ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:194/829)

Ciasto jogurtowe z owocami 50

Ekspresowe ciasto jogurtowe z truskawkami, borówkami i malinami. Puszyste, mięciutkie i wilgotne. Palce lizać! Składniki 300 g owoców dowolnych (u mnie truskawki, maliny i borówki po 100g) 3 jajka M 2,5 szklanki mąki pół szklanki oleju szklanka cukru lub 3/4 jeśli lubimy mniej słodkie ciasta 300g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu do ciast

Wasze Przepisy
Rumba 63

Sezon na rabarbar to mój ulubiony czas w roku ( oczywiście oprócz sezonu na truskawki:D). Uwielbiam ciasta z rabarbarem. Piekę je wtedy na okrągło. A ten przepis to pewniak od mojej babci - ciasto zawsze się udaje

Prosty przepis na
Muffinki budyniowe 66

drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji). Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce. Muffinki budyniowe piekę

Słodki sentyment
Pianka truskawkowa 93

ciasto można zrobić nie tylko w sezonie na truskawki, zawsze można użyć mrożonych truskawek albo mrożonego musu truskawkowego. Ja zrobiłam spory zapas z truskawek na zimę, by właśnie takie ciasta przygotowywać kiedy minie okres letni. Pianka truskawkowa, to pyszne ciasto albo lekki deser, ponieważ jest tak delikatne, ze można zjeść go sporo bez opamiętania … Czytaj dalej Pianka truskawkowa Artykuł

Pieprzyć z Fantazją
CIASTO KUKURYDZIANE ZE ŚLIWKAMI 130

wyrasta, cudnie pachnie i nieziemsko smakuje, polecam, bo jest szybkie, smaczne i można je przygotować na kilka sposobów. Do ciasta kukurydzianego możecie dodać inne owoce, np. borówki, truskawki lub jabłka. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem, podaję z radością domownikom i gościom Zapraszam na ciasto kukurydziane ze śliwkami! SKŁADNIKI: 4 jajka 4 śliwki 1 szklanka maślanki 2 szklanki mąki kukurydzianej

Zasmakuj Kuchni
RUSTYKALNA TARTA TRUSKAWKOWA 132

Uwaga! Alarm! Truskawki się kończą! RUSTYKALNA TARTA TRUSKAWKOWA to pomysł... Artykuł RUSTYKALNA TARTA TRUSKAWKOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ciasto jogurtowe z truskawkową pianką 256

Lekkie i smaczne ciasto w sam raz na upalne dni. Zamiast truskawek możemy użyć dowolnych owoców. Składniki ciasto ( 25 x 40 cm ) 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szkl oleju 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babeczki waniliowe + kwiatowe dekoracje (rosyjskie tylki) 160

Składniki: 115 g miękkiego masła 115 g drobnoziarnistego cukru 2 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 115 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mleka kilka truskawek żeby włożyć do ciasta 1/2 l Decor UP Przygotowanie: Cukier i masło ubijamy na jasną puszystą masę. Stopniowo dodajemy po łyżce jajek (lekko wcześniej ubite), dokładnie ubijając nim dołożymy kolejną łyżkę(...)esencję waniliową i mieszamy. Mąkę i proszek przesiewamy przez sito i delikatnie dodajemy do masy mieszając łyżką . Na koniec dodajemy łyżkę mleka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do papierowych foremek w każdą wkładamy truskawkę  i pieczemy około 20 min. w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Decor UP ubijamy na sztywną masę (możemy wcześniej zabarwić na kolory jaki chcemy

Lili w kuchni
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami 176

Ciekawe połączenie smaków, które może Was zaskoczyć :) Mocno czekoladowe ciasto z lekko słonym smakiem masła orzechowego i do tego truskawki, u mnie mrożone, bo te świeże jeszcze aż tak dobrze nie smakują ;) Świetne do popołudniowej kawy, nie za słodkie, po prostu pyszne :) To jak, skusicie się na kawałek? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie(...)masy jajecznej i delikatnie połączyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ją do ciasta razem z masłem orzechowym, wymieszać. Formę o średnicy 23 cm delikatnie natłuścić, wylać ciasto, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut. Wystudzić. Opcjonalnie udekorować odrobiną polewy czekoladowej. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Placuszki serowe z truskawkami 112

