ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1077/1704)

Pancakes 216

mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzałam odrobinę masła klarowanego. Wylałam porcję ciasta tworząc okrągły placuszek średnicy około 10 cm i grubości około 5 mm. Smażyłam z obu stron na średnim ogniu żeby się lekko zrumienił. Piramidkę usmażonych pancakesów ułożyłam na talerzyku. Pancakesy można podać z owocami w syropie lub   z syropem klonowym. Są pyszne, pulchne, delikatne

Kuchnia u Krysi
Zdrowa pizza orkiszowa z batatami i nerkowcami 180

piekę dwie, a z pozostałego ciasta robię chlebek o nazwie Focaccia. Ciasto na pizze można przygotować wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Bataty, to słodkie ziemniaki zaliczane do tzw. grupy superfoods i w przeciwieństwie do zwykłych ziemniaków, zaliczane również do codziennej „Piątki warzyw i owoców”, którą powinniśmy spożywać. Bataty to bogate źródło witamin i minerałów (m.in

Moja Delicja
Bezglutenowy omlet biszkoptowy z chia 176

błonnikiem Nutri Free  1 łyżka nasion chia dodatki: jogurt naturalny + owoce    Białka oddziel od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera na najmnijesze i dodaj żółtka. Po chwili mąkę i chia. Delikatnie zmiksuj. Na dużej patelni rozgrzej olej i wylej biszkoptowe ciasto. Wyrównaj. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi

Kuchnia bezglutenowa
Amarantusowe placuszki z lodami malinowo-jogurtowymi 165

pomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj kolejno porcje ciasta (1-2 łyżki)i smaż po 4 minuty z każdej strony.  Aby przygotować lody, do kielicha blendera lub miksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Banana obierz i pokrój w plasterki. Placuszki przełóż świeżymi owocami- bananem i malinami, podawaj z przygotowanymi lodami polanymi syropem klonowym

Roślinna - blog wegański
wegański chlebek turecki 266

mocnej kawy (odcedzonej z paproszków) po ½ szklanki orzechów i suszonych owoców, drobno posiekanych (ja użyłam nerkowców, daktyli, migdałów, moreli, śliwek, żurawiny i rodzynek). Przygotowanie jest banalnie proste – wszystko razem zagnieść. Ja robię to w mikserze planetarnym. Jeśli zagniatacie ręką, to najpierw wymieszajcie łyżką, bo ciasto się bardzo klei. Ma mieć konsystencję mokrej gliny. Ciasto przekładam do keksówki wyłożonej papierem

ladykitchen
Naleśniki żytnie z twarożkiem kokosowym i lodami truskawkowymi 180

twarożkiem kokosowym i gałką lodów truskawkowych. Podajcie je z ulubionymi owocami :) Składniki : 100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy  Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać

Chocolate Muffin Blog
Drożdżówka sypana 164

małej pomocnicy Malwince bardzo posmakowała, reszcie domowników również. Naprawdę polecam! Składniki: CIASTO: 100 g drożdży 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 szklanka oleju ¾ szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 szczypta soli  KRUSZONKA: 1 szklanka - mąki ½ szklanki - cukru ½ kostki - masła Można dodać ulubione owoce lub bakalie, moja była "goła". Przygotowanie: Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce

Cakes By Kejt
Smażone kwiatki 246

ciasta i położeniu na niej kwiatów, po czym przykryciu jej większą porcją ciasta. Kwiatom bzu podczas smażenia z pierwszej strony odcięłam nożyczkami wystające łodyżki, żeby dało się je przewrócić. Placuszki wychodzą dość grube- w końcu skrywają w sobie kwiatową niespodziankę. Jedliśmy je jeszcze ciepłe z dodatkiem owoców i skropione limonką. Pycha! Zdjęcia z ogrodu zamieszczę jak w końcu przebiorę

les mirabelles
Otrębowe ciasto z mandarynkami 152

potrzebny, średnica 24cm) na wierzch wykładamy mandarynki, lekko wciskając je w ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) PS.  teraz przeczytałam w internecie, że nieraz mandarynki robią się po upieczeniu gorzkie, dziwne moje były ok, może jak się trafi na jakiś felerny owoc to tak się dzieję, mam nadzieję że jak będziecie robić to nie będzie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffiny z rabarbarem i kruszonką. 226

Rabarbar to warzywo a nie owoc , ale w deserach i wszelkich słodkich wypiekach sprawdza się świetnie. Sezon rabarbarowy trwa dość krótko , więc tym bardziej warto teraz przygotować coś słodkiego z dodatkiem tych kwaśnych łodyg. Dziś zrobiłam muffiny z kruszonką. Ciasto przygotowałam z dodatkiem maślanki. Można z niego też upiec jedno większe ciasto .  Składniki : 3 jajka 1 szklanka maślanki pół

Malinowa Kawiarenka
Naleśniki z mascarpone, bitą śmietaną i sosem śliwkowym 284

Wytrawne z mięsem i warzywami,  słodkie z bitą śmietaną i owocami ,  tradycyjne z serem i rodzynkami, czy też z duszonymi jabłuszkami. Dzisiaj padło na połączenie śmietany z mascarpone i żeby nie było zbyt nudno zrobiłam do nich błyskawiczny sos na bazie powideł. Było pysznie. Ciasto na naleśniki- składniki: 100 g jogurtu naturalnego 200 g mąki pszennej

Gosia gotuje
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 204

tarkę jarzynową.  Na garnek z wrzącą wodą kładziemy tarkę, wlewamy porcję ciasta i plastikową łopatką przecieramy je do wody. Wyjdą nieregularne kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami

w mojej kuchni
Crepes 211

wody- z samym mlekiem naleśniki będą zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców  Owocowa Rozkosz płatki migdała  Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym

Z Kuchni Do Kuchni
Knedle ze śliwkami, rozmarynem i Nestea 170

napoju Nestea Zimowa Śliwka, aż do momentu rozpadnięcia się owoców. Dodajemy cukier oraz posiekany rozmaryn. Gotujemy około 20 minut. Knedle: ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy a następnie mielimy przy pomocy praski. Ziemniaki wykładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę, wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki i na każdym dajemy po 1 łyżce dżemu ze śliwek

Bon Appetit Małgorzaty
Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką 201

moim domu cała rodzina uwielbia pierogi z owocami Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką SKŁADNIKI: mąka -0,5 kg sól olej -2 łyżki jajko -1 szt woda ciepła -1 szkl brzoskwinie świeże - 0,5 kg cukier -3 łyżki śmietana -4 łyżki PRZYGOTOWANIE: CIASTO:  Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe.  NADZIENIE:  Brzoskwinie wydrylować, pokroić

Kuchnia Danusi