ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:195/829)

Czekoladowe Brownie z masą serową 121

waniliowego DO OZDOBY: 6-8 dużych truskawek SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1/2 kg. sera twarogowego zmielonego (może być z wiaderka) 250 g. masła/margaryny do pieczenia 1 szk. cukru pudru łyżeczka zapachu waniliowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250 g. masła/margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 1 szk. cukru Wykonanie ciasta: BROWNIE: Piekarnik nagrzewamy do 160°C [funkcja(...)Umyte i osuszone truskawki – przekrajamy na pół. Polewę wylewamy delikatnie na masę serową. Wkładamy na 10 min. do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, układamy na zastygajacej masie połówki truskawek. Tak wykończone ciasto wkładamy ponownie do lodówki przynajmniej na 2 godz. Przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Brownie z masą serową The post Czekoladowe Brownie z masą serową appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 116

wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA: - 4 białka - 4 czubate łyżki cukru Białka ubij na sztywno w metalowej, bądź szklanej misce, dodaj cukier(...)ubij na sztywno. Tak przygotowaną bezę wyłóż na krem z truskawkami, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Na bezę ułóż pozostałą 1/4 część schłodzonego ciastaCiasto wstaw jak najszybciej do piekarnika. Temp pieczenia 170 stopni C, czas 1 godzina 10 minut. Ciasto pieczemy na złoty kolor

SMYKWKUCHNI
Ciasto drożdżowe na maślance z owocami 239

lubię drożdżowe ciasta, najlepiej jeszcze ciepłe, z dużą ilością owoców i kubkiem mleka do tego:) postanowiłam wykorzystać bogactwo wszystkich owoców jakie akurat miałam, czyli maliny, truskawki, porzeczki, jagody i borówkę amerykańską.  Dodatkowo do ciasta użyłam nie mleko a maślankę, co nadało ciastu nieco inny smak i konsystencję:)  Zaczyn:  50g świeżych drożdży,  60 ml ciepłej wody(...)100g stopionego masła,  szczypta kurkumy dla koloru,  500 g owoców (u mnie truskawki, maliny, jagody, borówka amerykańska i porzeczki).  Mąkę przesiać, dodać po szczypcie soli i kurkumy oraz 3/4 szklanki cukru. Wymieszać. Dodać zaczyn, stopione masło, maślankę i jajka. Zagnieść gładkie ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość

Z miłości do słodkości
Karpatka 93

ciasto to wspomnienie z dzieciństwa, choć raczej nie z mojego domu rodzinnego a z imienin u ciotek, przyjęć urodzinowych czy komunii. Zawsze smakowało ale poszło w zapomnienie. Dziś przywracam wspomnienia o karpatce, wspomnienia pyszne, delikatne, kremowe. Proste ciasto parzone i przepyszny mleczny krem, taki jest sekret tego ciasta. Wymaga tylko czasu, które niestety nie da się skrócić. Blog nietylkopasta.pl(...)Deska Gąska Antonina – średnia 135,00  zł Dodaj do koszyka Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik

nietylkopasta.pl
Naleśniki z budyniem i truskawkami 96

szkl. mąki pszennej szczypta soli szczypta cukru 2 łyżki oleju Nadzienie: 1 op. budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 500 ml mleka Dodatkowo: 190 g jogurtu naturalnego 350 g truskawek Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Budyń gotujemy wg wskazówek zawartych na opakowaniu. 200 g truskawek miksujemy

Smaki Na Talerzu
Drożdżowe ciasto z truskawkami, serem i kruszonką 148

ciasto z połowy ilości ciasta na jagodzianki , które robiłam dziś z przepisu Myniolinki . Wystarczyło na 13 jagodzianek i blaszkę ciasta z truskawko-serowym obłożeniem. Robiłam z 500 g mąki. Rozwałkowałam na grubość ok. 1, 5 cm, wyłożyłam nim małą blachę ( o wymiarach 25-35cm)  i odstawiłam do wyrośnięcia. Rosło wspaniale i szybko, polecam Wam ten przepis, jest idealny(...)moim zdaniem.  Truskawki pokroiłam na połówki, wymieszałam z serkiem (2 łyżki twarożku śmietankowego i 2 łyżki mascarpone), cukrem waniliowym, dodałam 2 łyżki brązowego cukru, wymieszałam i wyłożyłam równomiernie na ciasto. Posypałam kruszonką Beaty, którą zrobiłam tak:    Kruszonka Beaty (podana w oryginale w gramach, ale tak było mi łatwiej i zmniejszyłam tylko proporcje):  50 g masła