Dzisiaj zachęcam do przygotowania miękkich placuszków. Do ciasta dodałam twaróg oraz świeże truskawki. Dzięki tym składników, placki po usmażeniu były lekko wilgotne. Uwaga: do ciasta nie dodałam ani grama cukru, ponieważ słodzikiem jest dojrzały banan.  Składniki na około 12-15 placków: 1/2 kostki twarogu półtłustego 1 dojrzały banan 1 jajko 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 5 łyżek mąki orkiszowej garść(...)świeżych truskawek do smażenia, np. masło klarowane Banan przełożyć do miski, dodać twaróg i wbić jajko. Składniki wymieszać ze sobą. Następnie wsypać mąkę i amarantusa. Wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać pokrojone truskawki. Lekko wymieszać. Rozgrzać patelnię wraz z dodatkiem masła klarowanego. Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone placki przełożyć

Ugotować
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 375

zawierają sporo cukru.  Spód ciasta to gotowe gofry - pomysł podsunęła mi moja mama, natomiast na samym wierzchu znajduje się mus truskawkowy przygotowany ze zblendowanych świeżych truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany

Kuchnia MagdaLeny
Brownie 117

Składniki: 180 g czekolady deserowej 2 jajka 225 g masła 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia  8 łyżek dżemu truskawkowego 2 łyżki wiórek kokosowych Przepis: Czekoladę łamiemy na kostki i wrzucamy do garnuszka razem z pokrojonym masłem. Roztapiamy wszystko na gładką masę (nie zagotowujemy). Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie całe jajka ucieramy(...)przez 25 minut. Ciasto po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia w formie. Następnie wyjmujemy ciasto z formy i przecinamy na pół. Środek i wierzch ciasta smarujemy dżemem truskawkowym i posypujemy wiórkami kokosowymi dla dekoracji. insertCookd("31c781ee950828268e3143822cd29f0c

Emcia Pichci
PLACKI SEROWE Z TRUSKAWKAMI 107

więc trzeba to wykorzystać. Na podwieczorek przygotowałam placki serowe z truskawkami, polane musem z truskawek. Placki są przepyszne, pulchniutkie, słodkie z duuużą ilością truskawek. Znikają w mgnieniu oka, dlatego tu moja rada... koniecznie od razu wymieszajcie ciasto na placki z podwójnej porcji :) Do placków wykorzystałam  cukier waniliowy z prawdziwą wanilią  od  Skworcu . Składniki na około 16 placków(...)cukrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać. Do ciasta dodać pianę z białek i delikatnie wszystko połączyć drewnianą łyżką. Truskawki umyć, Pokroić je w cienkie plasterki i dodać do ciasta, wymieszać. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Z kilku truskawek zrobić mus do polania placków (truskawki

Zrób to smacznie
Ciasto z kremem bawarskim, musem truskawkowym i galaretką z białego wina 246

biszkopt idealny . Biszkopt: Biszkopt upiec  z przepisu na biszkopt idealny , zmniejszając ilość składników o 2/5  (z 3 jajek ) . Ciasto piekłem w formie o średnicy  28  cm i wysokości 6 cm. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Truskawki pozbawić szypułek i umyć. Zmiksować na gładko blenderem. Dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w kilku(...)mikserem, następnie na małych obrotach stopniowo dodawać schłodzony krem. Gotowy krem bawarski przelać na stężały mus truskawkowy. Ciasto wstawić do lodówki na 3h. Galaretka z białego wina: 500 ml słodkiego białego wina (np. muscatu) 3 płaskie łyżeczki żelatyny cukier (opcjonalnie) dodatkowo plasterki truskawek do dekoracji Odlać 100 ml białego wina i zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę i cukier. Połączyć

Food Square
Sernik gotowany z truskawkami 202

pianę,po czym dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując Do masy stopniowo przesiewamy mieszankę mączną powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony(...)ułożyć drugi biszkoptowy placek. Po czym wylać waniliową masę,wyrównać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować wg instrukcji na opakowaniu,pozostawić do stężenia.  Truskawki ułożyć na schłodzonym serniku i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Kolorowa kuchnia Elki
Torcik brzoskwiniowy z kaszy manny – łatwy i szybki! 361

wielbicieli ciast z dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo! Jakiś czas temu pokazywałam torcik truskawkowy , więc dziś przyszła pora na odmianę i zastąpienie truskawek soczystymi brzoskwiniami! Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje! A składniki przeważnie mamy pod ręką! SKŁADNIKI: - biszkopty – ok.15 szt - margaryna – 200 g - mleko – 1 l - cukier puder

Ostra na Słodko
Przepis na krokiety z szynką i serem żółtym – proste i pyszne krokiety! 65

smażenia przygotowanie Przygotowanie krokietów rozpocznij od zrobienia ciasta na naleśniki. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem lub trzepaczką. Gotowe ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło. Po 20 minutach rozgrzej patelnię – jeśli używasz patelni z nieprzywierającą powłoką, nie musisz używać dodatkowego tłuszczu do smażenia naleśników. Na rozgrzaną patelnię wyłóż chochelkę ciasta, rozlewając je po patelni. Naleśniki smaż na rumiany kolor(...)odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na krokiety z szynką i serem żółtym – proste i pyszne krokiety! Drożdżówki z truskawkami bez jajek – truskawkowe rollsy Ciasto z mlekiem w proszku z truskawkami – blok truskawkowy Domowa lemoniada arbuzowa z miętą – prosty przepis na orzeźwiający napój Jak zacząć w branży cateringu dietetycznego

Via Gusto
Czekoladowa rolada z truskawkami 112

brzegu, w ściereczkę, niezbyt ciasno, aby ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Miksując dalej, dodajemy od niej mascarpone i miksujemy na jednolity krem. Umyte, pozbawione szypułek truskawki kroimy w ćwiartki. Około 1/4 truskawek rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu – mieszamy(...)Delikatnie odwijamy roladę ze ścierki. Smarujemy ją dokładnie kremem, zostawiając około 2cm wolnego od brzegu, który będzie zawijany do spodu – krem wtedy nie ucieknie nam pod ciasto. Na wierzch kremu układamy truskawki, lekko wciskając. Zawijamy z powrotem roladę dość ściśle.   Gotową roladę możemy dodatkowo owinąć folią spożywczą, aby dobrze się trzymała. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny

Smaczna Strona
Ciasto fasolowe 175

puszka czerwonej fasoli 2 jajka L 1/2 szklanki eyrtrytolu 2 łyżki kakao 80 g płatków owsianych (3/4 szklanki) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g truskawek Przygotowanie: … Czytaj dalej Ciasto fasolowe

czarrna od kuchni
Wiosna / Lato 2017: Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym 153

Cześć Pomału zbliża się pora na truskawki. Przeglądając zdjęcia trafiłam na ciasto z musem truskawkowym. Okazało się, że do tej pory nie podzieliłam się z Wami tym przepisem, chociaż wypróbowałam go dawno temu. Niestety nie pamiętam, skąd zaczerpnęłam te przepis. Biszkopt z bitą śmietaną i musem truskawkowo-rabarbarowym Przygotuj wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, mikser lub trzepaczkę, sitko, kwadratową(...)Biszkopt będzie gotowy, gdy wbity w ciasto drewniany patyczek lub wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Upieczone ciasta wyjmij z piekarnia i odstaw do przestudzenia. Przygotuj mus truskawkowo-rabarbarowy. Owoce umyj, łodygi rabarbaru obierz z zewnętrznej warstwy i pokrój na małe kawałki, a truskawki odszypułkuj i także pokrój na mniejsze kawałki. Do garnka przełóż owoce i cukier. Całość podlej odrobiną wody

blog.moje-pasje.info
Ciasto Karmelove 137

gościom. Puchaty biszkopt, kilka „przekładek”: karmelowa, owocowa i śmietankowa stworzyły coś na kształt bardzo delikatnego, kremowego deseru z galaretką. A nawet  nasączony biszkopt nie był wyczuwalny jako ciasto, ale jak kolejna smakowa warstwa. Dodatkowym atutem po przekrojeniu jest strona wizualna ciacha- przekonajcie się sami A mojej Mamie życzę Wszystkiego najsłodszego! Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki(...)wódki sok z ½ cytryny 2 łyżki cukru 150 ml przegotowanej wody Składniki na warstwę owocową: 2 galaretki truskawkowe rozrobione w 2 szklankach gorącej wody 250 g mrożonych truskawek pokrojonych w kostkę Galaretki odstawiamy do półstężenia. Składniki na warstwę śmietankową: 1 śmietana 18 % (330 ml) 2 śnieżki w proszku Śmietanę ubijamy ze śnieżkami WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+  krem karmelowy blat

Domowe ciasta
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7480

kruche ciasto 4 żółtka (rozmiar M) 1/2 kostki masła (100 g) 1 czubata szklanka mąki pszennej (150 g) 2 czubate łyżki cukru pudru (30 g) 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia galaretka z owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców  (np. mieszanka borówek, malin i truskawek)  krem(...)szklankach wrzącej wody rozpuścić 3 galaretki. Dokładnie wymieszać. Ostudzić. Na sam koniec przesypać rozmrożone owoce (sok odlać, a truskawki ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki). Odstawić do delikatnego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć to wylać ją na kruchy spód. Ciasto wstawić do lodówki. Na sam koniec przygotować krem śmietanowy : schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania, dodawać łyżka

Ugotować

Proponowane wyszukiwania