ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:154/344)

Sernik migdałowy. 161

Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego) 0,5 kg serka mascarpone(...)wystygnięcia przed nałożeniem masy serowej. Masa serowa: W malakserze wymieszać twaróg, serek mascarpone i śmietankę kremówkę. Następnie dodać cukier, skrobię ziemniaczaną oraz zimną kawę, likier i aromat migdałowy. Wymieszać bardzo dokładnie do połączenia składników. Dodać jajka i ponownie dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony, wystudzony spód ciasta. Za pomocą łopatki do ciasta albo łyżki wygładzić wierzch sernika. Rozgrzać piekarnik

Codziennik Kuchenny
Babeczki "Leśny Mech" 162

zielone babeczki, które są mini wersją popularnego w sieci i nie tylko ciasta zwanego "Leśny Mech". Szpinak może wydawać się dość kontrowersyjnym dodatkiem do ciasta, ale to jemu ciasto zawdzięcza piękny,  naturalny (!) zielony kolor. Smakuje ciekawie, choć szpinak jest niewyczuwalny w smaku.  Gorąco polecam na świętowanie pierwszego dnia wiosny:)   Składniki (12 szt): 350 g mrożonego szpinaku(...)łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 100 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: granat Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, mieszamy. Na koniec ciasto delikatnie mieszamy ze szpinakiem. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy 20 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto Malinowa Chmurka 88

Malinowa chmurka to pyszne ciasto, na które składa się połączenie kruchego spodu, bezy, malin, galaretki i kremu. Czas przygotowania:    2.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI KRUCHE CIASTO: 200 g mąki tortowej (1,5 szklanki) 100 g masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)malinowej (3 opak.) 875 ml wody (3,5 szklanki) SKŁADNIKI KREM: 250 g serka mascarpone 650 ml śmietanki 30% 130 g cukru pudru (3/4 szklanki) 1,5 łyżki żelatyny 125 ml wody 1. Blachę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy i ugniatamy na jednolitą masę. Wykładamy równomiernie na dno blachy i pieczemy

karolgotuje
Dyniowo-cytrynowy torcik naleśnikowy 144

soli 1-2 łyżki brązowego cukru szczypta mielonego imbiru 2 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski Nadzienie: około 100-130g klasycznego lemon curd (przepis tutaj – klik ) 2-3 łyżki mascarpone Dodatkowo: liście mięty do dekoracji skórka otarta z cytryny i limonki kilka świeżych malin/mandarynki z puszki lub inne ulubione owoce   Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, mąkę, mleko oraz(...)mnie ok 2 łyżki) oraz olej Wielkopolski i ponownie krótko miksujemy. Tak przygotowane ciasto odkładamy na około 20-30 minut. Po tym czasie smażymy (na minimalnej ilości oleju rzepakowego Wielkopolski) cienkie naleśniki. Lemon curd dzielimy na połowę. Jedną część miksujemy dokładnie z serkiem mascarpone. Naleśniki przekładamy na deskę. Wykrawamy kółeczka (z jednego naleśnika otrzymujemy 4 małe kółka). Placuszki naleśnikowe smarujemy

Smaki Na Talerzu
Kostka Cappuccino 384

żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku W misie miksera umieścić serek i cappuccino, zmiksować, tak aby masa się napowietrzyła. Oddzielnie ubić śmietanę na sztywno. Namoczą żelatynę podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Do ubitego mascarpone delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Masa śmietankowa: 250 g śmietany(...)kawy cappuccino instant (u mnie z braku, po 1 łyżce kakao, kawy i mleka w proszku, tak aby w sumie było 60 g) 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g śmietany 30%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 4 łyżeczkach wrzątku 250 g śmietany 30%, schłodzonej 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wrzątku 1 łyżka

moj przepis na
Sernik cytrynowy 136

łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1 cytryny + skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego spód 125 g kruchych ciasteczek 50 g masła wierzch 125 g mascarpone 125 g lemon curd ozdoby plasterek cytryny mięta złote perełki Na samym początku przygotować ciasteczkowy spód: ciasteczka pokruszyć i dodać do nich rozpuszczone masło. Za pomocą łyżki wszystko ze sobą połączyć(...)przez około 60 minut (najlepiej piec go w kąpieli wodnej, tzn. obok formy z ciastem położyć naczynie z wodą). Sernika nie wyjmować z gorącego piekarnika (tj. trzymać go w nim tak długo, aż piekarnik będzie zimny).  Lemon curd wymieszać z serkiem mascarpone na jednolitą masę. Jeżeli według was polewa straciła na kolorze można dodać odrobinę żółtego barwnika.  Przygotowaną

Ugotować
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 169

oleju Masa śliwkowa: 300-400 g suszonych śliwek 2-3 łyżki miody 3 łyżeczki żelatyny Delecta 2 łyżki śliwowicy (opcjonalnie) Masa piernikowa:  125 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić(...)nasączony biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Dodać serek mascarpone, wymieszać i dodać przyprawę do piernika. Wyłożyć na drugą część nasączonego biszkoptu i przykryć trzecim ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę na polewę podgrzać i rozpuścić w niej czekolady. Polać ciasto i udekorować posypką. Smacznego

talerz przyjemności
Ciasto Cassis wg Aleex 138

czekolady deserowej Beza • 4 białka • 200 g drobnego cukru do wypieków • 1 czubata łyżka kakao • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka octu Krem • 500 g śmietanki 36 % • 500 g serka mascarpone • 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo • 1 większy słoiczek konfitury z czarnej porzeczki (ok. 400 g) • poncz (3/4 szklanki wody + 2 łyżeczki cukru + 6 łyżek likieru z czarnej porzeczki Cassis(...)piec z termoobiegiem jeszcze 30 minut. Bezę wystudzić. 12. Przygotować krem: dobrze schłodzony serek mascarpone i śmietankę umieścić w misie miksera. Dodać z cukier puder. Ubijać do uzyskania konsystencji kremu. 13. Przygotować poncz: w szklance wymieszać wszystkie składniki. 14. Złożyć całość ciasta: biszkopt dokładnie nasączyć ponczem. Posmarować konfiturą z czarnej porzeczki. 15. Na konfiturę wyłożyć krem z mascarpone

W mojej kuchni
Rolada we wzory 253

jasny i puszysty krem. Przesiej do masy mąkę i dodaj szczyptę soli. Delikatnie wymieszaj. Wyjmij z zamrażarki blachę z wyciśniętym wzorem i przełóż na nią bardzo ostrożnie ciasto na biszkopt. Łopatką wygładź delikatnie masę, by była równomiernie rozłożona. Piecz biszkopt 10 minut.Gorący wyciągnij z piekarnika i bardzo delikatnie zroluj wzorem na zewnątrz na czystej lnianej ściereczce(...)roladę pozostaw w ścierce do ostygnięcia.KREM:Składniki na krem powinny być wcześniej schłodzone w lodówce.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej cukier puder oraz 2 łyżki serka mascarpone i dokładnie zmiksuj. Truskawki pokrój w drobne kawałeczki i dodaj do ubitej śmietany. Ostrożnie wymieszaj szpatułką.  MONTAŻ:Ostudzoną roladę delikatnie rozwiń ze ściereczki i posmaruj gotowym kremem

Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada serowa z bananami i mascarpone 422

przepisu przynajmniej na biszkopt bo masę z serka mascarpone zrobiłam po swojemu bo dla mnie w oryginale było jej za mało :) Składniki na biszkopt 3 łółtka 4 białka 80 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 ml wody 60 g cukru 1 cukier waniliowy Składniki na krem 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 50 g cukru(...)wymieszałam mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 12 min aż się biszkopt lekko zrumieni. Po tym czasie wyciągamy biszkopt lekko oddzielamy od papieru, przewracamy na druga stronę i rolujemy przy pomocy papieru na którym się piekł i zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie kremu Serek mascarpone mieszamy z cukrem. Śmietanę ubijamy

Piekielna Kuchnia Pati
Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia ) 195

nich ,jest fajnie słodkie dla tych to uwielbiają dość słodkie ciasta do kawy ,na spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko .    Składniki        800 ml śmietany 30%       1 duża  paczka herbatników maślanych        200 ml mascarpone        6 sztuk batonów bounty(...)ubijam na sztywno ,kiedy  śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam . Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników . Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce

Mój Smak
Deser bezowy z granatem i mascarpone 83

Pomysł na ten bezowy smakołyk zaczerpnęliśmy z restauracji, w której deser z bezy i bitej śmietany zamówiliśmy po smacznym obiedzie. Do masy dodaliśmy serek mascarpone, a

niecodziennikpary
Eklery 137

eklery z dodatkiem truskawek. Jeśli macie na nie ochotę podajemy przepis.         Składniki na ciasto: -10 dkg mąki 450 -6 dkg masła -100 ml wody -3 jajka -1/2 łyżeczki cukru     Składniki na krem: -50 dkg serka mascarpone -150 ml śmietanki 30-36 % -8 łyżek cukru pudru -wanilia -sok z cytryny    Dodatkowo truskawki

Maminek kulinarny
TIRAMISU BEZ JAJEK 116

Pomysł na pyszne ciasto bez pieczenia, dla smakoszy kawy i nie tylko. Smakuje wyśmienicie i szybko się robi. Ciasto zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale można też dodać kilka kropli wódki do ponczu. SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE

słodki bratek