Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego od firmy Skworcu . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata . Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)pomarańczy , migdały i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia . Blaszkę o wymiarach 24/24 lub keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę
Sama słodycz i szczypta chiliwiśniowe 500 ml gorącej wody 1 opakowanie mrożonych wiśni Krem z mascarpone: 500 ml kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny Migdałowa beza: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g płatków migdałowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kruche ciasto: Na stolnicę wsypać przesianą mąkę, dodać pokrojone na kawałki masło, posiekać(...)pieczenia, na którym narysowana jest wielkość formy od ciasta. Migdałową bezę wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 o C ( z termoobiegiem ), piec ok. 60 minut . Po upieczeniu bezę pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy mamy już upieczone i zimne ciasto oraz migdałową bezę, można zacząć robić pozostałe warstwy ciasta. Kruchy spód włożyć do blachy. Wiśniowa galaretka: W czasie
niecodziennikparymascarpone to lekki, orzeźwiający i pyszny smakołyk. Dżem z czarnej porzeczki i galaretka wiśniowa przełamuje słodki smak bananów i kremu z mascarpone a ciastka dodają deserowi wybornego smaku, tworząc wspaniałą kompozycję idealną na upalne dni. Przygotowanie takiego ciasta jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki(...)pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na delicje wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Bananowiec z delicjami i mascarpone + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniamój synek był jeszcze w brzuszku, zakupiłam słodkości na przyjęcie Baby Shower w jednej ze znanych cukierni. Moją uwagę szczególnie przykuły mini tarty z malinami, mascarpone i mlekiem skondensowanym. Kruche ciasto i to nadzienie – obłędne! Postanowiłam ten smak wskrzesić. W poszukiwaniu idealnego przepisu, który odzwierciedli smak przeszukałam internet wzdłuż i wszerz. Najbardziej trafny przepis znalazłam na jednej(...)spodu tarty możesz użyć kawałków jabłka czy ziemniaka, lub suchego grochu) Wstaw do piekarnika na 15 min, po tym czasie usuń papier wraz z "dociążeniem". Wylej na ciasto masę na bazie serka mascarpone i piecz kolejne 10-15 min, aż do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu tarty z pieca odczekaj 2 min i gęsto udekoruj malinami. Rusty fork http://rustyfork.pl
Rusty ForkPrzepis na lekkie i delikatne ptysie wypełnione kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Składniki Ciasto: 1 szkl. mąki 1 szkl. wody 125g masła(...)jajka Krem: 500ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone Wykonanie Ciasto ptysiowe: 1 szkl. wody zagotować, dodać 125g masła i 1 szkl. mąki. Dokładnie wyrobić, pozostawić do wystygniecia. Do zimnego ciasta dodać 4 jajka, dokładnie zmiksować. Na blaszczce wyciskać porcje ciasta i piec 30 min w temp. 180 C. Ostudzić i przekroić na pół dodając bitą śmietanę
Wasze Przepisytemp. pokojowa) – 3/4 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki cukru – szczypta soli – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem – 500 g serka mascarpone – 3-4 łyżki cukru pudru Galaretka – 2 galaretki truskawkowe – ok. 700 g truskawek – 750 ml wody Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy(...)pół Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Krem wykładamy na ostudzony biszkopt. Następnie truskawki. Wszystko zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest gotowe po kilku godzinach aż galaretka całkiem zastygnie :). Artykuł Ciasto z galaretką i mascarpone pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEnajlepiej sprawdzą się pokruszone herbatniki wymieszane z rozpuszczonym masłem, nasączone biszkopty lub kruchy spód, a nawet cienki pieczony biszkopt. Wszystko zależy od upodobań. My uwielbiamy, to ciasto w takiej prostej formie. Śnieżynka z mascarpone najlepiej smakuje w towarzystwie filiżanki pyszne, aromatycznej czarnej herbaty . Ja polecam Wam herbatę Tylos . Tylos to marka należąca do Great British Tea Company England, założonej(...)mniejszej lub większej (ciasto będzie wówczas wyższe lub niższe). Rada: Warto wyłożyć spód formy papierem do pieczenia, dzięki temu później ciasto łatwiej się wyciąga i kroi. Sernik wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia masy. Następnie obsypujemy go z wierzchu dekoracją. I ponownie wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Masa musi dobrze stężeć. Smacznego Śnieżynka z mascarpone, czyli pyszny sernik
