ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:7/512)

Ciasto fasolowe 83

ciasto fasolowe. Jest fantastyczne - bez mąki , tłuszczu i cukru - samo ciasto jest niezwykle proste i zdrowe - natomiast zgrzeszyłam sobie z masą do ciasta bo my jednak lubimy słodkie;) Przepis na podstawowe  ciasto fasolowe wzięłam z bloga Cytrynowa Kuchnia . Przyznam ,  że pozmieniałam trochę proporcje pod nasz gust ale i tak wyszło świetne więc zapraszam do wypróbowania. Ciasto fasolowe Ciasto(...)mnie keksowa 22x12cm) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180C przez około 45-50 min. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i dodajemy serek mascarpone. Ciasto po przestudzeniu kroimy wzdłuż na pół i przekładamy kremem. Całość smarujemy pozostałym kremem i możemy dowolnie ozdobić. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min do schłodzenia

Kuchnia Pełna Emocji
Sernik Oreo 300

spróbować :) Ale to ja w takim razie już nie przedłużam i poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki(...)przez 1 minutę, dodajemy śmietan fix i miksujemy aż będzie gęsta. Dodajemy mascarpone, wanilię i mieszamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i jak delikatnie ostygnie mieszamy z masą serową. Ciasteczka kroimy w ćwiartki, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy masę na spód sernika. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Przepis na polewę W rondelku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto góra lodowa bez pieczenia na dużą blachę. 146

kontrastowały z jasną masę ciasta. Ciasto lodowa góra Zachwyca swoim oryginalnym wyglądem. Sposób wykonania góry lodowej. Ciasto Góra Lodowa przygotowywałam około 1 godziny. Powiem szczerze, że więcej jest pracy przy myciu misek i czasu oczekiwania na ostygnięcie, niż przy samym przygotowywaniu ciasta 🙂 . Góra lodowa jest prosta w przygotowaniu i nieziemsko pyszna. Przed przystąpieniem do robienia ciasta, przeczytaj cały przepis(...)chłodne miejsce np lodówki, a najlepiej na całą noc do zastygnięcia wszystkich mas i zwilgotnienia biszkoptów :-). Ciasto Górę lodową bez pieczenia przechowuję na dużej blaszce w chłodnym miejscu do 3 dni . Szczerze wątpię by tak pyszne ciasto postało dłużej niż 1 dzień 🙂 Ciasto pięknie wygląda szczególnie po przekrojeniu i uwidocznieniu wszystkich warstw. Smakuje narkotycznie, zapewne za sprawą mleka w proszku

Ania gotuje
Ciasto kawowe z mascarpone 53

Jednym z powodów, dla których ten przepis na ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało(...)wymieszaj. Ciasto ponownie umieść w formie i wylej na wierzch galaretkę. Udekoruj pokruszonym biszkoptem lub inną wybraną kompozycją. Odstaw do lodówki, aż stężeje galaretka. Sprawdź również inne nasze przepis na pyszne ciasta. Polecamy pyszne ciasto pijana śliwka , a także ciasto czekoladowe z kremem . Zobacz również przepis na szybkie ciasto z jabłkami . ŻYCZYMY SMACZNEGO! Artykuł Ciasto kawowe z mascarpone pochodzi

Kuchnia Na Wypasie
ŚWIĄTECZNE CIASTO Z KREMEM KASZTANOWYM 72

przepis na roladę z kremem kasztanowym SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska: BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM , a tym razem proponuję Wam dla odmiany pyszne, proste w wykonaniu ciasto z kremem kasztanowym i mascarpone. Jeśli chcecie, aby na waszym świątecznym stole zagościły nieco inne, odbiegające od polskich tradycji smaki, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Życzę Wam pięknych, pomimo szczególnych okoliczności, Świąt(...)ciasto jest upieczone. Pozostaw do ostudzenia. Mocno schłodzoną kremówkę (przed użyciem wstaw ją do zamrażarki na około 10-15 minut), ubij z wyjętym z lodówki nieco wcześniej serkiem mascarpone. Ozdób ciasto wyciśniętym szprycą kremem z mascarpone, posyp lekko cukrem pudrem i udekoruj kandyzowanym kasztanem (opcjonalnie), i podaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Leśny mech z jagodami i mascarpone 150

Zapraszam na smaczne zielone ciasto z jagodami i serkiem mascarpone! : SKŁADNIKI: Ciasto: - 440 gram  mąki pszennej tortowej - 350 gram cukru trzcinowego - 250 gram szpinaku (użyłam mrożonego) - 300 ml oleju - 5 jajek - 5 łyżek soku z cytryny - 5 łyżeczek proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 opakowanie serka mascarpone - 4 łyżki drobnego cukru Polewa(...)blaszkę i piekę ok. 50 minut w temp. 170 'C (grzałki  góra-dół ). Przygotowuję masę: Dobrze schłodzoną śmietankę miksuję z cukrem, pod koniec dodaję serek mascarpone.  Upieczone i przestudzone ciasto kroję wzdłuż, dodatkowo kroję cienki blat z góry, który następnie kruszę. Na pierwszy blat wykładam połowę masy, na to jagody, przykrywam drugim blatem. Następnie wykładam pozostałą masę, posypuję

