemu łasuchowi, który to "mięciutkie ciasto" uwielbia najbardziej ze wszystkich. Porcją tego ciasta, a później przepisem na biszkopt obdarowała mnie dobra koleżanka z dzieciństwa. Jako podlotki spotykałyśmy się regularnie
KUCHARNIA150g serka mascarpone 100g mlecznej czekolady kilka małych bezików po kilka sztuk truskawek, borówek sos toffi liście mięty do dekoracji 1. Drożdże, cukier puder i śmietanę dokładnie mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Łączymy z margaryną (w temperaturze pokojowej), mąką i żółtkiem, zagniatamy energicznie ciasto do połączenia składników. Odstawiamy na 15-20 minut(...)czasie rozwałkowujemy cienko ciasto na kształt koła. zawijamy brzegi na kształt pizzy. Ciasto smarujemy mascarpone, następnie czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy. 3. Na letnią pizzę wykładamy owoce: pokrojone truskawki, borówki oraz pokruszone bezy. Polewamy sosem toffi. Dekorujemy liśćmi mięty. Kroimy na kawałki
Szefowa kuchniCudownie maślane, mięciutkie, wcale nie suche. Do tego soczyste owoce, i naprawdę więcej nie trzeba. My zajadaliśmy się nim w towarzystwie lodów truskawkowych domowej roboty (najlepsze lody, jakie zrobiłam. Już niedługo Wam o nich opowiem). Ciasto to zobaczyłam już jakiś czas temu na blogu Gospodyni miejska . Zachwyciło mnie kolorem, i tymi boskimi jagodami na wierzchu. Ale ponieważ
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeszcze tylko dekoracja i gotowe! W sezonie na owoce jagodowe, nie wyobrażam sobie gofrów bez malin, truskawek czy borówek. Ale jak się nie ma co się lubi… to wersja z bananem i Nutellą lub nawet samym cukrem pudrem jest super! Same ciasto na gofry nie jest zbyt słodkie, więc spokojnie możecie zaszaleć ze słodkimi dodatkami :) Smacznego! Po więcej słodkich
CiastkozercyCiasto to powstało na cześć mojej kochanej córci. Z wyglądu słodkie, w środku kryjącą się niespodzianką ;). Bardzo do niej pasuje. Ma swój charakter, ale jest delikatne i pyszne. Nie jest przesłodzone, takie w sam raz. Nieprzewidywalne w krojeniu, bo nie wiemy na co się trafi ;). Ja gorąco polecam. Składniki na mus truskawkowy: 400 g truskawek np. mrożonych
Malinowe Pocałunkiminuty tortownica 22cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia - boków nie smarować wlać ciasto i piec w 200C około 35-40 minut - zostawić upieczony do wystudzenia gruszki szarki - obrać ze skórki, podzielić je na "cztery" i usunąć pestki galaretka cytrynowa rozmieszana w 400ml gorącej wody galaretki truskawkowe rozmieszane w 800ml gorącej wody biszkopt podzielić na dwie połowy i jedną włożyć(...)gruszki i tężejącą galaretkę cytrynową i truskawkową - schować do lodówki następnie dać gruszki i resztę galaretki truskawkowej - do lodówki schować galaretkę agrestową rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody zimną kremówkę 36% ubić na sztywno i na koniec miksując wlać pomału galaretkę całe ciasto posmarować śmietaną i posypać kakaem - schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest przepyszne i szybko się
W Mojej Kuchni LubięMyslałam, że Sernik z truskawkami i czekoladą to był najlepszy sernik jaki upiekłam, ale dzisiaj biję się w piersi, to nie był mój najlepszy sernik! Wzięłam trochę zmodyfikowałam ten mój przepis i dzisiaj z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na Wielkanoc 2014 upiekłam idealny sernik nowojorski (New York Cheesecake). Sernik nowojorski to klasyczny sernik, jest bardzo prosty do przygotowania Sernik(...)klasyczny Sernik nowojorski (New York Cheesecake). Spód sernika: 125 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru 3 żółtka 1 szklanka* mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie kruchego ciasta: Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną margarynę,1 szkl. mąki wymieszaną z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno, oraz boki tortownicy. Masa serowa : 1 kg sera twarogowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKupiłam rabarbaru za dużo. Tylko i aż to było powodem, dla którego zrobiłam kolejne ciasto z rabarbarem. I uważam, że warto :) Ciasto z lekko zmodyfikowanego przepisu Nigelli Lawson, która zdaje się, dodawała do niego również truskawek (a zdradzę Wam, że truskawek nie lubię, więc jeśli są w mojej kuchni, to tylko na potrzeby wypieków ;)) Zaczyn: 1 i 1/2 łyżeczki drożdży
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!razie potrzeby trochę więcej) 1 jajko 1/2 l kefiru szczypta soli łyżeczka sody Z podanych składników wyrobić ciasto, formować pierożki. Ja kroiłam ciasto na kawałki trochę większe niż na kopytka i formowałam palcami. Nadziewać truskawkami z dodatkiem cukru. Gotować na parze 7 - 10 minut. Można polać musem truskawkowym,śmietaną lub roztopionym masłem i posypać cukrem
Praktyczna pl