Słodkie okruszkidość szybkie i mało pracochłonne ciasto, które zadowoli podniebienie każdego! :) Podane składniki dotyczą formy na tartę o średnicy 25cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z truskawkami i mascarpone – Składniki: Składniki na kruche ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła szczypta soli 90g cukru pudru 1 żółtko Pozostałe składniki: 250g mascarpone 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 czubate łyżki cukru pudru(...)truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z truskawkami i mascarpone – Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko, masło pokroić w kosteczkę, dodać żółtko, cukier, szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto (można również wyrobić ciasto za pomocą malaksera). Wyrobione ciasto spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Formę na tartę o średnicy 25 cm posmarować masłem
Kulinarne Przebojedobrych efektów. Ciasto pokruszone rękami dalej ma większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy(...)Cakepops – jak to zrobić? Babeczki waniliowe przygotowujemy wg. przepisu i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygną, ściągamy papilotki, przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta dodajemy mascarpone, sok i skórkę z cytryny, domową skórkę pomarańczową. Wyrabiamy w mikserze lub ręcznie (ja zagniotłam rękami). Ciasto dzielimy na równe części. Ja użyłam do tego wagi, każda kulka
Ciastkozercydobrych efektów. Ciasto pokruszone rękami dalej ma większe kawałki, które przeszkadzają w uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy(...)pops – jak to zrobić? Babeczki waniliowe przygotowujemy wg. przepisu i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygną, ściągamy papilotki, przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta dodajemy mascarpone, sok i skórkę z cytryny, domową skórkę pomarańczową. Wyrabiamy w mikserze lub ręcznie (ja zagniotłam rękami). Ciasto dzielimy na równe części. Ja użyłam do tego wagi, każda kulka
CiastkozercyMiałam resztkę kruchego ciasta, truskawki i mascarpone. Znalazłam też czekoladę i szybko powstała taka oto tarta. Zniknęła w tempie błyskawicznym. Składniki: 250 g kruchego ciasta 250 g mascarpone 2 łyżki cukru 60 g gorzkiej czekolady truskawki Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (duża o śr. 23 cm, lub 3 - 4 małe). Ciasto nakłuć, wyłożyć papierem
Sto kolorów kuchniCiasto drożdżowe z lekką nutą kokosową i aromatycznymi leśnymi owocami. Jak na drożdżowca ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Dzięki polewie z mascarpone owoce zostały wciągnięte przez ciasto i są nie tylko na wierzchu, ale też w środku. Ciasto długo zachowuje swoją świeżość, nawet do paru dni. Pyszne, polecam! 1 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 szklanki cukru(...)może się wydawać jakby było zważone. Przełożyć do formy (∅ 23 cm) wysmarowanej masłem, rozciągając równo ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę, aż ciasto zacznie wyrastać. Serek mascarpone rozetrzeć z żółtkami i cukrem. Wsypać jagody i delikatnie mieszać, aż owoce zaczną puszczać sok, a ser stanie się fioletowy. Łyżeczką wykładać małe porcje na wyrośnięte ciasto drożdżowe
https:KKuchniaMniamTego typu ciasta są lekkie i nadają się do popołudniowej kawki w ciepłe dni. Dzisiaj użyłam porzeczek i borówek, po prostu pychota! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone składniki: 250 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 50 g miękkiego masła 1 galaretka truskawkowa opakowanie czerwonej porzeczki garść borówek Spód: 150 g mąki 100 g zimnego(...)masła 50 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z porzeczkami i mascarpone wykonanie Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem z cukrem i mąką. Należy pamiętać, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo wyrabiać, gdy masło zacznie się topić pod wpływem ciepłych rąk i po upieczeniu ciasto będzie zbyt twarde. Aby tego uniknąć, należy w momencie gdy ciasto zacznie
Delusional TrineKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego(...)ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja! Ciasto ma orzeźwiający smak, dzięki dodatkowi mięty i cytryny, a także malin, które równoważą słodycz kremowego serka mascarpone. Do tego jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem 😍 Składniki: Ciasto: 1 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany
Kuchnia MagdaLeny