Wielopokoleniowo
Tort na Pierwszy Dzień Lata 196

masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić, ale jeszcze płynną dodać do żółtek. Wymieszać. Partiami wsypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając.Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 20 minut.Ostudzić.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Jagody włożyć do garnka, dodać(...)Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, delikatnie wmieszać do masy waniliowej. Przełożyć na masę truskawkową, wstawić do lodówki na 1 godzinę do całkowitego stężenia.Pozostałą kremówkę ubić z mascarponeCiasto wyjąc z tortownicy, ułożyć na talerzu. Wierzch i boki posmarować cienką warstwą śmietany. Brzegi obłożyć biszkoptami, żeby wyglądały jak płotek. Na wierzch zetrzeć czekoladę, udekorować truskawkami.Przechowywać w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 72

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 75

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
Wielkanocne wypieki - podsumowanie przepisów świątecznych na blogu 176

Ucierane ciasto cytrynowe  9. Lucynka, łatwy tort z kremem, ulubione ciasto całej mojej rodziny :) Na blogu są dwa przepisy na Lucynkę, ten tutaj to wersja "tuningowa" z serkiem mascarpone. Ciasto pracochłonne, ale warte odrobiny "zachodu". Lucynka - łatwy tort z kremem 10. Jeśli z jakiejkolwiek przyczyny zostanie Wam dużo białek, idealnie sprawdzi się do ich wykorzystania Piegus. Piegus - pyszne ciasto

Kraina Tysiąca Smaków
ciasto zemsta teściowej 487

odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie się ścinać dodajemy wydrylowane wiśnie. Ciasto bez bezy umieszczamy w foremce, na które wykładamy równomiernie tężejącą galaretę z wiśniami. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii 4 – 5 łyżek cukru pudru (więcej lub mniej

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki najlepsze z najlepszych (test 4-ech przepisów) 3936

przez ok. 10 minut, wszystkie jagodzianki piekłam jednego dnia.  Sposób przygotowania dla wszystkich jagodzianek taki sam, wg poniższej instrukcji: Kleo układa wstążkę :)  --------------------------------------------------------------------------------------- Jagodzianki z dodatkiem mascarpone Zwycięskie jagodzianki - naprawdę przepyszne, ciasto delikatne i lekkie jak chmurka, dzięki dodatkowi mascarpone. Jedyny minus to taki, że ciasto mocno kleiło się do rąk, oczywiście podsypywałam je mąką, ale starałam się(...)łatwo się pracowało, jagodzianki wyglądają super, ale jak to mój M ąż określił - smakują jak sklepowe, niestety trochę "gumowato". Są dobre, ale w porównaniu do tych z ciasta nocnego, czy z dodatkiem mascarpone wypadają blado.   Składniki (na 16 szt.): 250 ml mleka 120 g masła 500 g mąki pszennej 7 g suszonych drożdży  szczypta soli 100 g drobnego

Domowa Cookierenka Agi
Ciasteczkowy sernik na zimno 104

Kiedy zrobiłam to ciasto po raz pierwszy na święta, wszyscy byli zachwyceni. Całość zniknęła w dwie godziny! SKŁADNIKI: Spód: 190g ciastek Kruszynek typu pieguski 100g margaryny Kasia lub Masła Krem: 330ml śmietany 30% 250g mascarpone 150g gęstego jogurtu naturalnego 80g cukru pudru łyżeczka kwasku cytrynowego 2 galaretki wiśniowe WYKONANIE: 1. Ciastka pokruszyć, margarynę podzielić na małe kawałeczki i wszystko razem

Prosty przepis na
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 158

śniadaniowe czy na lekki lunch oraz wybór piwa i wina (już wkrótce).  Właścicielki podkreślają, że w kuchni nie używają półproduktów - pracują na naturalnych składnikach , a wszystkie kremy i ciasta wykonują samodzielnie od zera [źródło: Trójmiasto ]. Ta autorska cukiernia zlokalizowana jest bardzo wygodnie, bo tylko rzut beretem od Ulicy Świętojańskiej - niekwestionowanego, kulinarnego centrum Gdyni . Mieszkańcy kojarzą to miejsce głównie(...)dodatki okazały się niepotrzebne. Serio, bardzo dobra kawa! Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy typowych ptysiach z cukierni często męczę się z nadgryzieniem twardego

Grunt to przepis!