ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:122/896)

Zebra z truskawkami i coca colą. 122

Witajcie :) dzisiaj tak na szynko pyszna zebra z truskawkami i coca colą. Do upieczenia ciasta użyłam foremki PAPILART .Foremki bardzo polecam, ciasto w takiej formie śmiało można zabrać na działkę lub piknik, jest bardzo wygodne:) Zapraszam do wypróbowania a zainteresowanych foremkami PapilArt zapraszam na stronę internetową http://papilart.pl/ :) Składniki : 2 i 3/4 szklanki maki typ 550 1,5 szklanki cukru(...)foremki i formy wlewać na przemian po łyżce ciasta jasnego i ciasta ciemnego i tak do wykończenia składników.Ciasta ma być tak do 3/4 wysokości formy.Na wierzch powtykać truskawki. Ja swoje ciasto upiekłam w 2 foremkach   małej PpilArt i resztę ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami 148

Sezon truskawkowy uważam za otwarty. Na początek przygotowałam pyszne ciasto. Czekoladowy biszkopt, masa z mascarpone z bitą śmietaną, truskawki i galaretka. Lekkie, rozpływające się w ustach. Przepyszne. Ciasto w przygotowaniu bardzo proste, poradzi sobie z nim nawet dziecko. Jeśli upieczemy sobie wcześniej biszkopt, to później tylko czas chłodzenia dzieli nas od konsumpcji. Polecam :) Składniki (na blaszkę 25x36 cm) Biszkopt(...)połówki i plastry ). Ciasto przekładam na chwilę do lodówki. Galaretki rozpuszczam w trzech szklankach wrzątku (750ml), studzę, wkładam do lodówki. Lekko tężejącą wylewam na owoce. Ciasto przekładam do lodówki aby galaretka całkiem stężała. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka propozycji na tego typu ciasta (wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Najlepsze Domowe Drożdzówki z Truskawkami i Kruszonką 189

ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy ciasto.  Odkładamy do podwojenia objętości (na ok. 1,5 h). Truskawki kroimy na połówki. Po tym czasie z ciasta formujemy krążki z grubszymi obwódkami i na środek każdej drożdżówki wykładamy truskawki. Kruszonka: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i posiekane masło wyrabiamy do momentu powstania grudek. Gdyby(...)ciasto okazało się za suche dodajemy odrobinę masła, gdy za mokre - cukru. Każdą drożdżówkę z truskawkami smarujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w ok. 190 stopniach przez ok. 15 minut do zrumienienia.   Moje posty

Słodka Strona
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym 172

truskawkowej odsłonie. Tym razem do spodu z mąki kokosowej dodałem kakao i przygotowałem waniliowy krem pâtissière. Tartę wieńczą oczywiście najlepsze czerwcowe truskawki. Dodatkowo, jeśli macie ochotę, na wierzch możecie przygotować cienką warstwę galaretki. Koniecznie wypróbujcie, bo takie ciasto bez cukru, nabiału i glutenu całkowicie niweluje wyrzuty sumienia. ;) * SKŁADNIKI Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka kakao 1 łyżka ksylitolu(...)minuty, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotowy krem wyłóż na upieczony spód. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki, aby budyń zgęstniał. Przed samym podaniem udekoruj ciasto owocami. Truskawki umyj, osusz, odkrój szypułki i wyłóż je na gotowy krem. Ciasto możesz dodatkowo polać galaretką. * * Przepis powstał specjalnie dla Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ . Najnowszy nr 16 – Lato 2017 znajdziecie

Food Square
Domowe Drożdzówki z Truskawkami i Kruszonką 177

ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i dobrze wyrabiamy ciasto.  Odkładamy do podwojenia objętości (na ok. 1,5 h). Truskawki kroimy na połówki. Po tym czasie z ciasta formujemy krążki z grubszymi obwódkami i na środek każdej drożdżówki wykładamy truskawki. Kruszonka: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i posiekane masło wyrabiamy do momentu powstania grudek. Gdyby(...)ciasto okazało się za suche dodajemy odrobinę masła, gdy za mokre - cukru. Każdą drożdżówkę z truskawkami smarujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w ok. 190 stopniach przez ok. 15 minut do zrumienienia. Moje posty