Kuchnia Prezydentowej
Truskawkowy tort z białą czekoladą 173

mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca(...)Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy drugim biszkoptem. Równomiernie rozsmarowujemy resztę kremu oraz układamy resztę pokrojonych truskawek. Całość zalewamy galaretką (przestudzoną i delikatnie stężałą). Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Grysikowiec z truskawkami - ciasto z kaszy manny bez pieczenia i miksera 122

Składniki: Szklanka 250 ml Blaszka 25x35 cm Herbatniki kakaowe 250 g Mleko 1 l Kasza manna szklanka Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki Cukier waniliowy łyżka truskawki 500 g Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: W Garnku zagotować 750 ml mleka z cukrami oraz masłem. W pozostałych 250 ml mleka wymieszać kasze mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotować przez(...)Wykładamy kolejną warstwę herbatników oraz pozostałą część masy i wyrównujemy łyżką. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia.  Na ciasto układamy połówki truskawek ( można lekko poodciskać do masy). Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie

Kulinarne przygody
Ciasto z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 86

zmiksowaniu składniku ciasta ucieranego, możemy mieć wrażenie że gęsta konsystencja brei prowadzi do powstania zakalca. Jednak po upieczeniu otrzymujemy pięknie wyrośnięte i miękkie ciasto z owocami. Artykuł Ciasto z rabarbarem, truskawkami i kruszonką pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Kruche z jagodami 236

zawsze się udaje. Bardzo lubię robić je w lecie, bo można do niego dodać każde owoce i  zawsze jest pysznie.  (Na blogu znajdziecie wersje z rabarbarem , truskawkami i czereśniami ) Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 masło lub margaryna (250 g) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z musem truskawkowym. Ciasto bez pieczenia. 290

przelewamy masę serową. Wstawiamy masę do lodówki, aż ser nam stężeje. W tym czasie miksujemy truskawki (możemy je trochę posłodzić) i dodajemy 1/2 żelatyny fix, przygotowując ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wylewamy mus truskawkowy na sernik i ponownie wkładamy do lodówki. Gdy ciasto będzie już gotowe, dekorujemy je srebrnymi perełkami

Aga w kuchni
Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) 282

jednolitej masy. Ciasto przelewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Gotowe ciasto studzimy i przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. Przepis na owoce do przełożenia tortu: Truskawki (świeże lub rozmrożone) blendujemy. Przekładamy do garnka(...)dodajemy łyżeczkę agar agar. Podgrzewamy do temperatury około 90 stopni. Odstawiamy z ognia i czekamy aż trochę ostygną. Masa powinna zacząć tężeć w temperaturze pokojowej. Lekko tężejące truskawki wykładamy na blat ciasta i rozprowadzamy równomiernie. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta. Z wiśniami postępujemy analogicznie. Przepis na masę kokosową: Z puszki bardzo mocno schłodzonego mleka kokosowego oddzielamy tylko twardą część. Możemy wykorzystać

Dieta bez mleka
Tarta rustykalna z owocami lata 240

inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli nadzienie owocowe 400g owoców (u mnie czereśnie, truskawki, czerwona porzeczka i nektarynka) 2 łyżki domowego cukru z wanilią lub zwykłego 1-2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (jeśli(...)puder, sól oraz zimne masło i żółtko, wszystko posiekać razem, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić w lodówce - umyć i oczyścić owoce: czereśnie wydrylować, większe truskawki przekroić na pół, nektarynkę pokroić w cienkie półplasterki - schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na koło o średnicy około 30cm; najlepiej przykryć je z wierzchu drugim arkuszem papieru lub folią spożywczą, dzięki temu ciasto

Smakołyki Bereniki
SERNIK TRUSKAWKOWY, BEZ PIECZENIA 131

mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia. Odlewamy z całości ok. 80-100ml do osobnego naczynia (wykorzystamy ją na wierzch ciasta). Odstawiamy do wystudzenia. W misie miksera miksujemy ser, dodajemy schłodzone galaretki (płynne), mieszamy. Następnie dodajemy do masy zblendowane truskawki z cukrem (lub ksylitolem), cały czas mieszając. Na samym końcu dodajemy ubitą kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.   Masę wylewamy(...)galaretką, pozostawiając coś do przesmarowania truskawek (gdyby stężała trzeba ją lekko podgrzać, musi być płynna lub tylko lekko tężejąca), wykładamy na środek kawałki truskawek i smarujemy pędzelkiem pozostałą galaretką. Ciasto odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem okrawamy boki i wyjmujemy z tortownicy. Podajemy schłodzone. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto Kolorowa truskawka 299

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki wody 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia