Drożdżówka z morelami i kruszonką

Drożdżówka z morelami i kruszonką

Drożdżówka z morelami i kruszonką

  Staram się maksymalnie korzystać z sezonowych warzyw i owców, dlatego ostatnio przytaszczyłam z ryneczku 2 kg pięknych moreli, zresztą już chyba Wam o tym pisałam. Sporo zjedliśmy sami, a że chodziło za mną ciasto drożdżowe kilka sztuk zapiekłam w cieście i posypałam obficie kruszonką, która genialnie zrównoważyła kwaśny smak owoców po upieczeniu.  Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g mąki orkiszowej 100 g cukru 1/2 szklanki mleka 50 g masła 2 jaja 30 g drożdży 5-6 moreli Drożdże kruszymy i zasypujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.