ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:353/1704)

Mini szarlotki, czyli zdrowe babeczki jabłkowe 190

dodajemy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej. Jeśli jabłka są bardzo kwaśne można dodać do nich syrop klonowy, miód lub inne słodzidło. Mieszamy dokładnie, by mąka ziemniaczana pokryła owoce. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Do każdej z foremek do muffinów wkładamy dużą ilość jabłek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut. Gotowe! W zakładce Dla niemowląt

Dieta bez mleka
drożdżowe owocowe... 131

innego dżemu jaki lubimy, dodać cynamon, mąkę ziemniaczaną i wymieszać ciasto po 1 godzinie mocno wyrosło blacha 34x25 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozłożyć w blaszce, na cieście rozsmarować owoce kruszonka: 100 gra, miękka margaryna, cukier, 150 gram mąka pszenna, wyrobić kruszonkę palcami i rozsypać na cieście piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec

W Mojej Kuchni Lubię
Galette ze śliwkami. 152

dlatego przed końcem pieczenia należy ustawić w piekarniku tylko dolne grzanie. Ciasto jest pyszne, chociaż dosyć kwaśne. Dla wielbicieli takich deserów. Na pewno wypróbuję przepis także z innymi owocami. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g schłodzonego masła 3 łyżki cukru pudru 60 ml śmietany kwaśnej Pozostałe: 500 g śliwek 3 łyżki cukru łyżeczka cynamonu 1 jajko (roztrzepane

zadanie-gotowanie
Placki z jabłkami i serem twarogowym 127

grudek, dodajemy ser i ponownie mieszamy na jednolita masę.  Rozrobione ciasto odstawiamy na ok 15 minut. W międzyczasie obieramy jabłka i kroimy je na drobne kawałki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia.  Dobrze smakują smażone bez tłuszczu na ceramicznej patelni. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

ChilliJemy
Brak tytułu 190

pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciastowocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę na coś(...)galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. Patki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego

kolorowotorcikowo
Słodkie zaproszenie 204

Dziś  zapach ciasta z owocami wypełnił cały mój dom.  Korciło bardzo żeby już spróbować choć  kawałeczek, ale trzeba było poczekać aż ciasto caklem wystygnie. Jutro zapraszam Was na przepis :-) Udanego sobotniego wieczoru Wam życzę

Przysmaki Karolki
Krokodyle oczy 191

Krokodyle oczy Na pierwszy rzut oka, ciasto to wydaje się być bardzo skomplikowane. Jest i ciasto kruche i ciasto biszkoptowe, jest i oczywiście masa budyniowa, są owoce rzecz jasna, jest i polewa. Jest wszystko co być powinno w dobrym cieście. Jednak skomplikowane to ciasto wcale nie jest, jedyną żmudną pracą jest kulanie kulek z owocami, pozostałe czynności(...)pieczenia 1/2 łyżeczki amoniaku 250 g margaryny 1 szklanka cukru pudru 4 żółtka 2 łyżeczki kakao 1 mały słoik powideł śliwkowych owoce do nadziewania kulek: wiśnie, borówki, agrest, to co akurat posiadacie (dałam borówki) ciasto biszkoptowe: 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej

na moim stole...
Wiosenne Orzeźwienie 1716

oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm. Na ciasto wykładam masę makową. Wyrównuję. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Masa jabłkowa : Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Owoce przekładam do garnka, podlewam wodą i prażę około 10 minut. Do gorącego musu wsypuję galaretki  zielone(...)wyrównuję. 3. Masa śmietanowa : Galaretki żółte rozpuszczam w 400ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę i wszystko razem miksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. Wierzch ciasta dekoruję czekoladowymi pastylkami HELIO .  Do przygotowania ciasta wykorzystałam masę makową oraz dekorację czekoladową, którą otrzymałam do testowania od firmy HELIO . Masa makowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO LEŚNY MECH 560

mascarpone3-4 łyżki cukru pudruSkórka otarta z 1 limonki2 łyżeczki soku z limonkiDODATKOWO:1 granat (lub w sezonie jagody, borówki, jeżyny, maliny, porzeczki albo inne drobne owoce)WYKONANIE:CIASTO:Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do całkowitego rozmrożenia.Odzedź z niego wodę, jeśli powstanie po rozmrożeniu (u mnie wody praktycznie nie było, ale dla pewności podgrzalam szpinak w rondelku(...)ciasta. Możesz to zrobić równomiernie lub niedbale, jak wolisz:) Górę ciasta posyp "ziarenkami" granatu* lub innymi ulubionymi. Ciasto schłodź w lodówce przez 2-3 h. Przechowuj je również w lodówce. Gotowe! Smacznego!* ZIARENKA GRANATU bardzo łatwo wydobyć z wnętrza owocu. Wystarczy przekroić go na pół i każdą połówkę obijać drewnianą łyżką. Najlepiej robić to nad miseczką lub talerzykiem, ponieważ

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO Z MUSAMI TRUSKAWKOWYMI 193

Idealne w smaku : lekkość biszkoptu i dwóch smaków musu truskawkowego Składniki:4 jajka8 łyżek mąki8 łyżek cukru1 łyżeczka pr. do pieczenia1 mus:1/2 kg truskawek2

Z Majeczką w kuchni
TORCIK ŚMIETANOWY Z OWOCAMI 157

wyjątkową okazję, ale również tak po prostu...bez okazji.Biszkopt, kremówka, świeże owoce...to zawsze musi smakować dobrze. Bardzo dobrze. Uwielbiam , a Wy? Składniki: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 2 kubki po 330 ml śmietany 30% cukier puder do smaku dodatkowo: 2,5 szklanki krokantu orzechowego w karmelu  CUKIETERIA plus(...)borówek amerykańskich Wykonanie: *Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksujemy. Stopniowo dodajemy cukier , dalej miksując * Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ciasta, mieszając łyżką, nie miksując. * Ciasto przelewamy do formy o śr. 25 cm, pieczemy 25 minut. Studzimy. Przekrajamy na 3 równe blaty.  * Kremówki ubijamy na sztywno .. Dosładzamy cukrem pudrem do smaku

Z Majeczką w kuchni
Tarta serowo - owocowa 126

rozpoczynające winogrona wyszła tarta z serem łącząca w sobie wiele smaków: słodkość sera z waniliowym posmakiem, gorycz śliwek, kwaśność winogron i malin.  Ciasto wyciągnięte z zamrażalnika wykonane przy okazji pieczenia tarty śliwkowej . Ciasto 25 dag mąki pszennej 12 dag masła 1 żółtko 1 łyżka brązowego cukru szczypta soli 3 łyżki wody Masa serowa  1 kostka białego sera twarogowego(...)pianę białka z 2 jajek i wszystko razem wymieszać łyżką.  3. Owoce umyć, śliwki wypestkować, przełamać na pół. Formę do pieczenia wysmarować masłem, wylepić ciastem, na ciasto wylać masę serową, poukładać owoce.  4. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 - 50 minut

Kuchenne aromaty
Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 234

bitą śmietaną, pianką z galaretki, owocami i cytrynową galaretką. Taki biszkopt lubi prawie każdy! To ciasto jest pyszne, lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, a poradzi sobie z nim każdy. Samo ciasto biszkoptowe jest „bazą” do moich tortów, torcików z owocami, czy też rolad. Biszkopt wychodzi równy, delikatny i puszysty, zawsze się udaje, biszkoptu z tego przepisu(...)się spieprzyć! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki na dużą blachę ok. 35 x 25 cm: Składniki na biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka ok. 1/3 szklanki wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kokosanka z brzoskwiniami 99

Kolejne ekspresowe i banalne w przygotowaniu ciasto bez miksera. Bardzo elastyczny przepis: do ciasta – bazy możecie dodać dowolne owoce, te świeże (szczególnie w sezonie np. truskawki, maliny, borówki, agrest), mrożone, z puszki, suszone, bakalie wszelakie, mak, kakao lub sezam. Rabarbar wraz z kawałkami dyni też świetnie zatopią się w cieście podkreślając jego smak. Ciasto kokosowe z brzoskwiniami

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 129

zasadzone jeszcze przez dziadka i nie trzeba było korzystać z drabiny, aby zerwać ich większą ilość. Z części owoców zrobiliśmy warstwowe, pyszne i lekkie ciasto czekoladowo-wiśniowe . Ciasta z galaretką z dodatkiem sezonowych owoców są przez nas chętnie jedzone podczas wakacyjnych dni, ale to czekoladowo-wiśniowe można robić cały rok, wykorzystując mrożone wiśnie. Udostępnij Składniki na ciasto czekoladowo

niecodziennikpary
Tarta pomarańczowa do góry nogami 156

zwykłymi - też będzie pysznie :)   składniki (4 porcje) 1 łyżka masła 1 - 2 łyżki syropu z granatów ( lub klonowego) 2 - 3 czerwone pomarańcze garść borówek - opcjonalnie Opakowanie  gotowego ciasta francuskiego ( wycięte koło o średnicy nieco większej niż nasza patelnia) świeża mięta do posypania Patelnia,  którą możemy wstawić do piekarnika ( 24–  26 cm  średnicy) przygotowanie Piekarnik rozgrzać(...)jednej warstwie. Pomiędzy plasterkami pomarańczy wysypać owoce borówki. Na warstwie pomarańczy ułożyć ciasto francuskie, brzegi ciasta lekko wcisnąć pomiędzy patelnię a pomidory, ale nie dociskać ciasta od góry do owoców. Wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika i piec ciasto przez ok 20 minut, aż ciasto urośnie i się zezłoci. Usunąć patelnię z piekarnika, odstawić na bok na parę

Stare Gary
Tartaletki z gruszkami i twarogiem 107

przez okno… Tak pięknie czerwieniły się już na gałęziach… Z tak cudownych owoców aż żal nie skorzystać, dlatego w te pędy zabrałam się za zrobienie tych tartaletek. Łączą one w sobie elementy delikatnie śmietankowego sernika, migdałowo-owsianek kruszonki oraz kruchego, pełnoziarnistego ciasta. Do tego zdrowego połączenia idealnie pasują dojrzałe, słodkie gruszki. Obowiązkowy wypiek dla wszystkich uwielbiających gruszki

Smaczna Strona
FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie 237

złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy nadzienie, mieszając wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji, po czym wylewamy na upieczony spód i zapiekamy przez kolejne 15- 20 minut na wystudzone ciasto układamy owoce, oprószamy cukrem pudrem:) SMACZNEgo

Luźna Kuchnia
CIASTO UCIERANE Z DŻEMEM 164

drożdży, albo mleko się skończyło, albo dziwnym trafem nie mam Kasi (a wydawało mi się że są w lodówce jeszcze 2 kostki!)Dziś było podobnie. Miało być ciasto z owocami, tylko owoców ani widu, ani słychu :( Ot życie... Jednak fakt ten nie ostudziła wcale mojego zapału do upichcenia czegoś, i owoce postanowiłam zastąpić dżemem aroniowym, który(...)smętnie stał sobie w lodówce już jakiś czas. I tym sposobem powstało ciasto ucierane z dżemem.Składniki:4 jajka0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju1 ½ szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat cytrynowysłoik (250g) dżemu, najlepiej kwaskowatego: czarna porzeczka, aronia (ja dałam aronię)Wykonanie:Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej,  ciągle ucierając

Walijskie Pichcenie
Ciasto z truskawkami i rabarbarem 234

albo sezon właśnie się skończył :( No cóż, trzeba się cieszyć, że są i korzystać póki są :)). Co do ciasta, szybkie, fajnie wyrasta i super pasuje do owoców. Ja dałam mniej cukru do ciasta, według mnie wystarczy, ale jak ktoś woli słodsze, to musi dodać jeszcze pół szklanki. Blaszka 24x34 cm :)) Inspiracja: klik Składniki: 6 jajek L 1 szklanka cukru(...)końcu masło. Wszystko miksujemy na gładką masę. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy. Na wierzchu układamy pokrojone na połówki truskawki i podduszony rabarbar. Owoce troszkę wciskamy w ciasto. Mąkę, masło i cukier mieszamy, ugniatamy, jak masło nam się trochę rozpuści i kruszonka będzie się lepiła, to posypujemy nią ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut

kruche babeczki