ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:44/767)

Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 165

miksujemy całość do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.   Ciasto rozdzielamy na pół wlewając je po równo do form i pieczemy na środkowej półce, przez około 40-50 minut, do suchego patyczka. Studzimy. Krem budyniowy Do zrobienia kremu będziemy potrzebowali zimnego mleka, budyniu i masła. W niepełnej szklance zimnego mleka mieszamy proszek budyniowy razem z dodatkową skrobią. Resztę mleka zagotowujemy mieszając(...)średnicy 230ml mleka 3,2% 3 łyżki stołowe herbaty Earl Grey 60g masła, ciepłego, w temperaturze pokojowej 175g cukru 2 jajka L ¼ szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 225g mąki tortowej, typ 450 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki soli   Poncz do nasączenia ciasta szklanka mocnej herbaty, zaparzonej z 2-3 torebek

Karo in the Kitchen
Ciasto daktylowo-owsiane (bez cukru i mąki) 125

25cm) 240g daktyli bez pestek 200g masła 3 jajka L 1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych bezglutenowych opcjonalnie 2 łyżki kartoflanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1 łyżeczka sody łyżka octu spirytusowego ½ szklanki mleka 3 jabłka polewa: 100g czekolady 50ml śmietanki kremówki pestki dyni do posypania Sposób przygotowania: Płatki owsiane mielimy na mąkę. Potrzebujemy 1,5 szklanki zmielonych czyli(...)masłem na gładka masę. Stopniowo po jednym dodajemy jajka, a następnie zmielone płatki owsiane, sodę i proszek do pieczenia na zmianę z mlekiem. Dodajemy około łyżki octu spirytusowego. Nie będzie wyczuwalny w cieście a zniweluje metaliczny smak proszku do pieczenia. Opcjonalnie możemy dodać dwie czubate łyżki kartoflanki. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem

Pyry na Gaz
Tarta z gruszkami. 120

łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie; 5 dag  masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 małe gruszki   Z podanych składników robimy ciasto. Następnie wałkujemy i wykładamy nim spód wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki.( wymiary 30 cm) Wstawiamy(...)cukrem a następnie dodajemy jajko i dokładnie miksujemy. Dolewamy mleko i przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Gotową masę wylewamy na kruchy schłodzony spód. Gruszki obieramy i kroimy na pół, łyżką do melona wydrążamy pestki a następnie kroimy w cienkie plasterki jednak nie docinamy do końca. Układamy dekoracyjnie na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika  i pieczemy około

Radość kipiąca uśmiechem.
Szyszkowa dama. 129882

zrobić dobrego. W planach pojawiły się szyszki i ciasto z masą mlecznej kanapki. Nie mogąc zdecydować się ani na jedno, ani na drugie postanowiłam te 2 przepisy połączyć. I tak powstało nowe ciacho, któremu nadałam nazwę "szyszkowa pani". Jest naprawdę połączeniem moich ulubionych smaków. Karmelu i mleka w proszku. Jest słodkie jak diabli, dlatego też oznajmiam, że jest to smakołyk(...)puch. Dodając następnie partiami i na przemian ostygnięte mleko z cukrem i mleko w proszku. Cały czas miksując do wykończenia składników. Masę wylewamy na szyszkowe dno. Drugą połowę masy kajmakowej łączymy w identyczny sposób z ryżem o amarantusem. Delikatnie i kawałeczkami układamy na wierzchu naszego ciasta. W planach miałam polanie tego ciacha jeszcze czekoladą, ale nawet mój mąż stwierdził

Malinowe Pocałunki
Bakaliowy pomarańczowiec 229

żółtka 1 szklanka cukru 15 dag masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatki do ciasta jasnego słoik powideł śliwkowych 4 białka 1/2 szklanki cukru tabliczka gorzkiej czekolady szklanka orzechów włoskich 10 dag rodzynek masa budyniowa 1/2 l. mleka 2 budynie 25 dag masła 3 łyżki cukru masa pomarańczowa: kostka masła 2 kisiele pomarańczowe(...)blaszkę. Smarujemy powidłami. Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dodajemy startą na tarce czekoladę, sparzone rodzynki i posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto. Pieczemy przez ok. 45 minut. Odlewamy pól szklanki mleka, dodajemy proszek budyniowy i mieszamy. Resztę zagotowujemy z cukrem. Wlewamy mleko z budyniem i gotujemy aż zgęstnieje. Ucieramy masło, dodajemy przestudzony budyń. Masło podgrzewamy. Kiśle rozprowadzamy

Pobite gary Barbary
Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread 189

cieńsze jeżeli dasz radę)Składniki na ciasto:1/4 szklanki oleju Kujawskiego1/2 szklanki cukru1/4 szklanki miodu1 duże jajko1/2 szklanki mleka1 szklanka plus 2 łyżki mąki3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli3/4 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki cynamonuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Natłuść brzegi okrągłej blaszki do pieczenia o średnicy 24 cm, włóż do niej masło(...)się równomiernie. Następnie wyłóż równomierną warstwą żurawinę a na niej ułóż gruszki. Odstaw na czas przygotowania ciasta.W celu przygotowania ciasta, zmiksuj na jednolitą masę olej, cukier, miód i jajko, po czym wmieszaj mleko. W oddzielnej misce wymieszaj przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon. Wmieszaj suche składniki do mokrych i wylej powstałe ciasto na gruszki.Włóż blaszkę

karmelowy
Kruchy przekładaniec z jeżynami 284

świeżych jeżyn 1 galaretka przeźroczysta Winiary 2 szklanki wody Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką krupczatką oraz cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na wielkość dwóch jednakowych form (21×25). Schłodzić w lodówce(...)małym ogniu. Mieszając zagotować mus. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Wystudzony i tężący mus wyłożyć na dwa blaty kruchego ciasta. Odstawić do całkowitego stężenia. Krem budyniowy. Wlać mleko do garnka, odlewając niewielką część, w której rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wsypać suchą galaretkę. Mieszać, aż się połączy na jednolitą masę

https:KKuchniaMniam
Jabłka w cieście z nutą cynamonu 90

Jabłka w cieście z nutą cynamonu, to ostatnio nasz ulubiony szybki deser do kawy. Przepis mam od lat. Na chwilę odszedł w kąt, by znów do niego wrócić Jabłka w cieście z nutą cynamonu są nie tylko pyszne, ale też wyjątkowo proste w przygotowaniu. Kilka chwil i gotowe. Możecie śmiało je przygotować na zbliżające się Walentynki. Można podać do nich(...)mleka 1 jajko M 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki cukru duża szczypta cynamonu cukier puder do oprószenia olej do smażenia Przygotowanie: Jabłka obieramy, kroimy w grubsze plastry i wycinamy środek. Ja do tego używam małej foremki do ciasteczek. Wycięte fragmenty zostawiam do ozdoby. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, cukier, cynamon i mleko. Ciasto powinna

Słodkie okruszki
Kokosowe ciasto z czerwoną porzeczką 142

garście porzeczek – opakowanie proszku do pieczenia (bez glutenu) W misce umieszczamy banany, cukier oraz olej i całość blendujemy. Porcjami dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia, mieszamy i powoli dodajemy mleko ryżowe (konsystencja ciasta powinna być dość gęsta, lekko wodnita). Ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy porzeczki (trochę przyciskając je ręką, wgniatając w ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Polewa a'la biała czekolada do ciast 177

Fajny sposób na zrobienie pysznej polewy, który wzbogaci nie jedno ciastko :)Składniki:3 łyżki wody2 łyżki cukru100g margaryny 4 kopiate łyżki mleka w proszku ( np

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Brzoskwiniotka - kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 994

waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:   2 budynie śmietankowe/waniliowe   3 szkl mleka   5-6 łyżek cukru   12 brzoskwiń 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (za mnie robi to robot kuchenny ;). Gdyby za bardzo się kleiło dodać jeszcze trochę mąki - ma być(...)wykładamy resztę i pieczemy w całości - wtedy czas pieczenia należy wydłużyć 2. 2,5 szkl mleka zagotować z cukrem, proszek budyniowy wymieszać z zimnym mlekiem, wlać na gotujące się mleko i gotować aż zgęstnieje. Jeszcze gorący wylać na spód ciasta. 3. Brzoskwinie obrać, przekroić na pół, ułożyć na budyniu (dziurką po pestce do dołu). 4. Drugą część ciasta wyjąć

Kto ugości moich gości?
Sernik z amarettini i lemon curd 148

łyżki mleka w proszku 2 czubate łyżki  lemon curd 50 g ciasteczek amarettini Krem cytrynowy: 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka l lemon curd Posypka cytrynowa lub biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie lub na stolnicy zagnieść ciasto i wylepić dno tortownicy(...)Włożyć do lodówki na czas robienia masy. Masa serowa: Twaróg przełożyć do misy, wbić jajka, wsypać cukier, budyń oraz mleko w proszku zmiksować krótko do połączenia, na sam koniec dodać lemon curd i ponownie zmiksować. Wylać na schłodzone w lodówce ciasto, na wierzchu ułożyć ciasteczka. Piec w nagrzanym do 175*c piekarniku około 40 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
Cycki murzynki 191

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka Masa: 1/2 litra mleka  6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 4 łyżki mleka Dodatki: 1 duże opakowanie(...)okrągłych biszkoptów rodzynek tyle, ile biszkoptów Wykonanie: Ciasto- mleko gotuję, wsypuję mak i gotuję do miękkości. Odcedzam na sitku, studzę  i mielę trzykrotnie. Do zmielonego maku dodaję wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. białka ubijam na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodaję po łyżce mieszankę makową. Ciasto przekładam

Ciasteczkowy Potwór