Grillowane banany z lodami domowymi 15906.08.2019 Niezwykle smaczny deser z lodami domowej roboty. Dość prosty w przygotowaniu. Jeżeli chodzi o lody z pewnością będziecie do nich wracać. Lody tylko z dwóch
gotuj ze mną
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 169Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser
Programista w kuchni
Kruche ciasteczka na dwa sposoby – z dżemem i śliwkami lub z jabłkiem i cynamonem 171Któż z nas nie lubi małych, słodziutkich, wilgotnych ciasteczek. Pora na nie jest zawsze. Są dodatkiem do ciepłej herbatki z miodzikiem, kawki z mleczkiem, soczku owocowego
Życie ze smakiem
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 269Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser
Programista w kuchni
Batony – Dobra Kaloria (Kubara) 1000Ostatnimi czasy rynek zalało mnóstwo wersji zdrowych batonów o przeróżnych kombinacjach smakowych (oczywiście jesteśmy z tego faktu bardzo zadowolone). Dla firm w tym momencie powstaje trudne
Candy Pandas
Pieczony omlet bananowy 462Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pieczonego, bananowego omleta bez grama mąki pszennej. Jeśli uważacie, że desery z użyciem innych mąk takich jak gryczana, jaglana, ryżowa czy
Jaglusia
SERNIK CZEKOLADOWY Z JAGODAMI BEZ PIECZENIA 236łatwy w przygotowaniu sernik, który zrobiłam na swoje imieniny SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1
słodki bratek
Chruścik z truskawkami – omlet z truskawkami 139chruściki: 60 g mąki pszennej, 2 jajka, mleko (około 50-70 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), 1 kg truskawek, 300 ml śmietany 30
królestwo garów
szarlotka z kokosem po mojemu:) 210W nowym roku z godnie z postanowieniami zabieram się jeszcze ostrzej do szkolenia swoich umiejętności cukierniczych. Na pierwszy ogień idzie zatem szarlotka w moim wydaniu. Między
ciastkarnia na kruchym spodzie
Już jesień? DYNIOWA KONFITURA Z LAWENDĄ. 308Poranny chłód powoduje dreszcze, kiedy jeszcze ciemnym porankiemidę zaspanymi ulicami na pociąg.Charakterystyczny zapach wilgoci unosi się w powietrzu, a słońce corazniechętniej wychyla się zza
W kuchni Karmel-itki
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 128Imieninowy. Kolejne kłopotliwe wyzwanie, bo solenizant lubuje się w biszkoptach z owocami, sernikach i murzynkach. A poprosił o tort. Zlecenie więc na pieczenie szybkie, spontaniczne, bez planowania. I oto tort, przebiegle łączący w swym wnętrzu wszystko, co ulubione - biszkopty z elementem owocowym ukrytym w galaretce, murzynka w biszkopt ubranego i kremowe masy, z których(...)trafić w gusta tych, którym go zaproponujecie. Polecam na okazje, gdy przy stole znajdą się osoby, o nieodkrytych dotąd preferencjach :) Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm: Ciasto: 1 opakowanie mieszanki do wypieku "Babeczki czarne " Dr.Oetker 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1/2 słoiczka dżemu morelowego - gładkiego 1 łyżka galaretki brzoskwiniowej Masa budyniowo - serowa: 1 1/2 szklanki mleka
Kronika Piekarnika
Kultura hiszpańskich tapas. Co to takiego? 117słowo magiczne. Należy wiedzieć, że oznacza maleńkie przystawki i przekąski, które jada się w domu i w barach, na lunch i przed kolacją, najlepiej przy kieliszku wina. Swoje poranne ciasto i kawę Hiszpanie jedzą w domach lub w jednym z wielu barów. Około 13-stej godziny nadchodzi pora lunchu, a tapas służą z reguły pobudzeniu apetytu przed głównym daniem. Wieczorem(...)sery. Próbuje się także wielu ciepłych i zimnych przekąsek takich jak cynaderki w sosie sherry, smażone anchois, chrupiące kuleczki ziemniaczane, grillowane krewetki, omlety z ziemniakami, marynowane grzyby, marynowane owoce morza i warzywa. Warto też wiedzieć, że kultura hiszpańskich tapas spotyka się z coraz w większym zainteresowaniem także i poza ich ojczyzną. Coraz więcej ludzi w Wielkiej Brytanii i Europie
ProstePesto.pl
Eklery z ricottą i matchą, z malinami i borówkami 125ciasta parzonego? Okazuje się, że jest to bardzo uniwersalne ciasto. Możemy wykorzystać je zarówno do wyrobów na słodko, jak i na słono. Wystarczy tylko gotowe ciasto przed pieczeniem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i możemy przygotować ptysie, eklery, obwarzanki, groszek ptysiowy, a nawet fantazyjne ozdoby do deserów. Deser obłożyłam mrożonymi malinami i borówkami. Składniki CIASTO(...)puder Wykonanie CIASTO Zagotowujemy w garnku wodę i mleko z masłem i szczyptą soli. Na wrzątek wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną , zmniejszamy ogień i energicznie ucieramy, tak długo aż ciasto będzie lśniące i gładkie, i zacznie odstawiać od ścianek garnka. Ciasto studzimy i przekładamy do miksera. Następnie wbijamy kolejno jajka cały czas ucierając. Miękkim i plastycznym ciastem wypełniamy rękaw cukierniczy
Tajemnice Smaku