ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:932/1704)

Surówka z białej kapusty i selera z orzechami włoskimi i daktylami 225

Pełna witamin, pyszna surówka z białej kapusty i selera z dodatkiem orzechów włoskich i suszonych daktyli. Niebanalne połączenie składników, które idealnie do siebie pasują. Zamiast suszonych

Oryginalny smak
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 176

połączenia się składników. Gotowe! Ciasto wylewamy do formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25 minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu(...)Krem wykładamy na ciasto. Jeśli jest go nieco za dużo możecie wykorzystać go do zrobienia pysznych deserów w pucharkach. Świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki lub jagody, choć w tym przepisie sprawdzą się także maliny czy truskawki, na górę wylewamy lekko stężałą galaretkę. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo

Cooking Monster
Strzępiec - pleśniak 212

waniliowy  2 łyżeczki proszku do pieczenia  powidła śliwkowe lub owoce sezonowe (jagody, wiśnie, jabłka)  2-3 łyżki kakao   Wykonanie:   Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać margarynę, śmietanę, żółtka, 1 cukier waniliowy,    ¼ szklanki cukru. Wszystkie składniki  zagnieść.  Podzielić ciasto na 3 nierówne części (najpierw na pół, jedną z połówek

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tarta wiśniowo-malinowa 160

tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia.W tym czasie przygotowujemy masę wiśniowąDo małego rondelka wrzucamy umyte i wydrylowane wiśnie i cukier, czekamy aż wszystko się ładnie rozpuści a owoce puszczą sok - gotujemy około  10 minut, następnie wlewamy rozpuszczoną w 1/4 szklanki żelatynę, mieszamy(...)odstawiamy do ostudzenia. (Aby masę szybciej ostudzić przelewamy ją do szklanego naczynia, włożonego do garnka z zimną wodą :))Na gotowe kruche ciasto wylewamy masę wiśniową, następnie dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Następną warstwę przygotowujemy z ubitej wcześniej zimnej śmietanki śmietanki. Wierzch tarty dekorujemy świeżymi malinami. Wstawiamy do lodówki na około 3-4 godziny - ja zostawiłam na całą noc.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Racuchy drożdżowe gruszkowe 140

takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne(...)cukrem waniliowym, odstaw na 8 minut. W misce połącz szklankę mąki ze szczyptą soli, startymi na tarce o grubych oczkach gruszkami i rozczynem z drożdży, dobrze wymieszaj, odstaw ciasto na kilka minut. Przez ten czas na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż na złoto z obu stron. Zachowaj odstęp, placuszki na patelni będą rosły. Podawaj od razu

Zasmakuj Kuchni
Ciastka z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i truskawkami 208

wziąć ze sobą jakąś malowniczą przekąskę lub smaczny deser. Dzisiaj pomysł na bardzo pyszne, wiosenne ciastka z owocami. A prostota w przygotowaniu nie przekłada się bynajmniej na ich anielski smak. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 12 ciastek Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 330ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 12 truskawek 50g masła Ok. 50g cukru Kilka kropel cytryny

Kolizje Smaków
Zdrowa tarta z budyniem i musem wiśniowym, bez cukru i białej mąki 129

Dziecinnie prosty w wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie, ale też na przykład do przygotowania ciasteczek. Budyń nadaje kremowej konsystencji, a wiśnie swoją kwaskowością cudownie przełamują słodycz budyniu. Jeśli nie przepadacie za wiśniami owoce można spokojnie zamienić na maliny czy truskawki. PRZEPIS ZDROWA TARTA NA KOKOSOWYM SPODZIE(...)BUDYNIEM I MUSEM WIŚNIOWYM Czas przygotowania 5 minut + 25 minut pieczenia (w tym czasie można przygotować budyń i owoce ;)  Składniki na foremkę 22cm SPÓD DO TARTY 220g twarożku typu włoskiego Jajko 40g mąki kokosowej BUDYŃ Budyń waniliowy/śmietankowy bez cukru 300 ml mleka Łyżka miodu MUS WIŚNIOWY 400g mrożonych wiśni bez pestek 4 łyżki nasion chia SPÓD Twarożek

HealthyCreations
Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii 142

różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą(...)ubijamy serek z jogurtem i cukrem pudrem. Dwoma łyżkami masy hartujemy żelatynę, a następnie wlewamy ją do masy serowej, cały czas miksując. Porzeczki odrywamy z łodyżek i 300 g owoców dokładnie blendujemy, resztę odkładamy. Mus porzeczkowy wlewamy do masy serowej i miksujemy. Następnie wrzucamy całe owoce,  mieszamy i wlewamy do formy. Wkładamy do lodówki, aż stężeje. Masa

Kulinarne przygody Gatity
Zakręcone bułeczki z truskawkami 170

lśniące ciasto. Można zrobić, to ręcznie jak i robotem z dołączonym hakiem. Wyrobione ciasto odstawić na godzinkę do podwojenia objętości. Nadzienie truskawkowe: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, drobno pokroić i przełożyć do ganeczka. Dodać cukier oraz sok z cytryny gotować przez kilka minut do momentu aż owoce puszczą sok.   Garneczek zdjąć z ognia, odlać sok, wystudzić. Następnie rozprowadzić(...)mąkę ziemniaczaną dodać do truskawek ciągle mieszając i znów zagotować aż mąka straci surowość a truskawki ładnie się zagęszczą, wystudzić. Przygotowanie ciasta: Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na każdy wyłożyć po połowie musu truskawkowego i równo rozsmarować , zwinąć w roladkę zaczynając od dłuższego brzegu. Każdą roladkę podzielić na 12 części , ułożyć