Słodka Strona
Placek z rabarbarem i truskawkami z kokosową kruszonką 154

masła 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g rabarbaru 100 g małych truskawek, ja dałam mrożone kruszonka 1/3 szklanki mąki krupczatki 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 125 g zimnego masła  Przygotować ciasto. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku. Potem dodać(...)powinno bez problemów rozsmarować się łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki 35x25 wyłożonej papierem do pieczenia i ładnie równo rozsmarować. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Pokrojony rabarbar i małe truskawki rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę. Wiórki, cukier i mąkę krupczatkę wymieszać. Dodać pokrojone masło i wszystko dokładnie razem rozetrzeć w palcach aby składniki sie połączyły. Gotową kruszonką posypać ciasto. Wstawić

Monia miesza i gotuje
truskawkowa drożdżówka z kakaową kruszonką... 137

świeże 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, jajka 3 sztuki "L", cukier 1 szklanka, masło stopione 5 dag, aromat waniliowy 2 krople, mąka tortowa 50 dag, sól 1 szczypta, truskawki 50 dag kruszonka: kakao 2 łyżki, mąka krupczatka 15 dag, masło miękkie 10 dag, cukier 10 dag puder cukier do posypania Drożdże w misie robota wymieszać z mlekiem łyżką cukru(...)zostawić w ciepłym miejscu na około 1 godzinę. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć wyrośnięte ciasto. Z podanych składników wyrobić palcami kruszonkę. Na cieście poukładać truskawki bez szypułek, posypać kruszonką. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - drożdżówka z truskawkami

W Mojej Kuchni Lubię
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 168

ciasto łączy w sobie to co lubię :truskawki,jogurt,biszkopt i do tego ciasto ładnie się prezentuje.Jest to jogurtowiec na zimno dwukolorowy :) i nie jest za bardzo słodki. SKŁADNIKI Biszkopt 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżka kakao Masa jogurtowa  3 gęste jogurty naturalne po 330g 7 łyżek cukru pudru 1,5 łyżek kakao 3 łyżki(...)dodajemy mąkę oraz kakao. Całość przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy.Biszkopt pieczemy ok.10 min. w temp.170C.Ja użyłam do tego ciasta małej tortownicy średnica ok.20cm. Truskawki myjemy i kroimy na połówki wzdłuż,następnie układamy truskawki wzdłuż tortownicy cięciem do obręczy. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy,studzimy,pilnując by była

Mała w garnku miesza
Ciasto budyniowe z truskawkami 134

Budyniowe ciasto na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowane na pieczonym biszkopcie, z domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego), na wierzchu z połówkami truskawek oraz galaretką truskawkową. Pyszne i proste ciasto, które można również wykonać w wersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Delikatny i puszysty biszkopt świetnie komponuje się z kremową masą(...)kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Ciasto: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy na pół. Biszkopt umieszczamy w tortownicy, której się piekł i skrapiamy sokiem z cytryny. Masę budyniową wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z musem truskawkowym i kruszonką 191

mąki ryżowej 1 szklanka mąki gryczanej 1 kostka masła  1/2 szklanki cukru trzcinowego  Mus: 500g truskawek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąki, cukier, wbijamy jajo i pokrojone zimne masło. Całość szybko i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażalnika na 30 minut.  W między(...)soku. Do gotującego musu dodajmy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Po upływie czasu do natłuszczonej formy wkładamy ciasto z lodówki. Pieczemy przez 15 minut. Następnie dodajmy mus z truskawek oraz ciasto z zamrażalki, które ścieramy na tartce o grubych oczkach. Pieczemy przez kolejne 20 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z bitą śmietaną,mascarpone i truskawkami 183

Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami , a teraz jest czas na truskawki, a więc i ciasto z ich udziałem. Biszkopt się pięknie upiekł, masa ubiła, a truskawki były nawet  słodkie...zatem polecam. Składniki: na biszkopt: 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na masę(...)wierzch drugą część biszkoptu i rozsmarować na nim resztę masy. Na wierzchu śmietany ułożyć poprzekrajane truskawki a  łyżką na owoce nakładać naprzemiennie  małymi porcjami  obie galaretki.  Posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki aby masa  stężała. Przed podaniem ciasto udekorować listeczkami mięty. Pokroić na porcje i podawać...Smacznego

Gosia gotuje
Knedle serowe z truskawkami 87

ciasto ziemniaczane, o tyle tu skorzystaliśmy z lekko zmodyfikowanego ciasta na klasyczne kluski leniwe . Sekretem jest odpowiednia temperatura składników, a więc i ostatecznie samego ciasta. Dzięki naszym wskazówkom knedle nie wyjdą nigdy zbyt twarde, ani też za miękkie. Dowiesz się również, co zrobić, żeby knedle z owocami mrożonymi wyszły tak samo pyszne! Podobnie jak nasz przepis na pierogi z truskawkami(...)zamrożone bezpośrednio na wrzącą wodę. Jeżeli chcesz ugotować knedle z truskawkami mrożonymi, pamiętaj, aby każdą truskawkę obtoczyć najpierw w cukrze pudrze, a następnie w mące ziemniaczanej. Tak przygotowana „otulina” wchłonie podczas gotowania wodę, która niewątpliwie wytrąci się z mrożonej truskawki. Owoce następnie delikatnie „zawiń” w ciasto i dalej postępuj zgodnie z przepisem. Zobacz również nasz sprawdzony

Kuchnia Na Wypasie
Torcik na zimno z truskawkami + film 147

takich samych proporcjach jak poprzednio po czym wlewamy na masę agrestową. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężał. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie

Smakowite Dania
Grysikowiec truskawkowy – łatwe i pyszne ciasto bez pieczenia 50

manna przestygnie, a galaretka zacznie tężeć. Dlatego najlepiej przygotować je na dzień przed podaniem. To ciasto, zwane również Stefanką, jest znane w mojej rodzinie od lat i bardzo je wszyscy lubimy. Często też powstaje z różnymi modyfikacjami, jak chociażby w wersji letniej z truskawkami i galaretką. Składniki na grysikowiec truskawkowy: 1 litr mleka 2% 180 g kaszy manny (szklanka(...)umyj, odetnij szypułki i pokrój w plastry. Kiedy kasza będzie zimna, a galaretki zaczną tężeć, na wierzchu ciasta ułóż truskawki. Na truskawki wylej ostrożnie galaretkę. Całość wyłóż do lodówki na 3-4 godziny. Grysikowiec truskawkowy   Zobacz przepisy na inne ciasta i desery z kaszą manną: Ciasto Poselskie ze śliwkami i pianką czyli oszukany sernik Trójkolorowa stefanka bez pieczenia Ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Tarta podwójnie czekoladowa z truskawkami 186

chrupiącym spodem. Ciasto jest idealne jako deser na romantyczną kolację :) Następnym razem do masy dodam odrobinę wiśni. Polecam wszystkim czekoholikom J   Tarta podwójnie czekoladowa z truskawkami   Składniki: Ciasto: 300 g mąki 160 g cukru 110 g zimnego masła 1 łyżka śmietany lub jogurtu (opcjonalnie) 2 żółtka Nadzienie: 400 ml mleka zagęszczonego słodzonego 3 łyżki mąki pszennej(...)likieru czekoladowego lub kawowego Czekoladowe ganache: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 g śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek płatki migdałowe do posypani Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, cukier i żółtka. Siekamy wszystko dokładnie nożem i zagniatamy szybko ciasto. Jeśli ciasto będzie się bardzo kruszyło, można dodać łyżkę jogurtu lub śmietany. Zawijamy ciasto w folię i wkładamy do zamrażalki

Mania Gotowania