ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:116/829)

Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 173

Dwukolorowe ciasto z truskawkami bez pieczenia to kolejna propozycja na pyszne ciasto w sezonie truskawkowym. Delikatne, kremowe i mało pracochłonne ze względu na użycie gotowych biszkoptów ladyfingers, czyli tych podłużnych. Polecam serdecznie :) Składniki: biszkopty ladyfingers (ok 24 szt) Masa śmietankowa: 250 g mascarpone 500 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Dodatkowo do masy(...)wyłożyć na wierzch pozostałą masę śmietankową. Na wierzchu rozłożyć umyte i pozbawione szypułek truskawki. Blachę wstawić na chwilę do lodówki aby masa stężała. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na pakowaniu (dałam 300 ml), ostudzić i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Ciasto zalać tężejącą galaretką, wstawić na kilka godzin do lodówki aby biszkopty zmiękły, najlepiej na całą

Kocham..lubię..gotuję..
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 126

Sezon na truskawki w pełni i dlatego korzystajmy i cieszmy się tymi owocami. Dzień Matki i ciasto musiało się pojawić. Miły dzień, wspaniałe niespodzianki od dzieci. Chłopaki naprawdę się postarali i sprawili mi wielką radość, a ja zrobiłam im to wspaniałe ciasto. Może i Wy skusicie się i zrobicie takie ciacho. Składnik 5 serków homogenizowanych (każdy 175 g ) 5 łyżek(...)czasie przygotować dwie galaretki dając mniej wody do rozpuszczenia niż podaje przepis na opakowaniu. Na dwie galaretki dałam 700 ml wody. Wylać tężejącą galaretkę na sernik. Na wierzchu ciasta można ułożyć truskawki. sernik z serków   homogenizowanych

O kuchni z uczuciem
Ciasto truskawkowiec 88

Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą “truskawkowe iglo” czy po prostu “ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt. Ale uwierzcie mi-warto! Dla “truskawkowyjadaczów(...)bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki układamy w na biszkopcie i zalewamy tężejącym musem z truskawek. Odstawiamy do lodówki na min. 2-3 godziny (ja odstawiłam na całą noc). Przed podaniem ciasto wykładamy na talerz i odrywamy z wierzchu papier. Oprószamy cukrem pudrem lub polewamy delikatnie polewą. Smacznego! Artykuł Ciasto truskawkowiec pochodzi z serwisu Cook

CookYourself
Ciasto truskawkowiec 136

Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą „truskawkowe iglo” czy po prostu „ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt. Ale uwierzcie mi-warto! Dla „truskawkowyjadaczów(...)bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki układamy w na biszkopcie i zalewamy tężejącym musem z truskawek. Odstawiamy do lodówki na min. 2-3 godziny (ja odstawiłam na całą noc). Przed podaniem ciasto wykładamy na talerz i odrywamy z wierzchu papier. Oprószamy cukrem pudrem lub polewamy delikatnie polewą. Smacznego! Artykuł Ciasto truskawkowiec pochodzi z serwisu Cook

CookYourself
Wykwintny truskawkowiec 138

zaskoczy Waszych gości. Jest bardzo truskawkowe i do tego z wyglądu, można powiedzieć, że przypomina igloo. W internecie znajdziecie je również pod nazwą "truskawkowe iglo" czy po prostu "ciasto z truskawkami". U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt. Ale uwierzcie mi-warto! Dla "truskawkowyjadaczów(...)jest to bardzo ważne, ponieważ inaczej galaretka nam wsiąknie w biszkopt!). Pozostałe truskawki ułożyć na biszkopcie i zalać tężejącym musem z truskawek. Odstawić do lodówki na min. 2-3 godziny (ja odstawiłam na całą noc) Przed podaniem ciasto wyłożyć na talerz i oderwać z wierzchu papier. Oprószyć cukrem pudrem lub polać delikatnie polewą. Smacznego! * przepis pochodzi ze strony 'Moje ciasto

CookYourself
Walentynkowe serduszka 128

Walentynkowe serduszka. Chociaż przepis jest bardzo prosty, to ciasteczka sprawią bliskim ogromną radość.   Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  1 jajko cukier bita śmietana truskawki  Rozmrażamy ciasto francuskie. Foremką w kształcie serca wykrawamy ciasteczka. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni ok. 5 minut. Ostudzone serduszka przekładamy bitą śmietaną i truskawkami

Pyszności Słodkości
Truskawkowy las 214

Sezon truskawkowy w pełni, grzechem byłoby nie wykorzystać czerwoniutkich truskawek do jakiegoś pysznego ciasta lub deseru. Buszując po necie natknęłam się na bardzo fotogeniczną czekoladową tartę z truskawkami( przepis od Dorotus  z MW). Przy okazji wypróbowałam prostokątną foremkę na tartę z wyjmowanym dnem. Spisała się super! A tarta wyszła znakomita, prawdziwa poezja smaków: kakaowe kruche ciasto i czekoladowy krem(...)patisserie, do tego słodziutkie truskawki i parę listków orzeźwiającej mięty z mojego ziołowego ogródka. Polecam serdecznie! Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku” Truskawkowe Szaleństwo”. Truskawkowy las Składniki na kruchy spód 80 g mąki pszennej 80 g krupczatki 30 g kakao 60 g cukru pudru 100 g zimnej kasi/masla 1 jajko Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić, zawinąć

