ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1280/1704)

Tarta Z Czerwoną Porzeczką 185

ucinarką ) i chowamy do lodówki na 30 min 2. Kiedy ciasto odpocznie wylepiamy nim formę do tarty ( u mnie jednorazowa , nie trzeba potem myć, a ciasto możemy zabrać np. na przyjęcie do znajomych ) nakłuwamy gęsto widelcem i podpiekamy w piekarniku przez 15 min w 220 stopniach grzanie góra - dół bez termoobiegu. Odstawiam następnie do przestygnięcia. 3. Od żółtek(...)/szpatułka. Wykładam masę na podpieczony spód, a następnie obsypuje całość czerwona porzeczką. 4. Całość piekę w 200 stopniach przez 30-40 min bez termoobiegu. Słodycz masy przełamane kwaskowatością owoców sprawiło, że tarty bardzo szybko ubyło, zanim zdążyłam zrobić zdjęcie jej w całości

Gotowanie...to proste !
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 203

przytulnie, na kanapie, pod kocem ... W kuchni natomiast wiosna rozgościła się na dobre, od czasu do czasu kierując nawet moje myśli w kierunku lata, gdy mnogość warzyw i owoców będzie przyprawiała o zawrót głowy. Póki co jednak skupiam się na sezonowych przysmakach, czyli głównie truskawkach i rabarbarze. Choć dzisiaj, przyznam Wam się w tajemnicy, kupiłam - pierwszy raz w życiu(...)roladę z truskawkami i rabarbarem. Przy przeglądaniu gazet w oko wpadła mi rolada z malinami. Wyglądała obłędnie! Ja mam w lodówce tylko rabarbar i truskawki... Jednak ochota na zawijanie ciasta biszkoptowego dopadła mnie niczym grom z jasnego nieba; po prostu nie mogłam się powstrzymać. Skarmelizowałam więc rabarbar w ciemnym, aromatycznym cukrze, dodając truskawki pod sam koniec gotowania. Dzięki temu lekko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pancakes – niedzielne,amerykańskie,śniadanko 229

coś nowego . Czy było trudno ? Absolutnie nie , na pewno nie raz jeszcze zrobię je na śniadanie , cudnie smakowały z miodem i sosem czekoladowym , a co dopiero jak zaczną się owoce sezonowe . Pyszne będą z truskawkami , miodem i jogurtem.. Mniam . Polecam , naprawdę świetne danie , na śniadanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis przetłumaczyłam z jakieś(...)szklanki cukru pudru szczypta soli Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem, miksując dosypać mąkę , proszek do pieczenia i cukier ze szczyptą soli . Na koniec dodać roztopione , wystudzone masło . Ciasto powinno mieć gęstość gęstej śmietany kremówki . Odstawić na kilka minut, żeby odpoczęło . Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu ( to bardzo ważne ) , na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę

Ogrodnik w podróży
Muffiny z musli i gruszką 195

Przepyszne muffiny o pięknym aromacie przypraw i bogactwem suszonych owoców i orzechów Składniki • 5 łyżek musli 50 % bakalii • 1 jogurt gruszkowy 150 ml • 1/2 szklanki kefiru • 100 g masła • 2 łyżki miodu • 5 łyżek cukru • 1 łyżeczka cukru waniliowego • 2 jajka • szczypta kardamonu • 1/2 łyżeczki cynamonu • 2 szklanki mąki • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej • 1-2 gruszki  Sposób(...)kefir rozpuszczone zimne masło  jajka mieszać drewnianą miską do połączenia składników  Połączyć wszystko z suchymi składnikami mieszać  łyżką gdyby było za gęste dodać kilka łyżek kefiru ciasto przełożyć do foremek  na górę dać pokrojoną gruszkę Piec 20 minut 180 stopni

W królestwie smaków Beaty
Odrywane drożdżówki z makiem 252

Staram się jednak trochę je urozmaicać podając w nietypowej formie, jak np. te odrywane ślimaczki. Nadzienie też dostosowuję do naszych upodobań lub pór roku. Latem zdecydowanie królują drożdżówki z owocami, zaś jesienią i zimą np. z serem czy z makiem. Tym razem skorzystałam z gotowej masy makowej, bo w tym przypadku się sprawdza i jest świetnym ułatwieniem:)  Składniki(...)drożdże zaczęły pracować. Mąkę przesiać do miski, dodać resztę cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli i jajko. Dodać zaczyn. Wymieszać drewnianą łyżką i dodać stopione, przestudzone masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, ułożyć w natłuszczonej misce i przykryć lnianą ściereczką. Odstawić na około 1,5 godziny, by ciasto podwoiło swoją objętość. Następnie rozwałkować ciasto na kształt prostokąta o wymiarach około

Z miłości do słodkości
Słodkie Krokiety z Serem i Konfiturą Truskawkową 201

białego nie robiłam, kupiłam :) Jajek nie zniosłam, też kupiłam. A tak poważnie to spróbujcie się kiedyś pobawić w grillowanie słodkich naleśników. Możecie podać je z bitą śmietaną, ze zmiksowanymi owocami, z czym tylko chcecie. Miłego Dnia Moi Kochani :) Składniki na 7 szt: 1 szklanka mleka + 1/4 szklanki 1 szklanka mąki pszennej 20 g masła roztopionego szczypta soli(...)wodą. Dwa jajka wybiłam do miski, wsypałam sól, cukier, wlałam mleko i wszystko razem zmiksowałam. Dodałam mąkę i miksowałam dalej, na koniec wlałam rozpuszczone masło. To jest podstawowa konsystencja ciasta naleśnikowego. Ja chciałam mega cienkie, więc sukcesywnie dolewałam mleko, alby ciasto było rzadsze, dlatego też w przepisie widzicie dodatkowe 1/4 szklanki mleka. Tu wybór należy do Was, możecie zostawić konsystencję

Blondynka Gotuje
SERNIK NA ZIMNO BANANOWO-TRUSKAWKOWY 269

Rewelacyjny sernik na zimno o smaku truskawek i bananów truskawkami z delikatną jak puch pianką truskawkową. Sernik fantastycznie pachnący owocami. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TRUSKAWKOWA 500g sera 300 g jogurtu naturalnego 400 g umytych, obranych truskawek 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru MASA BANANOWA(...)masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Masa truskawkowa Żelatynę   rozpuścić  w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się

RAROSSA
Muffiny - przepis podstawowy 191

Bardzo często piekę muffinki, bo to prosty i smaczny deser. Podstawowy przepis, z którego korzystam, pochodzi z dodatku kulinarnego "Palce lizać". Można go dowolnie modyfikować, dodawać owoce, kakao, bakalie, kawałki czekolady, a jeśli pominiemy cukier i dorzucimy szynkę, ser, oliwki, szynkę i doprawimy ziołami otrzymamy pyszne wytrawne babeczki. Składniki:   * suche: 2,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli(...)mleko, jajka i masło). 3. Do miski z suchymi składnikami wlewam mokre składniki, dorzucam wybrane dodatki i całość mieszam bardzo szybko i niedokładnie - tylko do połączenia się składników, w cieście mogą  pozostać małe grudki (zbyt długie i dokładne mieszanie może spowodować, że muffiny będą twarde). 4. Ciasto nakładam do silikonowych foremek muffinkowych, wypełniając je do 3/4 wysokości i piekę

Kulinarny Pamiętnik
Sok owocowy z ananasem z wyciskarki wolnoobrotowej + filmik 235

Bardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują.  Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków

Kawa z mlekiem
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 262

cukru Masa galaretkowa 2 puszki brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe  3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dekoracje owoce: winogrono, mandarynki, kiwi 1 galaretka pomarańczowa Przygotować dużą blachę z wyposażenia piekarnik i na niej ułożyć obręcz regulując boki na wymiar jaki ma mieć tort - czyli ok. 40x25(...)przygotowań.  Tak więc na deskę i już ułożony papier z folią wkładamy połówkę biszkoptu zwilżonego sokiem z brzoskwiń z puszki. Wkładamy obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując budyń. Jeszcze gorący wylać na biszkopt

Jadło i czytadło
Sernik cytrynowy bez pieczenia. 133

Sernik cytrynowy bez pieczenia. Przedstawiam Wam jeden z najbardziej wyrafinowanych deserów, jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Pyszny sernik bez pieczenia . Cytrynowy sernik z chrupiącym spodem

Zdrowy Styl Joanny
Rośliny przede wszystkim 112

Rośliny przede wszystkim 101 najlepszych przepisów fleksitariańskich. Rośliny przede wszystkim to kolejna nowość na rynku wydawniczym. Książka z pewnością ucieszy każdego, kto chciałby ograniczyć spożycie mięsa

Cztery Fajery
Dżem wiśniowy z amaretto 163

Wiśnie i migdały to udane połączenie, nie tylko w deserach, ciastach czy tortach. To też pyszne połączenie, które możemy zamknąć w słoiczku na zimę w formie dżemu czy też konfitury. Ten dżem w ubiegłym roku robiłam na bazie cukru żelującego a w tym roku przygotowuję dżemy na bazie pektyny i ten z pektyną jest na zdjęciach. Jest to sposób szybki(...)wydrylowanych wiśni 250 g cukru 12 g pektyny + łyżka cukru 60 ml amaretto Przygotowanie: Wiśnie przełożyć do garnka, w którym będziemy gotowali dżem. Jeśli chcemy dżem gładki, owoce należy zblendować. Wiśnie zasypać cukrem i odstawić na 3-4 godziny pod przykryciem. Po tym czasie garnek wstawić na palnik i podgrzać, gdy wiśnie już będą bardzo ciepłe dodać pektynę wymieszaną

Kocham..lubię..gotuję..
Kokosowy deser Banoffee 169

Wersja deseru Banoffee z ubitym mleczkiem kokosowym, zamiast bitej śmietany. Karmel przygotowałam z dodatkiem masła orzechowego, co przyniosło bardzo smaczny efekt. Przepis jest wegański! Kokosowy deser

Via Gusto