W garach u Gosi
Piernik z Inką. 133

Piernik z Inką. Maksymalnie intensywne i maksymalnie wilgotne ciasto z przyprawami korzennymi i nutką smaku kawy zbożowej - idealnie pasuje do kubka naszej ulubionej kawy a nawet herbaty. Przełożony dżemem z leśnych owoców i podkreślony ganache czekoladowym wprost rozpływa się w ustach. Fenomenalny piernik, który nie musi dojrzewać i który pobije na głowę wiele innych świątecznych wypieków. Takiego wypieku(...)leśnych owoców. Wykonanie: Masło wraz z cukrem umieścić w rondlu i podgrzewać aż do rozpuszczenia. Następnie dodać miód, powidła oraz przyprawę do piernika i podgrzać chwilę, stale mieszając, by wszystkie składniki się połączyły. Odstawić do przestygnięcia. Jajka roztrzepać. Do masy dodać: sodę, kawę, mleko oraz roztrzepana jaja. Zmiksować i na końcu dodać stopniowo (łyżka po łyżce) mąkę. Ciasto wlać

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dżem z kaki (bez cukru) 175

oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś fajne pomysły z wykorzystaniem tego owocu – chętnie się dowiem Dżem z kaki (bez cukru) 1 kg kaki (ze skórką) 1 owoc pomarańczy (bio, niewoskowany) 200 g erytrytolu lub ksylitolu szczypta ekstraktu(...)wycisnąć sok. Kaki umyć i pokroić na kawałki, pozbywając się twardej części. Umieścić w garnku i dodać sok pomarańczowy. Zagotować. Słodzik wymieszać z pektyną i dodać do gotujących się owoców. Zamieszać i gotować na małym ogniu przez kilka minut do zmiękczenia. Na końcu wlać sok z cytryny i gotować kilka minut. W razie potrzeby dosłodzić dżem. Jeśli owoce

Fitkot
Dżem z kaki (bez cukru) 212

oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś fajne pomysły z wykorzystaniem tego owocu – chętnie się dowiem Dżem z kaki (bez cukru) 1 kg kaki (ze skórką) 1 owoc pomarańczy (bio, niewoskowany) 200 g erytrytolu lub ksylitolu szczypta ekstraktu(...)wycisnąć sok. Kaki umyć i pokroić na kawałki, pozbywając się twardej części. Umieścić w garnku i dodać sok pomarańczowy. Zagotować. Słodzik wymieszać z pektyną i dodać do gotujących się owoców. Zamieszać i gotować na małym ogniu przez kilka minut do zmiękczenia. Na końcu wlać sok z cytryny i gotować kilka minut. W razie potrzeby dosłodzić dżem. Jeśli owoce

Fitkot
Dżem truskawkowy 132

zamiast smażenia wybieram gotowe zagęszczacze. Wykorzystuję je nie tylko do słodkich obiadów, ale także do kremów i ciast.   Składniki: 2 kg truskawek 2 opakowania konfitur-fix 1 kg cukru 1 cytryna Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, a także nadpsute owoce. Kroimy na mniejsze kawałki lub rozbijamy je tłuczkiem do ziemniaków. Zasypujemy cukrem i zagęszczaczem (konfitur-fix). Przykrywamy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 176

galaretką. Jedno z naszych ulubionych ciast w ciepłe wiosenne lub letnie dni. Pyszny, prosty w przygotowaniu i do tego bez pieczenia. Ostatnio zatęskniłam za sernikiem z galaretką. Rodzina chyba też, bo… chwilę po wyjęciu z lodówki połowy sernika już nie była W sezonie zamiast brzoskwiń z puszki możecie użyć świeżych owoców lub dodać inne (polecam truskawki). Spróbujcie. Składniki(...)waniliowego 1 pełna łyżka skórki cytronu (lub innej) 2 pomarańczowe galaretki około 3/4 opakowania herbatników Petit Beurre pełnoziarnistych Cukry Nyskie *w sezonie można zamienić na świeże brzoskwinie lub inne owoce np. truskawki Przygotowanie: Rozpuścić 1 galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Na dno tortownicy 26 cm położyć papier do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier

Słodkie okruszki
Tort gofrowy, proteinowy i wegański na urodziny Pandek (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 169

soczystej limonki Dodatkowo -domowy dżem owocowy (do przełożenia gofrów) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do ozdoby) -ulubione owoce (do ozdoby) 1. Suche składniki na gofry wymieszać dodać banana i dolewać mleka roślinnego aby podczas blendowania wszystkie składniki się połączyły a ciasto było gęste ale dające się wylać i rozprowadzić po gofrownicy. Gotowe gofry piec dość długo i studzić na kratkach(...)się nie rozjeżdżać.   Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dużym otworem szprycy. 3. Wystudzone gofry przekładać kremem ze szprycy a co drugiego posmarować dżemem. 4. Całość udekorować owocami i rozpuszczoną gorzką czekoladą

Candy Pandas