Mia Cucina Sofieta
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i daktylami 160

kruchy spód ciasta i pyszne owoce na wierzchu. Truskawki na pewno jeszcze gdzieś znajdziecie, mogą być mrożone. Rabarbar nadaje ciastu kwaskowatości a daktyle słodyczy, zachęcam do pieczenia. Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i daktylami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ucierane ciasto z truskawkami 298

Proste ciasto ucierane, które dzięki truskawkom i waniliowej kruszonce smakuje jak wypiek z najwyższej półki ;). I ten zapach unoszący się podczas pieczenia...Ciasto pieczemy z dodatkiem maślanki, dzięki czemu dłużej pozostaje wilgotne i smakuje wspaniale nawet na drugi i kolejny dzień. Nie dajcie się namawiać - upieczcie to ciasto póki jeszcze trwa sezon na truskawki :). Uwaga - mocno wciąga, na jednym kawałku(...)cukier wanilinowy. Dodać roztopione masło i palcami wyrobić kruszonkę, łącząc ze sobą składniki. Kruszonkę włożyć do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować i przekroić na pół ( duże truskawki można podzielić na mniejsze części ). Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną

Opowieści z piekarnika
Tort piankowo truskawkowy 428

razem obejdziemy się bez dekoratora, worka cukierniczego, nie będzie żadnych rozetek, ani tego typu zdobień. Masa też będzie bardzo prosta i lekka. Całą pracę wykonają za nas… truskawki. Przepis na ciasto biszkoptowe wykorzystałam ze starej książeczki „Przyślij przepis” (Pani Karoliny Marciniak z Głogowa). Często z niego korzystam, jest naprawdę niezawodny. Ciasto zawsze się udaje, jest równe i delikatne(...)kremówki - 250g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - 2 galaretki wiśniowe - 400ml wrzątku (na 2 galaretki) Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 600 g truskawek - czekoladowe kropelki (do ozdoby) - wiórki kokosowe - listki mięty (do ozdoby) - sok jabłkowy do nasączenia ciasta Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet – mieszamy (robimy

mojewypiekiinietylko
Biszkopt z masą , truskawkami i galaretką 401

Truskawki umyć , obrać z szypułek , poukładać dość ściśle na masie śmietanowej. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku . Odstawić do ostygnięcia , Gdy galaretka zacznie już lekko tężeć zalać nią truskawki. Wstawić ciasto do lodówki , aby galaretka całkowicie zastygła. Smacznego :)  Polecam

Malinowa Kawiarenka
Domowe knedliczki z truskawkami 171

Wykonanie: 1. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić, przecisnąć przez praskę. Przełożyć do dużej miski, dodać mąki, jajko, sól, łyżkę cukru i zagnieść do postaci gładkiego, elastycznego ciasta. 2. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i zasypać 2 łyżkami cukru. 3. Z gotowego ciasto formować cienkie placuszki o średnicy około 7-8 cm, na których umieścić po jednej całej truskawce

Szalona Kuchnia Eweliny
Placuszki jogurtowe z truskawkami 146

jajka L 2 łyżki oleju lub roztopionego masła cukier puder do posypania truskawki 1. Jajka miksujemy na puszystą masę,dodajemy jogurt i olej i miksujemy. Na końcu dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenie, sodą i cukier puder, wszystko jeszcze raz miksujemy. Jak by nasze ciasto było bardzo lejące to musimy dodać(...)jeszcze mąki. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy je na plasterki. 3. Patelnię nagrzewamy, łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na patelnię i lekko formujemy placka. Nakładamy truskawki lekko je wciskamy w ciasto i placuszki przewracamy razem z truskawkami na drugą stronę. Smażymy na rumiany kolor.  Patelnia troszkę od truskawek będzie się nam brudzić, więc podczas pieczenia możemy

kruche babeczki
Najłatwiejsze ciasto w świecie 121

Naprawdę najłatwiejsze ciasto w świecie;) Pyszne mięciutkie, idealnie komponują się z nim wszystkie owoce. Moje dzisiejsze z truskawkami bo przecież to ich sezon;) Serdecznie polecam.  Dzieci kiedyś o nim śpiewały tak: Najłatwiejsze ciasto świata Przepis pochodzi ze stronki MojeWypieki Składniki: 7 jajek 1 i 1.4 szklanki cukru drobnego do wypieków 210 ml oleju  2.5 szklanki mąki 2.5 łyżeczki(...)proszkiem i mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Na sam koniec wlewamy 2 łyżki ekstraktu waniliowego, mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Przepołowione truskawki układamy na surowym cieście. Ciasto pieczemy w 175 stopniach przez około godzinę bądź do tzw suchego patyczka. Przestudzone opruszamy cukrem pudrem

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania