ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:48/512)

Malinowe delicje – malinowa chmurka 60

dobrze nie działa na poprawę nastroju po ciężkim tygodniu pracy, jak filiżanka pysznej, aromatycznej kawy i słuszna porcja lekkiego, wybornego ciasta. Zapewniam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Malinowe delicje – malinowa chmurka Składniki Składniki na ciasto: 6 żółtek 300 g margaryny 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru Składniki na pianę: 6 białek szczypta soli(...)Miksujemy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części, (połowa waży około 450 g). Formę o wymiarach 23X36 wykładamy papierem do pieczenia, lub smarujemy delikatnie masłem i posypujemy bułką tartą. Połowę ciasta rozmasowujemy na blaszce (nie jest to łatwe ponieważ ciasto się klei i jest gęste, ale przy pomocy lekko wilgotnej łyżki z pewnością sobie poradzicie). Ciasto pieczemy

To co lubię - gotuję i polecam
Śmietankowo - orzechowa ambrozja 1234

Pierwszy raz zaserwowałam to ciasto na urodzinach męża. Wszystkie koleżanki z pracy były zachwycone i prosiły o przepis. Nie został nawet kawałek. Cała blaszka poszła w jeden wieczór. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 1 paczka herbatników 1 opakowanie serka mascarpone (250 dag) 1 śmietanka 30% (330 ml) 2 łyżki cukru pudru 2kg jabłek 2 galaretki owocowe garść orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Prosty przepis na
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 137

frolla 250 g di farina 00 50 g di zucchero 100 g di burro 2 uova sale Crema 300 g di mascarpone 300 g di ricotta 200 g di amarene sciroppate 200 ml di sciroppo di amarene PRZYGOTOWANIE Ciasto W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne masło pokrojone w kostkę. Dodajemy 2 jajka i szczyptę(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zdejmujemy obciążenie razem z papierem do pieczenia i dalej pieczemy ok. 5 minut. Upieczone ciasto powinno być złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji

La grande e la piccola cuoca
Szybki torcik z owocami. 172

się ciasto z górą świeżych, letnich owoców. Zapraszam Was dzisiaj na szybki, prosty i pysznie owocowy torcik. Składniki: 350 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 1/4 łyżeczki soli, 150 g miękkiego masła, 220 g cukru, 2 jajka, 1 żółtko, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 165 ml mleka Krem : 350 g mascarpone, 175 g śmietanki kremówki(...)wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Kilka minut należy odczekać, aż tortownica przestygnie oczyszczamy ją i ponownie smarujemy masłem, wysypujemy mąką. Wykładamy drugą część ciasta i pieczemy 35 minut. Do miski wkładamy mascarpone, śmietankę oraz cukier puder. Całość należy zmiksować do uzyskania puszystego, gęstego kremu. Na koniec zetrzeć skórkę z cytryny i dobrze wymieszać. Układamy ciasto na paterze, wykładamy

Plate of Joy
Sernik z białą czekoladą i żurawiną 179

Sernik z dodatkiem mascarpone i białej czekolady stał się ostatnio moim ulubionym rodzajem sernika 🙂 Eksperymentuję więc ze spodami i polewami. Tym razem przedstawiam Wam ten sam

Bullio
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 195

Dzisiaj wyprawiam moje urodzinki, ale czasu na przygotowanie tortu niestety brak. Wymyśliłam więc coś na szybko a przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru(...)herbatników, a na to masę kajmakową. Teraz druga warstwa z herbatników. Do miski wlej śmietankę i ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mascarpone - miksuje 1 minutę i wyłóż na herbatniki. Wierzch ciasta posyp czekoladą i włóż różyczki. Wstaw do lodówki na min. 4 godz. Ps. Herbatniki będzie trzeba połamać żeby dopasować je do foremki

Alutka-Gotuje
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 141

formy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175ºC przez 40 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem ananasowo-kokosowy 200 g kawałków ananasa z puszki 4 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone Ananasa odsączyć i osuszyć na ręczniku papierowym, zblendować na gładką masę(...)cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Ostudzone ciasto marchewkowe przekroić wzdłuż. Na spodni blat wyłożyć cały krem ananasowo-koksowy, rozsmarować i przykryć wierzchnim blatem. Waniliowy krem z serka mascarpone rozsmarować na górze ciasta. Całość oprószyć delikatnie cynamonem i ozdobić połówkami orzecha włoskiego. Smacznego  :) PS. Jeszcze raz wszystkim dziękuję, za udział w moim pierwszym konkursie, mam nadzieję, że nie ostatnim

Moniki Smakołyki
Piernik z jabłkami i kawą Inką 168

galaretki agrestowe 1/2 szkl słodkiej śmietanki 30% (można pominąć) Masa waniliowa: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki śmietanki 36% lub serka homogenizowanego naturalnego (ja kupiłam w Lidlu) 2 łyżki cukru z wanilią Piernik: Masło/margarynę rozpuścić w garnku (większym - będzie w nim robione całe ciasto), dodać cukier, miód i powidła, mieszać aż cukier się rozpuści. Dodać przyprawę korzenną(...)Jeśli ciasto było pieczone w keksówce: piernik przekroić na pół, na spód keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta, na to połowę jabłek, przykryć drugą połową piernika i wylać resztę jabłek. Odstawić do lodówki do stężenia. Krem waniliowy: Mascarpone, serek/śmietanę i cukier waniliowy zmiksować. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch szeroką gwiazdkową tylką. Oczywiście zamiast wyciskać szprycą

Kto ugości moich gości?
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 330

Masa: krem z 3 opakowań oreo (po 176 g) 500 ml śmietanki 30-36% 250 g mascarpone ok. 50 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 2 op. fixu do ubijania śmietany 1 opakowanie oreo do posiekania Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Sposób przygotowania: Z 3 opakowań ciasteczek oreo delikatnie usuwamy nadzienie starając się nie ubrudzić białego kremu czarnymi markizami. Krem(...)otrzymania zwartej masy. Formę (20x30) wyścielamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy spód ciasta mocno dociskając łyżką tak aby dół był jak najbardziej "zbity". Umieszczamy w lodówce na minimum 20 minut. Masa: Krem z ciastek (3 opakowań) rozpuszczamy w 40-50 ml gorącego mleka. Całkowicie studzimy. Mascarpone miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru i stopniowo dodajemy ostudzoną masę z roztopionego

Słodka Strona
Tort piernikowy z powidłami śliwkowymi i kremem cynamonowym 165

tortownicę o średnicy 18-21 cm Ciasto piernikowe: 150 g masła 150 g miodu 50 ml mleka 100 g brązowego cukru 3 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Krem cynamonowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo(...)zastygnięcia polewy. *Dla pokrycia większych powierzchni rozrzedź lukier białkiem, aby był płynny. Krem cynamonowy Kremówkę ubij na wysokich obrotach miksera z mascarpone, cukrem pudrem i cynamonem przed samym składaniem tortu. Przełożenie tortu Na paterze ułóż pierwszy blat ciasta. Nasącz go częścią amaretto, posmaruj powidłami śliwkowymi i kolejno kremem. Czynność powtórz dla kolejnych blatów ciasta. Wierzch i boki tortu pokryj kremem

Food Square
Truskawkowa wuzetka 71

Szybka truskawkowa wuzetka to wariacja na temat klasycznej wuzetki. Z dodatkiem świeżych truskawek ciasto prezentuje się i smakuje wyśmienicie. Nie wymaga też wiele czasu w kuchni. Myślę, że będzie gościć u nas częściej Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 jajka ¾ szklanki oleju Uwaga: szklanka(...)połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25×30 cm) i pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Do nasączenia ciasta zaparzamy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciast wystygnie przygotowujemy krem. Składniki: 300 ml schłodzonej śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 czubata

Słodki sentyment
Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem 115

Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem, chociaż tak naprawdę(...)Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. [/hide] Artykuł Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Tarta malinowa 121

Pyszna i łatwa tarta z serkiem mascarpone i białą czekoladą.Polecam!!! Składniki: Ciasto: 330 gram mąki 100 gram cukru pudru 3 żółtka 150 gram masła Krem: 500 gram serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Maliny Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy,dodajemy posiekane masło,cukier i żółtka, zagniatamy ciasto. Przekładamy do torebki foliowej(...)godziny wstawiamy do lodówki. Formę do tarty (30cm.) smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy, wylepiamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Serek mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do serka, ponownie miksujemy.Masę wykładamy na ostudzone ciasto, układamy maliny

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Cassis wg Aleex 131

kwasowatością konfitury – razem tworzą doskonałą całość. Cassis pasuje na wyjątkowe okazje, taką, już jutro będziemy świętować – Gwiazdeczka i Dominik obchodzą pierwszą rocznicę ślubu. Do prezentu przygotowałam dla nich ciasto. Zostawiam Was z tym przepisem, a sama biegnę szykować się na studniówkę. O 19.00 zaczyna się w mojej szkole wyjątkowy bal. Nie mogę się spóźnić, bo przecież muszę wygłosić znaną maksymę(...)Przygotować poncz: w szklance wymieszać wszystkie składniki. 14. Złożyć całość ciasta: biszkopt dokładnie nasączyć ponczem. Posmarować konfiturą z czarnej porzeczki. 15. Na konfiturę wyłożyć krem z mascarpone. 16. Na wierzch ciasta położyć wystudzoną bezę. Można pokroić bezę na równe kawałki przed wyłożeniem na wierzch, tak jak to się robi z ciastem francuskim w kremówce. Wtedy ciasto będzie się znacznie łatwiej

W mojej kuchni
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 309

firmy zajmującej się Fotografią Kulinarną i tak oto powstała jej oficjalna strona, na którą serdecznie Was zapraszam pod adres www.ilonakoziol.com   Mam nadzieję, że Wam się spodoba! :))) SKŁADNIKI NA CIASTO (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 i 1/4 mąki pszennej 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g masła 80 g gorzkiej czekolady, posiekanej (użyłam(...)około 60-65 minut do tzw. suchego patyczka lub każdą formę z osobna po około 20-25 minut.  Upieczone ciasto pozostaw do przestudzenia. KREM MIĘTOWY: W misce ubij na sztywno kremówkę. Dodaj w partiach mascarpone miksując krótko po każdym dodaniu, dorzuć cukier puder i barwnik. Zmiksuj krótko. Na samym końcu dodaj krople miętowe. Zmiksuj ponownie chwilę. PONCZ

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania